Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου  10/8/2012

H Χρυσή Αυγή και τα τουρκικά βατράχια

Στις 6/8/2012 είχαμε στην Κομοτηνή συγκέντρωση-διαμαρτυρία που έγινε στη πλατεία Κομοτηνής με την συμμετοχή τοπικών φορέων και πρωτοστατούσης της ηγεσίας της εκκλησίας σχετικά με το θέμα της μεταφοράς λαθρομεταναστών στην Θράκη.

Στην συγκέντρωση ήταν παρούσες και δύο ξεχωριστές ομάδες. Η ομάδα της Χρυσής Αυγής και η μια ακόμη ομάδα από ανένταχτους πατριώτες (βασικά από την Πατριωτική Κίνηση Καβάλας).

Μετά από το τέλος της συγκέντρωσης στην πλατεία όπου ήμουν παρών αποχώρησα. Το σημειώνω διότι αυτά που θα αναφέρω παρακάτω μου τα μετέφεραν αξιόπιστες πηγές, αλλά δεν ήμουν παρών προσωπικά.

Όταν λοιπόν διαλύθηκε ο κόσμος στην πλατεία οι δύο προαναφερθείσες ομάδες έκαναν πορεία προς το τουρκικό προξενείο δια μέσου των οδών Λεωφόρος Ηρώων και Χαριλάου Τρικούπη. Πριν να φτάσουν στο προξενείο, η πρόσβαση τους αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας. Να σημειώσουμε επίσης τι ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ οι διαδηλωτές όταν αποκλείστηκε η πρόσβαση τους. Σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς χώρους δεν πέταξαν μολότοφ στους ¨δολοφόνους μπάτσους¨, δεν τους έβρισαν και δεν τους πέταξαν αυγά….

Ακολούθως εν μέσω συνθημάτων ενάντια σε Κεμάλ, Τούρκους κ.α. πέρασαν μπροστά από την αίθουσα του εντευκτηρίου της ¨Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής¨ . Πρόκειται για παράνομο σωματείο που όμως συνεχίζει κανονικότατα την δράση του χρηματοδοτούμενο αδρά από το τουρκικό προξενείο. Την ώρα λοιπόν που περνούσαν μπροστά από το κτίριο, ΕΝΑΣ (αριθμός ένας) ανόητος πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού σε θαμώνες που βρισκόταν στην αυλή του κτιρίου. Λόγω των δέντρων όμως, η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής και το μπουκάλι έπεσε έξω. Την εν λόγω πτυχή μας την επιβεβαίωσαν πηγές και από την αστυνομία και από τους διαδηλωτές. Και εννοείται πως αν είχε πέσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μέσα στον χώρο της αυλής τώρα θα το βλέπαμε στο CNNTURK…

Να σημειώσουμε επίσης πως η πορεία ήταν συντεταγμένη, δεν υπήρξαν ζημιές πουθενά και αυτό φαίνεται ακόμη και από τουρκικές ιστοσελίδες στις οποίες φαίνεται η ομάδα να περνά μπροστά από το εντευκτήριο συντεταγμένη χωρίς καν οι περισσότεροι να είναι στραμμένοι προς αυτό.

Το γεγονός του πετάγματος του μπουκαλιού κατά την άποψη μας είναι απαράδεκτο και κατακριτέο μεν αλλά φυσικά και δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των συμμετεχόντων.

Μετά από εκεί η πορεία κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του κόμματος DEB όπου φώναξαν μερικά συνθήματα και μετά διαλύθηκαν ήσυχα.

Το γεγονός πήρε έκταση δύο διαστάσεων Στον μεν τουρκικό τύπο βγήκαν ανακοινώσεις από όλα τα ¨μαγαζιά¨ του τουρκικού ΥΠΕΞ. Δηλαδή από το κόμμα DEB, από συλλόγους τουρκόψυχων στην Θράκη, στην Ευρώπη και στην Τουρκία. Τα γνωστά δηλαδή ¨τουρκικά βατράχια¨. Τους χαρακτηρίζουμε έτσι διότι βγαίνει μια οδηγία από το ¨κέντρο των εντολών¨ από το τουρκικό προξενείο ή από το παράρτημα του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Αδριανούπολη και μετά όλοι αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι ¨φορείς της μειονότητας¨ βγάζουν ανακοινώσεις πανομοιότυπες. Ανακοινώσεις οι οποίες αποσκοπούν στην περιχαράκωση της μειονότητας. Δηλαδή να αισθανθούν οι πολίτες της μειονότητας πως κινδυνεύουν ώστε να στραφούν προς το ¨τουρκικό μαντρί¨. Φυσικά το γεγονός αναδημοσιεύτηκε σε πολλά τουρκικά ΜΜΕ (Χουριέτ , TRT κ.α.).

Η δεύτερη διάσταση αφορά τον ελληνικό τύπο ο τόνος της οποίας δόθηκε βασικά από δημοσίευμα της εξαιρετικής ιστοσελίδας rodopinews.gr.

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα εμπεριέχεται και η άποψη της Χρυσής Αυγής (που θάφτηκε εντελώς από αυτούς που αναπαρήγαγαν το δημοσίευμα) και η ανακοίνωση της κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» Ροδόπης. Η τελευταία αυτή ανακοίνωση ¨έπαιξε¨ πολύ σε μπλογκ και ιστοσελίδες ιστοσελίδων της Αθήνας προφανώς διότι ταιριάζει και με τα πολιτικά πιστεύω τους. Το εντυπωσιακό της ανακοίνωσης είναι εκεί όπου ο συντάκτης θεωρεί την ¨επίθεση¨ προσχεδιασμένη και με συμμετοχή της αστυνομίας (!!!) ώστε να φοβηθούν οι μειονοτικοί. Μάλλον ο συντάκτης επηρεάζεται από την τουρκική πραγματικότητα. Δεν είναι επίσης ούτε αληθές, ούτε δημοκρατικό να μιλάς μόνο για χρυσαυγίτες ¨τσουβαλιάζοντας¨ έτσι στο ¨απόλυτο κακό¨ όλους όσους μετείχαν στην πορεία. Αναρωτιόμαστε επίσης γιατί η συγκεκριμένη Κίνηση δεν έβγαλε καμμία ανακοίνωση όταν ήρθε ο Τούρκος αρχιφασίστας Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην Θράκη. Δεν θα έπρεπε ; Να επισημάνουμε βέβαια πως ΔΕΝ εντάσουμε την συγκεκριμένη ανακοίνωση στα ¨τουρκικά βατράχια¨.

Προσωπικά τιμούμε ιδιαίτερα όσους αφήνουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και κινούμενοι ανιδιοτελώς εξυπηρετούν έναν οποιοδήποτε σκοπό χάριν του ευρύτερου συνόλου, πόλλω δε όταν πρόκειται για την πατρίδα. Εν προκειμένω λοιπόν θεωρούμε πολύ θετική την όποια διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. Ενός φορέα που υποσκάπτει την ελληνική κυριαρχία στην Θράκη με αμέτρητους τρόπους. Και όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι είτε άσχετος, είτε ανόητος είτε ιδιοτελής.

Από εκεί και πέρα οι όποιες αυτές διαμαρτυρίες θα πρέπει να είναι απόλυτα περιφρουρημένες, διότι απλά δεν ζούμε σε ¨γαλατικό χωριό¨ και η όποια στραβή γίνει μπορεί εντέλει να αποβεί σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν πρέπει να γίνονται διαμαρτυρίες ενάντια στο τουρκικό προξενείο. Κάθε άλλο ! Μακάρι να ήταν και πιο μαζικές και καθημερινές μέχρι να ξεκουμπιστεί αυτή η φωλιά των πρακτόρων. Το τελευταίο βέβαια απαιτεί πολιτική βούληση από τα κόμματα εξουσίας, τα οποία δεν το κάνουν διότι απλά θα έχουν πολιτικό κόστος….

Συνεπώς αναζητείται ελληνική εθνική –και όχι κομματική- πολιτική στην Θράκη. Το βασικό πρόβλημα –καρκίνος- στην ελληνική Θράκη είναι η παρουσία του τουρκικού προξενείου και των πρακτόρων του και όχι το πλαστικό μπουκάλι νερού που πετάχτηκε.

Καραίσκος Κοσμάς

Previous Article

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Next Article

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *