Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ

No Comments Share:

TZAN NTOYNTAR

index

Kαιρός αποχαιρετισμού

Αυτά τα οποία μου συνέβησαν από πέρσι τον Φεβρουάριο όταν ανέλαβα την αρχισυνταξία της Τζουμχουριέτ, είναι περισσότερα από αυτά που είχα ζήσει στο σύνολο της ζωής μου.

Επιθέσεις, χειροκροτήματα, απειλές, στοχοποίηση…

Δικαστήρια, προφυλάκιση, φυλακή…

Απομόνωση, καταδίκη, σφαίρες…

Προσβολές, βραβεία, νέες μηνύσεις και δίκες που έρχονται…

Το τίμημα του ανταγωνισμού ανάμεσα στις μεγάλες πιέσεις της περιόδου και στον ενθουσιασμό μας για την δημοσιογραφία…

Τιμήματα που πληρώθηκαν επειδή δεν υποκύψαμε….

Τον Ιούλιο ζήτησα από την εφημερίδα μου ένα σύντομο διάλλειμα. Μετά από αυτή την κουραστική περιπέτεια, θα ξεκουραζόμουν λίγο, θα ασχολούμουν λίγο με το βιβλίο μου και μετά θα επέστρεφα στην δουλειά μου.

Στο μεταξύ ήρθε η 15η Ιουλίου. Η αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος, έδειξε την σοβαρότητα των προειδοποιήσεων που επί χρόνια κάμναμε. Η κυβέρνηση εντέλει ήρθε σε αυτά που λέγαμε.

Και όμως τι να δούμε :

Αντί να λογοδοτήσουν αυτοί που είχαν βαθιά συνεργασία με την κοινότητα Γκιουλέν, ζητούν να λογοδοτήσουμε εμείς.  Προσπαθούν να κάνουν να ξεχαστεί ο παλιός συνεταιρισμός που είχαν με τους πραξικοπηματίες και ψάχνουν ευκαιρία να απαλλαχθούνε από τους αντιπολιτευόμενους.

Μετά από μερικά απτά βήματα που έκαναν μετά το πραξικόπημα, αυτή η πρόθεση τους φάνηκε καθαρά τουλάχιστον όσον αφορά το άτομο μου.

Προετοιμασία προφυλάκισης

Στις 16 Ιουλίου κατά την επομένη δηλαδή της απόπειρας πραξικοπήματος, δύο από του ανώτατους δικαστικούς που είχαν υπογράψει την περάτωση της τρίμηνης προφυλάκισης μου, συνελήφθησαν.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα εξετάσει την απόφαση για την καταδίκη  5 ετών και 10 μηνών φυλάκισης μου. Άρχισε έρευνα σε βάρος 140 μελών του Ανώτατου Δικαστηρίου και 11 εξ αυτών συνελήφθησαν.

10 μέρες μετά ο εισαγγελέας ο οποίος ζήτησε για εμάς την ποινή του θανάτου και αργότερα την προφυλάκιση μας και δύο φορές ισόβια, προήχθη στην Αρχιεισαγγελλία Κωνσταντινούπολης.

Ο εισαγγελέας δύο μέρες μετά από τον διορισμό του με έγγραφο του στην αστυνομία, ζήτησε να κρατηθούν τα διαβατήρια του Ερντέμ και εμού, με δικαιολογία μια νέα δίκη που άνοιξε  με κατηγορίες για ¨συνέργεια¨ στην υπόθεση των φορτηγών TIR της ΜΙΤ.

Όλα τα σημάδια, έδειχναν πως με νέες προφάσεις και παρανομίες ετοιμαζόταν μια νέα μακρά περίοδος προφυλάκισης. Με το καθεστώς OHAL δεν είναι γνωστό πόσο θα κρατούσε καθώς παρέχεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση να ελέγχει τα δικαστήρια.

Η εμπιστοσύνη σε τέτοια δικαστήρια είναι σαν να βάζεις το κεφάλι σου στην γκιλοτίνα. Πλέον από τώρα και μετά δεν θα έχουμε απέναντι μας δικαστήρια αλλά την κυβέρνηση. Κανένα ανώτερο δικαστήριο δεν θα έκανε δεκτές τις προσφυγές μας για τις παρανομίες.

Για αυτό τον λόγο τουλάχιστον μέχρι να λήξει η OHAL, αποφάσισα να μην παραδοθώ σε αυτό το δικαστήριο.

Μια νέα εποχή

Την ώρα που οι ένοχοι που θα έπρεπε να δικαστούν και οι συνεργάτες βρίσκονται στην κυβέρνηση, είναι μεγάλη αδικία να δικάζονται αυτοί που αποκαλύπτουν το έγκλημα τους…Φυσικά και θα συνεχιστεί ο αγώνας μας ενάντια σε αυτό. .

Αυτό που είναι σημαντικό είναι παντού, πάντα και υπό όλες τις συνθήκες να μπορείς με την ίδια αποφασιστικότητα να αγωνίζεσαι ενάντια στην αδικία, στην παρανομία και στο καταπιεστικό καθεστώς…

Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στην επόμενη περίοδο.

Ας ξέρουν πως η φωνή μας θα ακουστεί πιο δυνατά.

Οι εχθροί ας μην χαίρονται και οι φίλοι ας μην ανησυχούν.

Το τελευταίο κάστρο θα αντισταθεί.

Όταν προωτοέγραψα σε αυτή την στήλη είχα γράψει πως ¨Ανέλαβα μια ιστορική ευθύνη σε ένα από τα τελευταία κάστρα του ανεξάρτητου τύπου¨.

Ο τελευταίος 1,5 χρόνος αναμφισβήτητα είναι η περίοδος της μεγαλύτερης μου επαγγελματικής υπερηφάνειας. Μαζί με τους φίλους που ετοιμάζαμε την εφημερίδα, ήρθε μέρα που περιμέναμε στις πύλες των δικαστηρίων, ήρθε μέρα που βρεθήκαμε αντιμέτωποι με απειλές για βόμβα. Μαζί χαρήκαμε, μαζί αισθανθήκαμε περήφανοι, μαζί αισθανθήκαμε θλίψη Χαρήκαμε για τους τίτλους που καθόρισαν την επικαιρότητα, για τα αλλεπάλληλα βραβεία, τα συχαρίκια, τις αποφυλακίσεις και τις ειδήσεις μας που προκάλεσαν αίσθηση.

Χωρίς να φοβηθούμε, χωρίς να υποκύψουμε, με τρόπο θυσιαστικό προσπαθήσαμε να εργαστούμε συνεχίζοντας την παράδοση του αγώνα για μια λαϊκή-δημοκρατική και ελεύθερη Τουρκία.

Σε αυτό το διάστημα η κρίση για αυτά που πετύχαμε ανήκει σε εσάς και η περηφάνια στην ομάδα των φίλων μου. Για τα λάθη εγώ είμαι υπεύθυνος.

Αλλά θα πρέπει να είναι γνωστό πως σε αυτή την εποχή των μεγάλων πιέσεων, στην οποία πολλά ΜΜΕ εντάχθηκαν με το ζόρι ή και εθελοντικά στην κυβερνητική γραμμή, προσπαθήσαμε δημοσιογραφώντας με όλη μας την δύναμη να συντηρήσουμε την τιμή της ενημέρωσης και να υπερασπιστούμε με επιτυχία  αυτό το ¨τελευταίο κάστρο του ανεξάρτητου τύπου¨.

Ευχαριστώ εγκάρδια την οικογένεια της Τζουμχουριέτ, από την διοίκηση έως τον καφετζή και τον δημοσιογράφο, που με εμπιστεύτηκαν, μου συμπαραστάθηκαν και δεν μου στέρησαν την στήριξη τους.

Αυτήν την εμπειρία μου δεν θα την ξεχάσω σε όλη μου την ζωή.

Θα συνεχίσω την παρουσία μου την Τζουμχουριέτ σαν αρθρογράφος.

Ο φίλος μου που θα αναλάβει την σκοπιά της αρχισυνταξίας, θα πάει ακόμη πιο μπροστά αυτή την σημαία.

Όλοι μαζί θα δούμε πως όπως πολλά πραξικοπήματα και περίοδοι καταπίεσης, έτσι και αυτή θα περάσει, αλλά η Τζουμχουριέτ και η δημοσιογραφία δεν τέλειωσε και δεν μπόρεσαν να την τελειώσουν.

15 Αυγούστου 2016

Εφ.Τζουμχουριέτ

Previous Article

ΥΜΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ 4 ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *