Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Το κόλπο της ΜΙΤ για να μην ξεχειλίσει ο “βόθρος” του τουρκικού κράτους…

No Comments Share:

Η Τουρκία χρησιμοποίησε κρυφή κατάθεση κατάδικου για να ¨θάψει¨ την υπόθεση παράνομης μεταφοράς όπλων προς τους τζιχαντιστές

Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ

Η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας ΜΙΤ αφού πιάστηκε τον Ιανουάριο του 2014 να στέλνει όπλα στις ομάδες τζιχαντιστών στην Συρία, στράφηκε σε έναν αρχιμαφιόζο, ο οποίος εξέτιε ποινή, για να τη βοηθήσει να στήσει μία ψευδή υπόθεση ενάντια στους εισαγγελείς και ανακριτές που ερευνούσαν τις οργανώσεις της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία, που ήταν υπεύθυνες για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στην Τουρκία κατά το παρελθόν.

Ο Ταμέρ Μπαρίς Τερκεσλί, ένας διαβόητος κακοποιός που εξέτισε φυλακή για εκβιασμό σεξουαλική παρενόχληση και άλλες ποινικές κατηγορίες υπήρξε ο μυστικός μάρτυρας, του οποίου η ψευδή μαρτυρία χρησιμοποιήθηκε ως το κύριο αποδεικτικό στοιχείο, για να ασκηθεί δίωξη σε ανώτερους δικαστικούς και αστυνομικούς που είχαν διερευνήσει τους δεσμούς τον τζιχαντιστικών ομάδων με την ισλαμική κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κατάθεση που ελήφθη κρυφά ήταν ένα μέρος ενός σχεδίου της κυβέρνησης Ερντογάν, που ως σκοπό είχε να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για να απολυθούν και να φυλακιστούν δεκάδες κορυφαίοι εισαγγελείς και αστυνομικοί διευθυντές της Τουρκίας που ήταν ειδικευμένοι στην αντιτρομοκρατία.

Η ίδια κρυφή κατάθεση βοήθησε επίσης τον Ερντογάν και τους συνεργάτες του για να θάψουν σημαντικές έρευνες για την διάχυτη διαφθορά της κυβέρνησης και τις παράνομες δραστηριότητες της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν στην Τουρκία. Προκειμένου να προστατευτούν από την κατάρρευση οι στημένες αυτές υποθέσεις, η κυβέρνηση έκρυψε την ταυτότητά του Τερκεσλι στα δικαστικά έγγραφα. Σε αυτά ο μάρτυρας αναφέρεται με την κωδική ονομασία “Μπουλούτ”.

Ο Τερκεσλι συνελήφθη το 2011 στη νοτιοανατολική επαρχία των Αδάνων και κατηγορήθηκε για σύσταση και διοίκηση συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος και για εκβιασμό επιχειρηματιών, δημοτικών υπαλλήλων και κυβερνητικών αξιωματούχων. Εξέτισε 22 μήνες στη φυλακή πριν απελευθερωθεί, εν όψει της δίκης. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 26 ετών. Με τη δική του ασχολείται το 5ο  Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο Αδάνων, με αρ. φακέλου υπόθεσης 2014/187.
…..
Με την οδηγία να έρχεται κατευθείαν από το γραφείο του Ερντογάν, η ΜΙΤ συνέστησε μία μυστική ομάδα για να χτίσει μία υπόθεση ενάντια στους εισαγγελείς, αστυνομικούς διευθυντές και στρατιωτικούς διοικητές, που είχαν παρεμποδίσει μία παράνομη μεταφορά όπλων τον Ιανουάριο του 2014.  Ο στενός έλεγχος και οι συνεχιζόμενες νομικές έρευνες από τους ανακριτές, σχετικά με τις συνοριακές επαρχίες, έκαναν δύσκολο στους τζιχαντιστές να περνάνε από τα σύνορα Τουρκίας Συρίας και η ΜΙΤ, έπρεπε συνεχώς να προσέχει από φόβο μήπως εκτεθούν οι παράνομες μεταφορές όπλων. Ο Ερντογάν που βασιζόταν στην εκδίωξη της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ με κάθε τρόπο, ήθελε να εξαλείψει όλα τα εμπόδια για την ΜΙΤ, έτσι ώστε οι παράνομες δραστηριότητες για την ενδυνάμωση των τζιχαντιστών ομάδων να μπορούν να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα. Έτσι ο Τερκεσλι ο οποίος αναγνώρισε τον εαυτό του ως πράκτορα της ΜΙΤ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του 2015 στα Άδανα, κατέθεσε ως μυστικός μάρτυρας, για να στηθούν αβάσιμες κατηγορίες εναντίον ανθρώπων τους οποίους στόχευε η κυβέρνηση Ερντογάν.
Μία ειδική σκιώδης ομάδα εργασίας συστάθηκε το 2014 με επικεφαλής έναν πρώην αξιωματικό πληροφοριών -(Τζεγκιζ Ζεϊμπεκτσι) αστυνομικό διευθυντή που είχε διοριστεί από τον Ερντογάν. Στον Τερκεσλι υποσχέθηκαν ότι ο φάκελος του θα αφαιρούνταν και τα νομικά του προβλήματα θα εξαφανιζόταν, σαν αντάλλαγμα για μία ψευδή μαρτυρία. Του δόθηκε επίσης ένα όπλο, σωματοφύλακες και ένα κρατικό όχημα για να παραστεί στις συναντήσεις αυτής της ειδικής ομάδας. Πήγαινε κάθε μέρα στη μονάδα της αντιτρομοκρατίας στο αστυνομικό τμήμα, για να σφυρηλατήσει τις λεπτομέρειες της δημιουργίας μιας ψεύτικης κατηγορίας, ενάντια σε αυτούς που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση.

Ο Τερκεσλί

Η 35 σελίδων κατάθεση που δόθηκε στον εισαγγελέα Σερνταρ Τζοσκουν στις 5 Φεβρουαρίου 2015 στην Άγκυρα, περιελάμβανε τόσα πολλά ονόματα, ιδρύματα και λεπτομέρειες που υποδηλώνει ότι όλα είχαν στηθεί εκ των προτέρων στο πλαίσιο της ειδικής ομάδας που συστάθηκε στα Άδανα. Αν και το όνομα του ήταν κρυφό στο αρχείο του εισαγγελέα, ο Τερκεσλι  εμφανιζόταν σε φιλοκυβερνητικά τηλεοπτικά δίκτυα, διαδίδοντας παρόμοια ψέματα και κυκλοφορώντας θεωρίες συνωμοσίας για να πυροδοτήσει την αντιδυτική υστερία. Σε μία εκπομπή που προβλήθηκε στο δίκτυο ειδήσεων A-Haber, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του προέδρου Ερντογάν, ο Τερκεσλι παραδέχθηκε ακούσια ότι ήταν μέρος μιας ειδικής ομάδας που ιδρύθηκε στο αστυνομικό τμήμα των Αδάνων. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια παραδοχή του ότι αυτός και άλλοι είχαν λειτουργήσει εκτός του νομικού συστήματος για κατάχρηση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης στην Τουρκία.
Ο εγκέφαλος πίσω από αυτό το σχέδιο και τη χρήση του Τερκεσλι, ως μυστικού μάρτυρα ήταν ο Ομέρ Τσελίκ,  ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν. Ο Τσελίκ ο οποίος στα νιάτα του ήταν υποστηρικτής του καθεστώτος των μουλάδων του Ιράν, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξαλειφθεί η έρευνα σχετικά με τις Δυνάμεις Κουντς, ώστε να μην εκτεθεί ο ίδιος και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που είχαν διασυνδέσεις μαζί της. Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων που έχει το δικαστήριο,  ο Τερκεσλι συχνά καυχιέται για τις πολιτικές του σχέσεις με τον Τσελικ προκειμένου να διευθύνει τα σχέδια του στην επαρχία των Αδάνων.
…….
……

Νordicmonitor.com   16/5/2020

Σχ. : Όταν μιλάμε για κράτος μαφία αυτό εννοούμε… Όσοι δεν θυμούνται το τι συνέβη το 2104 στα Άδανα, μπορούν να δούνε μερικές από τις σχετικές μας αναρτήσεις :

 

ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΟΠΛΑ

 

Προφυλακίστηκε ο εισαγγελέας που είχε σταματήσει τα φορτηγά της ΜΙΤ που μετέφεραν όπλα στην Συρία…

Δεκάδες έτη φυλάκισης για τις διωκτικές αρχές (!) σχετικά με τα φορτηγά της ΜΙΤ που μετέφεραν όπλα…

 

 

Previous Article

Βίντεο-Πορεία υπέρ των λαθρομεταναστών στην Αθήνα με σύνθημα ¨Να πεθάνεις Ελλάδα, να ζήσουμε εμείς¨

Next Article

Βίντεο με φύλακα να χτυπά αναίτια τον δημοσιογράφο, αλλά η εισαγγελία έβαλε την υπόθεση στο αρχείο…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *