Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Έφοδος της αντιτρομοκρατικής στον Ασσύριο ιερέα…

0 σχόλια Share:

Κείμενο του ιστολογίου 11/1/2029

Στους οικισμούς Ουτγιολ και Ουτσκιοι του ασσυριακού χωριού Εσκίχισαρ της επαρχίας Νουσαϊμπίν του νομού Μάρντιν, ζουν κάποιοι από τους λίγους Ασσύριους χριστιανούς που τόλμησαν και επέστρεψαν τα τελευταία χρόνια στα πατρογονικά τους χώματα.

Προχθές συνελήφθησαν ο Σεφέρ Μπιλετσέν (Aho) -ιερέας της  εκκλησίας του Αγίου Ιακώβου και μαζί με άλλους 8 μεταφέρθηκαν στην αντιτρομοκρατική. Την επομένη αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι άλλοι, αλλά προφυλακίστηκε ο ιερέας. Μάλιστα η προφυλάκιση του στηρίχθηκε σε κατάθεση ¨κρυφού μάρτυρα¨…

Καταγγέλλοντες για τις συλλήψεις αυτές ήταν κάποιοι πολιτοφύλακες (κορουτζούδες) , οι ο οποίοι πληρώνονται από το τουρκικό κράτος. Προφανώς η καταγγελία έγινε μετά από ¨άνωθεν εντολή¨.

O Κυριάκος Εργκιούν-πρόεδρος του Ιδρύματος Μοναστηριού Αγίου Γαβριήλ δήλωσε σχετικά : Το 2018, ένα μέλος της οργάνωσης ΠΚΚ, την εγκατέλειψε. Αυτό το πρόσωπο ισχυρίστηκε ότι πήγε στο σπίτι αυτών των ανθρώπων ενώ βρισκόταν στην οργάνωση και έφαγε εκεί. Όλοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και δεν δεχόμαστε αυτή τη συκοφαντία. Δεν είναι ωραίο να κρατούνται οι φίλοι μας με τέτοια κατηγορία.  ”

Πιστοί της περιοχής εκτίμησαν πως πρόκειται για μια επιχείρηση εκφοβισμού των λιγοστών πια Ασσύριων που ζουν ως χριστιανοί εκεί. 

Άραγε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος θα ενδιαφερθεί για την προφυλάκιση του Ασσύριου ιερέα ;  

Previous Article

Εντυπωσιακή επιχειρησιακή αποτίμηση του BMC στο πεδίο της μάχης στην Λιβύη….

Next Article

ISIS : Θεϊκή παρέμβαση ο θάνατος του Σουλεϊμανί !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *