Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

No Comments Share:

Εισέβαλε στον ναό της Αγίας Τριάδας στοΤαξίμ και προσπάθησε να καταστρέψει εικόνες.

maxresdefault

Παρενόχληση εν ώρα λειτουργίας από μαθητές σχολής «Ιμάμ Χατίπ» στο Κουσκουντζούκι. Το μεσημέρι της Κυριακής, περί τις 14:30, ταραξίας εισέβαλε στον νάρθηκα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου και άρχισε να σβήνει τα κεριά που είχαν ανάψει νωρίτερα προσκυνητές. Αμέσως μετά στάθηκε

μπροστά στην είσοδο και φωνασκώντας προσπάθησε να τρομοκρατήσει του προσερχόμενους ώστε να μην εισέλθουν στον ναό. Ακολούθως προσπάθησε να αποσπάσει από την βάση της και να καταστρέψει ιερά εικόνα της Παναγίας, κάτι που ευτυχώς δεν κατόρθωσε μετά και από την επέμβαση του προσωπικού του ναού. Ειδοποιήθηκε πάραυτα ο πρόεδρος της Εφορείας Γιώργος Παπαλιάρης, ο οποίος με την σειρά του ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου κατατέθηκε εναντίον του μήνυση από την πρόεδρο της Εφορείας ο οποίος κατέφθασε, κατόπιν συνεννοήσεως με δικηγόρο, και έπραξε τα δέοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είναι γνωστός στις αρχές οι οποίες τον χαρακτηρίζουν παράφρονα.

Εντωμεταξύ την προηγούμενη Κυριακή, 17 Απριλίου, μαθητές ιερατικής σχολής (Ιμάμ – Χατίπ) οι οποίοι βρίσκονταν στο Κουσκουντζούκι, προσκαλεσμένοι του δημάρχου Σκουτάρεως για πρόγευμα, όταν περί τις 9:30 ακούστηκε η καμπάνα του τοπικού ναού όπου τελούνταν θεία λειτουργία, βάδισαν ομαδικά προς τον ναό φωνάζοντας το ιερό σύνθημα του Ισλάμ, «Αλλάχ-ου έκμπερ» (ο Θεός είναι μεγάλος). ∆ημιουργήθηκε πανικός στο εκκλησίασμα και κλήθηκε η αστυνομία η οποία και πρόλαβε δυσάρεστες εξελίξεις.

Αργότερα ο δήμαρχος Σκουτάρεως συνάντησε τους αρμόδιους του ναού και ζήτησε συγγνώμη. Παρόμοιες συμπεριφορές που αυξάνονται τον τελευταίο καιρό, δημιουργούν έντονο κλίμα ανησυχίας στην Ομογένεια και ξυπνούν, καθόλου ευχάριστες, μνήμες του όχι και πολύ μακρινού παρελθόντος.

Εφ. Απογευματινή  26/4/2016

Κωνσταντνιούπολη

 

Previous Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΛΛΕΤ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *