Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ KAI ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

0 σχόλια Share:

Η ΜΙΤ άρχισε να φακελώνει την ιδιωτική ζωή όλων

Όλα τα ταξίδια, οι φωτογραφίες, τα μέιλ, τα μηνύματα και τα περιουσιακά στοιχεία όλων των πολιτών από 5 χρονών και πάνω, τέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Όλες οι ιδιωτικές πληροφορίες και τα μέιλ πολιτών που πετάν με την εταιρία Türk Hava Yolları (ΤΗΥ), όπως και αυτά των μαθητών που υπάγονται στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και των οικογενειών τους, πλέον βρίσκονται στην ΜΙΤ. ¨Όλα τα στοιχεία μας από τα μέιλ ως τα τηλεφωνήματα μας, από τις φωτογραφίες μας ως τους βαθμούς, και από τα τηλέφωνα μας ως την ιδιωτική ζωή της οικογένειας και των συγγενών μας, πλέον με ¨άκρως απόρρητο¨ πρωτόκολλο άρχισαν να μεταδίδονται στην ΜΙΤ. Σύμφωνα με το σύνταγμα και τον Τουρκικό Ποινικό Κώδικα αυτό είναι αδίκημα. Παρόλα αυτά όμως το πρωτόκολλο με την σφραγίδα ¨Άκρως απόρρητο¨, κρυφά εφαρμόζεται.

Η Ταράφ απέκτησε πρόσβαση στο πρωτόκολλο με την σφραγίδα ¨Άκρως απόρρητο¨ που σύναψε η ΜΙΤ και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας. Με βάση αυτό, επέρχεται χτύπημα στο απόρρητο της ιδιωτικής ζωής και στην προστασία των ατομικών δεδομένων. Κάτι παρόμοιο με αυτό που είχαν κάνει οι πραξικοπηματίες της 28/2, τώρα άρχισε να το κάνει η ΜΙΤ. Κατ΄εφαρμογή του πρωτοκόλλου αυτού όλες οι ιδιωτικές πληροφορίες που υπάρχουν στο σύστημα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, μεταδίδονται στην ΜΙΤ. Το σκανδαλώδες αυτό φαινόμενο επίσης με την σφραγίδα ¨άκρως απόρρητο¨, τέθηκε σε εφαρμογή επίσης και στο κτηματολόγιο, στις ΤΗΥ και στο ταχυδρομείο. Να οι λεπτομέρειες του σκανδάλου :

Το με ποιόν πετάς πλέον είναι στην ΜΙΤ

Πριν από ένα χρόνο η ΜΙΤ για να αποκτήσει πρόσβαση σε ατομικές πληροφορίες, έκανε μια σειρά από συναντήσεις με τις Τουρκικές Αερογραμμές (Türk Hava Yolları-ΤΗΥ) και με το υπουργείο Εθνικής Παιδείας. Στο τέλος των συνομιλιών αποφασίστηκε όλες οι λεπτομερείς πληροφορίες των δύο φορέων να μεταδοθούνε στην ΜΙΤ. Σχετικά με το θέμα αυτό ιδρύθηκε ειδικό σύστημα στην ΜΙΤ. Σύμφωνα με την συμφωνία που επήλθε οι Τουρκικές Αερογραμμές άρχισαν να δίνουν στην ΜΙΤ όλες τις πληροφορίες για τους ταξιδιώτες εσωτερικού και εξωτερικού όπως και το με ποιόν ταξιδεύουν δίπλα δίπλα. Μετά από τις συναντήσεις που έγιναν με τους αξιωματούχους του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, όλα τα ατομικά στοιχεία, βαθμοί, μέιλ, τηλέφωνα και προσωπικές πληροφορίες των δασκάλων, καθηγητών, υπόλοιπου προσωπικού σχολικών μονάδων και μαθητών πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σχολείων και κολλεγίων,άρχισαν να δίνονται στην ΜΙΤ.

Όλες οι προσωπικές πληροφορίες φακελώνονται

Με αυτήν της την εργασία η ΜΙΤ δέχεται ως δυνητικά ένοχους και φακελώνει όλους όσους ταξιδεύουν με τις ΤΗΥ, όσους στέλνουν γράμμα με τα ταχυδρομεία, αυτούς που έχουν μερίδα στο κτηματολόγιο και τους μαθητές του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας (ΜΕΒ). Χωρίς μάλιστα να αρκεστούν σε αυτά, πέρασαν στον έλεγχο της ΜΙΤ τα οικογενειακά στοιχεία, τα δεδομένα που δίδονται από το σπίτι στην ιστοσελίδα του ΜΕΒ, φωτογραφίες φίλων των μαθητών και εκατοντάδες ακόμη πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές συγκεντρώθηκαν στη ΜΙΤ και άρχισαν να μπαίνουν σε αρχεία. Η Ταράφ έμαθε ότι προς το παρόν αυτή η συμφωνία έγινε με τέσσερεις φορείς. Δεν είναι γνωστό ακόμη το αν η ΜΙΤ κατέχει ή θα αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με στοιχεία που αφορούν τράπεζες, υγεία και φαρμακευτική περίθαλψη. Η ΜΙΤ με αυτήν της την εργασία επεμβαίνει στο απόρρητο της ιδιωτικής ζωής και αποκτά πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία δίχως την συναίνεση του ατόμου. Τα μέρη που συνήψαν αυτές τις συμφωνίες είτε εν ξέρουν ότι διέπραξαν αδίκημα είτε διαπράττουν αδίκημα εκ προθέσεως.

…………………

Φακελώνεται η ιδιωτική ζωή μαθητών και κηδεμόνων τους

Το πρωτόκολλο με την σφραγίδα ¨Άκρως απόρρητο¨ μεταξύ της ΜΙΤ και του ΜΕΒ υπογράφτηκε στις 6/9/2012. Εξ ονόματος του υπουργείου υπογράφει ο επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών Συστημάτων Βολκάν Ακτσάι και εξ ονόματος της ΜΙΤ ο υποδιευθυντής Αμπντουραχμάν Μπουλούρ. Το πρωτόκολλο αυτό φέρει τον τίτλο ¨Αρχές και διαδικασίες κοινοποίησης των δεδομένων που σε ηλεκτρονικό περιβάλλον διατηρεί το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας με την ΜΙΤ¨. Αποτελείται από τρεις σελίδες και ο αριθμός πρωτοκόλλου είναι 11.041.05.051/552

Να το πρωτόκολλο σκάνδαλο :

Περιεχόμενο των μεταδιδόμενων δεδομένων

Άρθρο 7

(1) Στα πλαίσια του πρωτοκόλλου αυτού καθορίστηκαν οι εξής πληροφορίες που θα προσφέρονται προς χρήση της Υπηρεσίας :

Α) Όλα τα ονόματα αυτών που μετέχουν σε εξετάσεις του υπουργείου, το ιστορικό τους, όλα τα στοιχεία ταυτότητας τους, όνομα-επώνυμο, τοποθεσία εξέτασης, πληροφορίες διεύθυνσης, αν υπάρχουν φωτογραφίες και πληροφορίες επικοινωνιών (νούμερα τηλεφώνων και ηλεκτρονικές διευθύνσεις).

Β) Όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στο σύστημα δεδομένων MEBBİS του υπουργείου και αφορούν νούμερο ταυτότητας προσωπικού, όνομα-επώνυμο, πληροφορίες επικοινωνιών όπως νούμερα τηλεφώνων και ηλεκτρονικές διευθύνσεις, η σχέση του εκεί όπου υπηρετεί, στοιχεία διεύθυνσης και φωτογραφίες.

Γ) Τα στοιχεία όλων των μαθητών που υπάρχουν στο σύστημα E-Okul, όπως νούμερο ταυτότητας, όνομα-επώνυμο, πληροφορίες επικοινωνιών, το σχολείο και η τάξη στην οποία σπουδάζουν, φωτογραφίες, στοιχεία επικοινωνιών σχετικά με μάνα-πατέρα ή κηδεμόνα, ο βαθμός που πήρε στο τέλος της χρονιάς, πληροφορίες σχετικά με βραβεία ή ποινές ή αν υπάρχουν περίοδοι αποχής.

……………..

……………….

Εφ. Ταράφ 10/6/2013

Μεχμέτ Μπαρανσού

Previous Article

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΖΗΤΑ Η ΜΙΤ

Next Article

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *