Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η Αγία Σοφία προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους με βάση το δικαίωμα της άλωσης¨ !

0 σχόλια Share:

Ερντογάν για Αγιά Σοφιά: Προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους δικαιωματικά μετά την Άλωση

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με την Αγιά Σοφιά, επιδόθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κατά την διάρκεια εγκαινίων νοσοκομείου στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Αγια Σοφιά, όπου την Παρασκευή έγιναν προσευχές στην Αγία Σοφιά με αφορμή την επέτειο για την Άλωση της Πόλης.

«O Mωάμεθ Β’ όταν μπήκε στην Πόλη δεν τον υποδέχθηκαν ως κατακτητή, αλλά ως σωτήρα, που τον περίμεναν» επεσήμανε αρχικά ο κ. Ερντογάν και συμπλήρωσε στη συνέχεια πως: «η Αγία Σοφία αντί να κατεδαφιστεί με θρησκευτικό μίσος, καλλωπίστηκε περισσότερο και προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους, δικαιωματικά μετά την άλωση της Πόλης».

Έπειτα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέρασε και στην αντεπίθεση, λέγοντας πως οι Τούρκοι «δεν άγγιξαν άλλα θρησκευτικά μνημεία και αφέθηκαν να υπάρχουν αναποκρινόμενα στις ανάγκες. Όμως σε σημεία που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε πριν από έναν αιώνα, τα θρησκευτικά μας μνημεία και σύμβολα μας εξαφανίστηκαν. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε τζαμί στην Αθήνα. Όλα τους καταστράφηκαν. Όμως δεν κάναμε κάτι τέτοιο την Κωνσταντινούπολη», σημείωσε ο πρόεδρος τη Τουρκίας και συμπλήρωσε πως «μόνο με την εικόνα αυτή βλέπουμε το μεγαλείο των προγόνων μας».

Sputnik 31/5/2020

Previous Article

ΔΕΝ μπόρεσαν να μπούνε παράνομα στην Μυτιλήνη 31 λαθρομετανάστες από Κονγκό, Αφγανιστάν και Γκάμπια ….

Next Article

Λιντσάρισμα μέχρι θανάτου από τους ¨διαδηλωτές¨… Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *