Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πασινιάν : ¨Αν συνεχιζόταν ο πόλεμος θα περικυκλώνονταν χιλιάδες στρατιώτες μας¨

No Comments Share:

Σημαντικά σημεία από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Πασιανάν σήμερα:

1. Αυτή η πολύ οδυνηρή απόφαση για τον Καραμπάχ, επέτρεψε να διατηρηθεί, αυτό που δεν θα μπορούσε να κρατηθεί αν συνεχιζόταν ο πόλεμος.

2. Η λογική της [τριμερούς] συμφωνίας δεν είναι στην παράδοση των εδαφών, αλλά στη διατήρηση των εδαφών που θα μπορούσαν να διατηρηθούν εκείνη τη στιγμή.

3. Θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει τα πάντα, αλλά κρατήθηκε ότι ήταν δυνατό.  Στεπανάκερτ,  Άσκεραν και Μαρτούνι θα χάνονταν. Μετά την πτώση τους, οι αμυντικές περιοχές μας και χιλιάδες στρατιώτες θα ήταν περικυκλωμένοι.

4. Εάν ο πόλεμος δεν είχε σταματήσει, χιλιάδες μαχητές μας θα είχαν περικυκλωθεί. Γι ‘αυτό ελήφθη αυτή η οδυνηρή απόφαση.

5. Υπήρξαν 2 προσπάθειες ανακατάληψης της Σούσι. Μετά την πτώση του Σούσι, έγιναν 2 προσπάθειες ανακατάληψης της πόλης. Η 1η προσπάθεια απέτυχε. Κατά τη διάρκεια της 2ης προσπάθειας, μία από τις ομάδες μπόρεσε να εισέλθει στη Σούσι. Υπήρχαν κάθε είδους αναφορές  σχετικά με την πτώση της πόλης ή τον έλεγχο της.

……………

(4) 301🇦🇲 on Twitter: “Important points from what Prime Minister of Armenia, Pashinyan said today: 1. This very painful decision on Karabakh allowed to preserve what could not be withheld as a result of the continuation of the war.” / Twitter

Σχ. Με βάση τα δεδομένα που μαθαίνουμε η συμφωνία αυτή ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να πετύχει η αρμενική πλευρά. Χωρίς βέβαια αυτή η επιλογή να απαλλάσσει την  αρμενική κυβέρνηση για την κατάληξη του πολέμου. Διότι τα σύννεφα υπήρχαν, αλλά η αρμενική ηγεσία προφανώς δεν είχε ετοιμασθεί δεόντως.  Όπως κάνουν και άλλοι που εδώ και δεκαετίες ¨ρισκάρουν¨…

Previous Article

Τόμας Ντε Βάαλ : ¨Η συμφωνία αυξάνει την επιρροή της Ρωσίας στην Αρμενία¨

Next Article

Πολύ καλές οι πωλήσεις τουρκικών γεωργικών εργαλείων στην Ελλάδα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *