Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΖΗΤΑ Η ΜΙΤ

0 σχόλια Share:

Ζητά αστυνομική αρμοδιότητα

Πολλοί βουλευτές του ΑΚΡ έχουν θυμώσει με την ΜΙΤ που δεν προειδοποίησε την κυβέρνηση σχετικά με τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί. Η δε ΜΙΤ ζητά επιχειρησιακή αρμοδιότητα και για το εσωτερικό.

Η συζήτηση που ξέσπασε για την αδυναμία στον τομέα των πληροφοριών μετά από την διπλή έκρηξη στο Ρέιχανλι, αναζωπυρώθηκε ξανά μετά τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί. Στελέχη του ΑΚΡ κατηγορούνε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) πως ¨δεν έκανε την δέουσα προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ¨. Αναφέρεται πως την ώρα που μετά τα γεγονότα του Γκεζί στελέχη του ΑΚΡ έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται μεγαλόφωνα ¨Τι δουλειά κάνει η ΜΙΤ¨, η ίδια η ΜΙΤ ζήτησε να της δοθούν επιχειρησιακές αρμοδιότητες και στο εσωτερικό της χώρας.

………….

Την συζήτηση για την αδυναμία των πληροφοριών αύξησαν ιδιαίτερα οι δηλώσεις του πρωθυπουργού που μίλησε για ¨συνδέσμους με το εξωτερικό¨. Πολλοί βουλευτές του ΑΚΡ πιστεύουν πως οι ελλιπείς πληροφορίες της ΜΙΤ έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση στο θέμα των γεγονότων.

Η ΜΙΤ ζητά επιχειρησιακή αρμοδιότητα

Τα επεισόδια στο Γκεζί έφεραν πάλι αντιμέτωπους την ΜΙΤ με την αστυνομία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ΜΙΤ που δεν έχει εξουσία για επιχειρήσεις στο εσωτερικό , ζητά πλέον να την αποκτήσει. Η δε αστυνομία υποστηρίζει πως καθώς σε τόσο μεγάλα γεγονότα υπάρχει εξωτερική στήριξη, είναι ανάγκη να έχει αρμοδιότητα περισυλλογής πληροφοριών και από το εξωτερικό.

Οι πράκτορες ήρθαν μετά

Από την άλλη μετά από τις δηλώσεις του Ερνογάν, έφτασαν κάποιες πληροφορίες σχετικά με πράκτορες στο πάρκο Γκεζί. Σύμφωνα με αυτές στο πρώτο στάδιο πράκτορες δεν βρισκόταν εκεί. Μετά από την κλιμάκωση των γεγονότων, κάποιες υπηρεσίες πληροφοριών τρίτων χωρών, στέλνουν πράκτορες τους που εμπλέκονται μέσα στους διαμαρτυρόμενους. Τα συγκεκριμένα άτομα όμως εισέρχονται στις πιο περιθωριακές ομάδες. Και αυτές οι ομάδες ήταν που μετείχαν σε περιστατικά καταστροφών και καψίματος.

Εφ. Ταράφ 10/6/2013 

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ FUEN ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Next Article

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ KAI ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *