Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΕΚΤΙΣΕΙ Ο ΑΓΑΡ

No Comments Share:

Δύο χρόνια θα εκτίσει ο Μεχμέτ Αγάρ

Άνοιξε ο δρόμος της φυλακής για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Μεχμέτ Αγάρ, ο οποίος κατηγορήθηκε ως ¨επικεφαλής συμμορίας¨ στην υπόθεση Σουσουρλούκ. Το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε την ποινή των 5 ετών που του είχε επιβληθεί για το αδίκημα της ¨σύστασης ένοπλης οργάνωσης με σκοπό την διάπραξη αδικημάτων¨. Καθώς μάλιστα η εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου είχε ζητήσει να επικυρωθεί η ποινή, δεν αναμένεται να υπάρξει έφεση. Μετά την έγκριση της απόφασης ο Αγάρ αναμένεται να εκτίσει 2 έτη και μετά να αφεθεί υπό όρους ελεύθερος. Επίσης θα του επιβληθεί ποινή απαγόρευσης 5 ετών για άσκηση δημόσιου λειτουργήματος.

Μετά το ατύχημα του Σουσουρλούκ στις 3 Νοεμβρίου 1996 που αποκάλυψε τις σχέσεις Πολιτικής-Μαφίας-Αστυνομίας, είχε υποβληθεί μήνυση στον Αγάρ. Το 11ο Κακουργιοδικείο Άγκυρας τον είχε τιμωρήσει με 5 έτη φυλάκισης για ¨σύσταση ‘ένοπλης συμμορίας¨ και η απόφαση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο.

……………..

Για τι κατηγορείται ;

Οι κατηγορίες οι οποίες υπάρχουν για τον Αγάρ στο κατηγορητήριο είναι οι εξής :

Αγνοούμενα όπλα : Στην αστυνομία, αρχίζοντας από το 1994 όταν προμηθεύτηκαν όπλα και υλικά αξίας 82 χιλιάδων λιρών, τελικά αγοράστηκαν όπλα και υλικά εκατομμυρίων $ από την ισραηλινή εταιρία Hospro. Την εποχή του Αγάρ τα όπλα αυτά παραδόθηκαν στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας, χωρίς να καταγραφούν και ένα τμήμα αυτών χάθηκε. Ένα από αυτά τα όπλα βρέθηκε στο ατύχημα του Σουσουρλούκ.

Δολοφονία του Τοπάλ : Όταν μετά την δολοφονία του Ομέρ Λουτφί Τοπάλ το 1996 βρέθηκαν επιτόπου τα δακτυλικά αποτυπώματα του Αμπντουλλάχ Τσατλί, μέλη των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας συνελήφθησαν. Τότε ο Σεντάτ Μπουτζάκ είχε επικοινωνήσει με τον αστυνομικό διευθυντή Κωνσταντινούπολης Κεμάλ Γιαζιτζίογλου και του είχε ζητήσει να σώσει τους αστυνομικούς από την σύλληψη. Ο Αγάρ (τότε αρχηγός αστυνομίας) επενέβη και στέλνοντας στην Κωνσταντινούπολη τον Ιμπραήμ Σαχίν διασφάλισε αρχικά την μεταφορά τους στην Ασφάλεια της Άγκυρας και από εκεί την απελευθέρωση τους.

Διαβατήριο στον Τσατλί : Στο σπίτι του Γιασάρ Οζ βρέθηκαν εικονικά διαβατήρια πράσινου τύπου που το ένα ήταν για τον Οζ και το άλλο για το στέλεχος της ΜΙΤ Ταρίκ Ουμίτ. Ο Αγάρ όμως τότε δήλωσε πως ¨Τα διαβατήρια δόθηκαν στον Οζ για ¨επιχειρήσεις¨ στο εξωτερικό και για άσκηση καθηκόντων που είναι κρατικά απόρρητα¨ και ο Οζ αφέθηκε ελεύθερος. Αποκαλύφθηκε πως τέτοιο διαβατήριο είχε χορηγήσει ο Αγάρ και στον Τσατλί.

 Περιστατικό Ταρίκ Ουμίτ : Ο υπάλληλος της ΜΙΤ Ταρίκ Ουμίτ που είχε γνωρίσει τον Οζ στον Μεχμέτ Αγάρ δολοφονήθηκε. Λέγεται πως η δολοφονία του Ουμίτ έγινε όταν αντέδρασε στην εμπλοκή των Οζ και Τσατλί σε εμπόριο ναρκωτικών.

…………….

Εφ. Χουριέτ 16-4-2012

Σχόλιο : Προσέξτε κατάσταση : Ο αρχηγός της αστυνομίας να προμηθεύει λαθραία όπλα, να χορηγεί πλαστά διαβατήρια σε άτομα που εμπλέκονται σε δολοφονίες και εμπόριο ναρκωτικών και να διασώζει τους δολοφόνους αστυνομικούς, όταν αυτοί κατά λάθος συλλαμβάνονται. Και αυτό το άτομο έχει καταδικαστεί ως τώρα μόνο σε 2 χρόνια φυλακή.

Previous Article

Ο ΑΤΑΤΟΥΡΚ ¨ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ¨ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ -ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΥΠΟΛΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *