Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TO TOYΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

0 σχόλια Share:

 

Επιστολή από την νομαρχία στους Αρμένιους: Όχι στις εκλογές, δεν αναγνωρίζουμε τον ¨δήθεν¨ πατριαρχικό επίτροπο

Η νομαρχία Κωνσταντινούπολης σε επιστολή που έστειλε προς το Αρμενικό Πατριαρχείο Τουρκίας υποστηρίζει πως δεν έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για εκλογή πατριάρχη.

Σύμφωνα με την είδηση από την εφ. Άγος, στην επιστολή που απεστάλη στις 5/2 με την υπογραφή του αντινομάρχη Ισμαήλ Γκιουλτεκίν, αναφέρεται πως ο νυν πατριάρχης Μεσρόμπ Μουταφιάν είναι εν ζωή και ότι δεν συντρέχουν οι απαραίτητες συνθήκες για την εκλογή νέου πατριάρχη.

Τι έχει συμβεί;
Ο νυν  πατριάρχης Μεσρόμπ Μουταφιάν καθώς από το 2008 λόγω προβλημάτων υγείας κατέστη ανίκανος να εκτελέσει τα καθήκοντα του, το 2010 εξελέγη ένας αναπληρωτής πατριάρχης για να εκπληρώνει αυτά τα καθήκοντα. Στο αξίωμα αυτό με στήριξη από την κυβέρνηση διορίστηκε ο  Αράμ Ατεσιάν.

Λόγω των πιέσεων όμως από την αρμενική κοινότητα, το 2016 αποφασίστηκε η διενέργεια εκλογής πατριάρχη. Τον Μάρτιο του 2017 ο Καρεκίν Μπεκτσιγιάν εξελέγη ως ¨πατριαρχικός έπαρχος¨ που θα οδηγούσε προς τις εκλογές.

Στο διάστημα αυτό ο Αράμ Ατεσιάν δεν παραιτήθηκε από την θέση του ¨αναπληρωτή πατριάρχη¨,  ενώ το αίτημα που στάλθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών για την διενέργεια πατριαρχικής εκλογής είχε αφεθεί αναπάντητο.

Η νομαρχία εμπόδισε την εκλογή
Στην επιστολή της νομαρχίας αναφέρεται πως στους λόγους που δικαιολογούν την εκκένωση της θέσης του πατριάρχη δεν περιλαμβάνονται οι λόγοι υγείας. Επίσης υποστηρίζεται πως ο Αράμ Ατεσιάν που έχασε στις εκλογές για την θέση του ¨πατριαρχικού επίτροπου¨ συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του

H νομαρχία αναφέρει πως όλες οι λειτουργίες σχετικά με την εκλογή του ¨πατριαρχικού επιτρόπου¨ Καρεκίν Μπεκτσιγιάν θεωρούνται άκυρες,  στην επιστολή αναφέρεται ως  ¨ο δήθεν πατριαρχικός επίτροπος¨  και προστίθεται πως όλες οι αποφάσεις που έχει πάρει αυτός μέχρι σήμερα είναι άκυρες.

Valilikten Ermenilere mektup: Seçim yok, ‘sözde’ patrik kaymakamını tanımıyoruz

9/2/2018

Σχ: Είναι προφανές πως το τουρκικό κράτος βρήκε ¨πάτημα¨ για να μην επιτρέψει στους Αρμένιους να εκλέξουν πατριάρχη. Διότι φαίνεται πως εδώ υπάρχει πρόθεση να έχουν κάποιον προσωρινό όπως ο Ατεσιάν που ως τέτοιος θα είναι και πιο υπάκουος  απέναντι στο τουρκικό κράτος και τις εντολές του…

Previous Article

H MIT ΕΔΙΝΕ Μ.Ε.Α. ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ…

Next Article

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΦΡΙΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *