Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΠΕΡΕ !

No Comments Share:

Αδίκημα θεωρήθηκε ο μπερές με αστέρι που φορούσε η 14χρονη !

ca5uc4mwsaastwf_0

Αδίκημα θεωρήθηκε ο μπερές με αστέρι που φορούσε η 14χρονη, η οποία χτυπήθηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο που έριξε η αστυνομία στην περιοχή Γκεζί.

Συνεχίζεται στο νοσοκομείο Γκαζιοσμάνπασά του Ταξίμ, η νοσηλεία της 14χρονης Ν.Γ. που στις 24/3 τραυματίστηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο που έριξε η αστυνομία στην συνοικία Γκεζί.

Σύμφωνα με το κείμενο της Χιλάλ Κιοσέ από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, το παιδί εγχειρίστηκε καθώς είχε αιμάτωμα στον εγκέφαλο και η κατάσταση της βελτιώνεται. Η εισαγγελία Γκαζιοσμάνπασά άρχισε έρευνα σχετικά με το χτύπημα της. Η οικογένεια της την Δευτέρα υπέβαλλε μήνυση κατά των αστυνομικών, ενώ ο παππούς της δήλωσε πως ¨Οι αστυνομικοί έδειξαν στην θεία του μια φωτογραφία στην οποία το 14χρονο κορίτσι φορούσε έναν μπερέ με αστέρι και της είπαν «αυτό είναι το παιδί σας». Και όμως τον μπερέ εκείνον τον είχε πάρει όταν μαζί είχαμε πάει στην συναυλία των Grup Yorum. Είναι ένας μπερές που φοράνε όλοι. Μα ένα παιδί τι μπορεί να κάνει ; Γιατί έγινε στόχος ; ¨.

Η Ν.Γ. λόγω του ότι η μητέρα και ο πατέρας της ζούνε ξεχωριστά, ζει με τον παππού της και την γιαγιά της. Ο παππούς της ο 55 ετών Ακντεμίρ που δεν φεύγει λεπτό από κοντά της στο νοσοκομείο δηλώνει : ¨Περισσότερο από μητέρα και μητέρα εγώ την μεγάλωσα. Κάτι τέτοιο δεν μου περνούσε από το μυαλό, όταν το άκουσα έπαθα σοκ. Θυμήθηκα τα παιδιά που είχαν πεθάνει παλιότερα από τα δακρυγόνα. Όταν τα σκέφτεται αυτά κάποιος, φοβάται ακόμη περισσότερο. Το κορίτσι δεν είναι εντελώς καλά, υπό παρακολούθηση είναι, δεν δέχονται επισκέπτες για να μην κουραστεί. Ήρθαν και η μητέρα της και ο πατέρας της που ζει στην Αττάλεια. Δεν την ρώτησα πως συνέβη, περιμένουμε να επανέλθει¨.

Ο Ακντεμίρ λέει πως το κορίτσι είναι πολύ καλό στα μαθήματα του και προσθέτει πως ¨Είχε επηρεαστεί πολύ από το περιστατικό με τον Μπερκίν Ελβάν. Επειδή η ηλικία του Μπερκίν Ελβάν ήταν πολύ μικρή…Γενικά είμαστε ενήμεροι για αυτά που κάνει, αλλά εκείνη την μέρα δεν ξέραμε πως είχε πάει στην διαμαρτυρία¨.

Haber.sol.org 27/3/2015

Previous Article

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Next Article

ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *