Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Απαγορεύεται να αποκαλείς ¨γαμπρό¨ τον γαμπρό του Ερντογάν….

0 σχόλια Share:

Απαγορευμένο προσωνύμιο το «Γαμπρός» για τον γαμπρό του Ερντογάν, Αλμπαϊράκ

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Bianet, ένα μέλος του Δ.Σ του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Μπεσίκτας με έδρα την Κωνσταντινούπολη βρίσκεται υπό έρευνα για φερόμενη προσβολή του Τούρκου υπουργού Οικονομικών, γαμπρού του Ερντογάν, για μία ομιλία του όπου αναφέρθηκε σε ένα ανώνυμο άτομο ως «ο γαμπρός».

Μετά τον αγώνα του Φεβρουαρίου μεταξύ Beşiktaş και Göztepespor, ο Ali Rıza Dizdar επέκρινε τον διαιτητή για παραβίαση ορισμένων κανόνων, λέγοντας ότι οι παραβίασεις αυτές, είχαν ως στόχο να καθησυχάσουν τον «Γαμπρό».

«Έκανα κριτική σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Δεν στόχευσα κανέναν», ανέφερε ο Ντιζντάρ στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα.

«Το παιχνίδι θα είχε επαναληφθεί. Το έχω αυτό ως δεδομένο», είπε ο Ντιζντάρ. «Αλλά η πολιτική εξουσία, δηλαδή ο «Γαμπρός», το απέτρεψε.

….

Ο Αλμπαϊράκ χρησιμοποιεί συχνά τους νόμους περί προσβολής της Τουρκίας, αν και όχι τόσο συχνά όσο ο πεθερός του, Ερντογάν.

Νωρίτερα το 2020, ο Αλμπαϊράκ μήνυσε την εφημερίδα Cumhuriyet για αποζημίωση για μια στήλη που αναφέρεται επίσης στο “Γαμπρό”, καθώς και τον δημοσιογράφο της Cumhuriyet, Hazal Ocak, για αναφορά σε γη που αγόρασε. Έξι δημοσιογράφοι έχουν αντιμετωπίσει δίκη για αναφορά σχετικά με τα e-mails του Αλμπαϊράκ που είχαν διαρρεύσει, ενώ ο αριστερός αρθρογράφος İbrahim Varli της BirGün, καταδικάστηκε σε πρόστιμο για την εμπλοκή του Αλμπαϊράκ στις διαρροές των Panama Papers, αναφέρει η   Bianet.

Ένα δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη διέταξε να απαγορεύσει την πρόσβαση σε περισσότερες από 200 ειδήσεις σχετικά με τις αγορές γης του Αλμπαϊράκ κατά μήκος του έργου τεχνητής πλωτής οδού Kanal στην Κωνσταντινούπολη.

ahvalnews  29/06/2020

Σχ: Για θυμηθείτε τι καλό παιδί είναι ο ¨γαμπρός¨

ΓΑΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΕΘΕΡΟΣ ΛΕΡΕΣ…

 

Previous Article

Κατάρρευση της τηλεθέασης στις τουρκικές σειρές !

Next Article

BIAΛ-Χίος: 70 πυρκαγιές σε δύο εβδομάδες…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *