Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ

No Comments Share:

Η παράνοια της κλεψιάς του ΑΚΡ

paranoya

Δύο κωμικοτραγικά περιστατικά που συνέβησαν την ίδια μέρα, δείχνουν την παράνοια και τον φόβο με τον οποίοι κινούνται στο ΑΚΡ σχετικά με την κλεψιά και την διαφθορά.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στο Ικόνιο στην πατρίδα του Αχμέτ Νταβούτογλου, που είναι γνωστό για τους δεξιούς ψηφοφόρους και έδωσε στις εκλογές υψηλό ποσοστό στο ΑΚΡ. Σύμφωνα με το κείμενο του Χουσείν Οζάι από την Ταράφ, την ώρα που γινόταν τα εγκαίνια του γρήγορου τρένου στο Ικόνιο, ένας πολίτης περιέγραψε το πώς ο εγγονός του έκλεψε στο σχολείο μια σβηστήρα. Επειδή όμως ανέφερε την λέξη ¨κλεψιά¨, οι φρουρά του πρωθυπουργού τον πήρε σηκωτό. Το περιστατικό που συνέπεσε με την πρώτη επέτειο από την αστυνομική επιχείρηση της 17/12, πήρε μια παράξενη διάσταση όταν αποκαλύφθηκε πως ο 58 ετών κάτοικος Ικονίου Μουσταφά Σ. ήταν και μέλος του ΑΚΡ… Στο αστυνομικό τμήμα του πήραν κατάθεση και με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερος. Επειδή όμως η φρουρά του Νταβούτογλου αντέδρασε σε αυτό, τα μεσάνυχτα τον συνέλαβαν ξανά και κρατήθηκε μέχρι το πρωί στο κρατητήριο. Το πρωί του πήραν πάλι κατάθεση και μετά αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα.

Ένα άλλο περιστατικό έγινε στο θεατρικό έργο Cibali Karakolu. Όπως δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός Ζιχνί Γκιοκτάι, μετά από καταγγελία που έκανε ένας θεατής στην Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Κωνσταντινούπολης, αφαιρέθηκε από το έργο μια σκηνή που τόνιζε την κλεψιά. Ο Γκιοκτάι  μιλώντας στην Εζγκί Αταμπιλέν της εφ.Χουριέτ, είπε πως ¨Σε αυτό το έργο ο αστυνομικός Τζαφέρ λέει στην αγαπημένη του ¨έλα και λήστεψε με¨ και όταν αυτή αρνείται αυτός κάνει χιούμορ λέγοντας  ¨Μα μόνο η κυβέρνηση θα με ληστεύει ;¨. Ένας από τους θεατές μας πιστεύοντας πως αυτό προσβάλει την κυβέρνηση υπέβαλλε καταγγελία. Μα αυτό είναι ένα έργο που γράφτηκε το 1951. Ο Τζαφέρ εννοεί την τότε κυβέρνηση. Αλλά αυτό δεν μπορείτε να το εξηγήσετε. Την έβγαλαν αυτή τη φράση από το έργο. Ακόμα αρκετές άλλες φράσεις τις έβγαλαν ενώ ακόμη το έργο βρισκόταν στις πρόβες. Πριν από λίγες μέρες λογόκριναν τον ρόλο της ¨πουτάνας¨ που έχει το έργο.

Haber.sol.org  22/12/2014

Previous Article

ΤΟ ΝΕΟ ΝΤΕΡΤΙ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *