Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 9-12-2011

Το αστυνομικό κλομπ την κόντυνε

 Η Ντιλσάτ Ακτάς ως αποτέλεσμα του αστυνομικού ξυλοδαρμού που υπέστη στα γεγονότα στην πόλη Χόπα έπαθε κάταγμα στο ισχίο και το πόδι της κόντυνε. Η Ακτάς λέει ¨Με το ζόρι περπατάω¨.

 Στην διαδήλωση η Ακτάς φωτογραφήθηκε πάνω σε αστυνομική αύρα, ενώ από τον ξυλοδαρμό που υπέστη έμεινε δύο μήνες στο νοσοκομείο.

 ΑΓΚΥΡΑ – Στην διάρκεια διαδήλωσης στην Άγκυρα σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στην πόλη Χόπα του Άρτβιν, η Ντιλσάτ Ακτάς ως αποτέλεσμα της σκληρής αστυνομικής επέμβασης έπαθε κάταγμα στο ισχίο και ένα πόδι της σακατεύτηκε. Η Ακτάς με το ένα πόδι να έχει κοντύνει δυσκολεύεται να περπατήσει.

Ο θάνατος του Μετίν Λοκουμτζού από τα δακρυγόνα στα επεισόδια στις 31 Μαΐου πριν από την συγκέντρωση του Ερντογάν στην Χόπα, προκάλεσε την διαμαρτυρία που οργάνωσαν αρκετοί σύλλογοι και συνδικάτα στην Άγκυρα. Όταν η ομάδα θέλησε να διαδηλώσει προς τα γραφεία του ΑΚΠ η αστυνομία επενέβη με σκληρό τρόπο. Εκεί η Ντιλσάτ Ακτάς μέλος των Halkevleri έπαθε κάταγμα στο ισχίο. Η Ακτάς για την οποία τότε ο Ερντογάν είχε αντιδράσει δηλώνοντας ¨εκείνη η γυναίκα, κορίτσι ήταν ή γυναίκα ;¨ , έμεινε δύο μήνες στο νοσοκομείο για θεραπεία. Μόνο κατά τον έκτο μήνα της θεραπείας οι γιατροί είπαν στην Ακτάς το άσχημο νέο. Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων που δέχτηκε, υπέστη μόνιμο κόντεμα. Στις μετρήσεις που έγιναν βρέθηκε το δεξί της πόδι να είναι 98 εκατοστά και το αριστερό να έχει κατέβει στα 97. Η Ακτάς μιλώντας στην Ραντικάλ είπε τα εξής :

¨Μετά από την εγχείριση είχα προσέξει ότι το ένα το πόδι μου είχε κοντύνει. Ρωτούσα τους γιατρούς αν ήταν κάτι μόνιμο ή όχι. Στις εξετάσεις που έγιναν κατά τον 6ο μήνα της θεραπείας εντοπίστηκε το κόντεμα στο αριστερό μου πόδι. Οι γιατροί μου είπαν ότι πρόκειται για μόνιμο κόντεμα.¨

Η Ακτάς μιλώντας για τα αποτελέσματα είπε τα εξής : ¨Καταρχάς δεν μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε παπούτσι. Ορθοπεδικά παπούτσια που θα τα ρυθμίσουν οι γιατροί. Έχω πρόβλημα ισορροπίας στο σώμα μου. Περπατώντας στο σπίτι μου στηρίζομαι στους τοίχους.¨

Η Ακτάς ανέφερε πως σήμερα θα παρευρίσκεται χάριν στήριξης στην δίκη των κρατουμένων συντρόφων της στο 11ο Κακουργιοδικείο Άγκυρας και είπε πως ¨Κρατούνται άδικα για έξι μήνες. Δεν χωράει στην συνείδηση αυτό¨.

Η Ακτάς περιέγραψε πως παρά την μήνυση που υπέβαλε ¨ για τους αστυνομικούς που της έσπασαν το ισχίο¨, δεν έγινε καμμία έρευνα και δηλώνει πως ¨Υποβάλλαμε μήνυση, απάντηση καμμία. Εγώ γνωρίζω τους αστυνομικούς που μου επιτέθηκαν και τους αστυνομικούς με πολιτικά που κατηύθυναν τα ΜΑΤ. Αν τους δω μπορώ να τους αναγνωρίσω. Και για αυτό θα κάνω ότι μπορώ για να δικαστούνε¨.

……………..

 

Previous Article

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ¨

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΤΕΚΙΡΝΤΑΓ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *