Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΑΝΤ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΝΤΕΚΤΑΣ

No Comments Share:

Δολοφόνησαν τον Χραντ και ανέστησαν τον Ντεκτάς

Ξεπροβόδησαν στην αιωνιότητα χτες τον Ντεκτάς.

 Είμαστε παιδιά μιας νοοτροπίας που λέει ¨Να θυμάστε με καλοσύνη στους νεκρούς σας¨ και έχει ως βάση της τον σεβασμό προς τον θάνατο και τους νεκρούς.

Με βάση αυτά που ξέρουν αυτοί που τον γνώρισαν από κοντά ο κύριος Ραούφ ήταν έξυπνος, συμπαθητικός, πνευματώδης και ικανός.

 Ο Θεός ας τον ελεήσει.

Το να λέμε κάτι τέτοιο αποτελεί χρέος μας, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αναμετρηθούμε όχι με τον ίδιο αλλά με την νοοτροπία που εκπροσωπούσε και η οποία προκάλεσε ζημιά σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Η νοοτροπία του Ραούφ Ντεκτάς και των φίλων του είναι αυτή που την εποχή που το ΑΚΠ είχε αξιοθαύμαστο θάρρος, αυτοί ηγήθηκαν για την αποτυχία της ευκαιρίας του σχεδίου Αννάν, και έφτασαν η είσοδος της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην σημαίνει τίποτε για τους Τουρκοκύπριους που παρέμειναν φυλακισμένοι στην ΤΔΒΚ που δεν αναγνωρίζει κανείς.

Και αυτά δεν είναι τα μόνα που έπραξε ο Ντεκτάς.

Είναι μεγάλη η ευθύνη του για το ότι κατέστη ο τουρκοκυπριακός τομέας κέντρο παραστρατιωτικών, κέντρο λαθρεμπορίου ναρκωτικών και όπλων και χώρος όπου δεν τιμωρούνται οι δολοφονίες.

Οι σύμμαχοι του Ντεκτάς στην Τουρκία σήμερα δικάζονται για την υπόθεση Εργκενέκον.

Εμείς όμως βλέπουμε πως οι τηλεοράσεις για μέρες ωραιοποιούνε τον Ντεκτάς, η διοίκηση του ΑΚΠ μετέχει στην κηδεία του ατόμου που ως εκπρόσωπος μιας νοοτροπίας προκάλεσε τα μεγαλύτερα κακά στην Κύπρο, και βλέπουμε πως στις επίσημες δηλώσεις ο Ντεκτάς αγιογραφείται.

Το ΑΚΠ που στα πρώτα χρόνια της εξουσίας του αγωνίστηκε ενάντια στην νοοτροπία του Ντεκτάς, σήμερα ειρηνεύει μαζί του, και αναστήνει ξανά αυτήν την νοοτροπία.

Εάν η νοοτροπία του Ντεκτάς είναι τόσο πολύτιμη, τότε γιατί οι κατηγορούμενοι της Εργκενέκον βρίσκονται στην φυλακή ;

Μα και εκείνοι είναι άνθρωποι της ίδιας νοοτροπίας και των ίδιων πράξεων.

Εάν οι ιδέες και οι πράξεις του Ντεκτάς ήταν τόσο πολύτιμες, τότε γιατί αγωνιστήκατε εναντίον του ; Αν πάλι οι ιδέες εκείνες επέφεραν υψηλό κόστος στους ανθρώπους, τότε γιατί τις στηρίζετε τώρα, τις ανασταίνετε και τις βγάζετε στην πιάτσα ;

Τι τραγική μοίρα, την μέρα που ανέστησαν τον Ντεκτάς και τη νοοτροπία του, δολοφονήθηκε ξανά ο Χραντ Ντινκ.

Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση Ντινκ, δεν συνάντησε ¨ίχνη οργάνωσης¨ στην δολοφονία, και έκρινε πως δύο νέα παιδιά αποφάσισαν μόνοι τους και τον σκότωσαν.

Και όμως όλα τα στοιχεία μέχρι σήμερα έδειχναν πως επρόκειτο για μια δολοφονία στην οποία ενεπλάκησαν με κάποιο τρόπο στρατός, αστυνομία, στρατοχωροφυλακή και ΜΙΤ, και ότι με μια κοινή επιχείρηση έβαλαν να τον σκοτώσουν.

Το ΑΚΠ δεν νοιάστηκε για την διαλεύκανση της δολοφονίας του Ντινκ που σκοτώθηκε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του, και δεν κινητοποίησε τους κρατικούς φορείς για την περισυλλογή στοιχείων.

Συνεργάστηκε για να καλυφθεί η υπόθεση

Εντέλει η υπόθεση έκλεισε με δύο ενόχους. Και έμεινε η Ράκελ Ντινκ με τα δάκρια στα μάτια στην πόρτα του δικαστηρίου. Και έγινε μάρτυρας της δεύτερης δολοφονίας του άντρα της. Αυτοί οι οποίοι ανέστησαν τον Ντεκτάς σκότωσαν το Ντινκ.

……………….

Βλέπω αυτά που έκανε το ΑΚΠ πριν το δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου, θυμάμαι αυτά που έλεγε και βλέπω και την τωρινή κατάσταση. Το κόμμα εκείνο που πάλευε σαν λιοντάρι με το σύστημα, εκείνο το υπέροχο κόμμα που έλεγε πως θα διευρύνει καθολικά τις ελευθερίες, τώρα τρέχει πίσω από τον Ντεκτάς και την νοοτροπία του, εξυψώνει στους ουρανούς την νοοτροπία Ντεκτάς, σκεπάζει την δολοφονία Ντινκ, δεν ανοίγει το στόμα του για την σφαγή στο Ουλούντερέ, και κυνηγά τους νεκρούς.

Και διαπράττει μια μεγάλη πολιτική δολοφονία.

Το ΑΚΠ σκοτώνει το ΑΚΠ.

Εφ. Ταράφ 18-1-2012

Αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ

Next Article

ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1990…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *