Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ¨

0 σχόλια Share:

Το κράτος με τον λευκό σκούφο

Το κράτος φόρεσε τον λευκό σκούφο του Σαμάστ και προφύλαξε τους δολοφόνους. Από την κωμωδία που παίζεται επί πέντε χρόνια το μόνο που βγήκε ήταν τα ισόβια για τον Χαγιάλ.

Στην δίκη σχετικά με την δολοφονία του αρχισυντάκτη της εφημερίδας Άγος Χραντ Ντινκ 5 χρόνια πριν στις 19 Ιανουαρίου 2007, ο Γιασίν Χαγιάλ τιμωρήθηκε με ισόβια κάθειρξη ως ¨ηθικός αυτουργός της δολοφονίας¨. Ο Ερχάν Τουντζέλ δεν τιμωρήθηκε για την δολοφονία Ντινκ. Ο Τουντζέλ τιμωρήθηκε σε 10,5 χρόνια φυλάκιση για την βομβιστική επίθεση στα McDonald’s. Το δικαστήριο είπε πως ¨στην δολοφονία δεν ενεπλάκη οργάνωση¨.

……………………

Ο Ισμαήλ Τζεμ Χαλαβούτ-δικηγόρος της οικογένειας Ντινκ, ανέφερε πως ο εισαγγελέας εστιάζοντας μόνο στην δολοφονία, δεν είδε την αλήθεια. Είπε πως ο Ντινκ στοχοποιήθηκε, απειλήθηκε και δολοφονήθηκε διότι άσκησε κριτική στην μειονοτική πολιτική της Τουρκίας. Υπενθύμισε πως στην γνώμη του εισαγγελέα σχετικά με την δολοφονία αναφέρεται η ύπαρξη στοιχείων της οργάνωσης ¨Εργκενέκον στην Τραπεζούντα¨, και ότι παρά το ότι ο ίδιος επανειλημμένα ζήτησε από το δικαστήριο να δικαστούνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που ενεπλάκησαν σε παραλείψεις σχετικά με την δολοφονία, αυτό δεν έγινε και η οργάνωση δεν αποκαλύφθηκε.

Ο κατηγορούμενος Τουντζέλ μίλησε για ¨Εργκενέκον¨

Ο Ερντογάν Σορουκλού-δικηγόρος του Ερχάν Τουντζέλ υποστήριξε πως ο πελάτης του ήταν ένας ¨κατά παραγγελία δράστης¨ και δήλωσε πως ¨Πρόκειται για ένα περιστατικό της υπόθεσης Εργκενέκον. Δεν είναι όμως αληθές ότι αυτοί οι κατηγορούμενοι συνέστησαν μια παράνομη οργάνωση. Η μόνη οργάνωση στην οποία ήταν μέλος ο πελάτης μου ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Τραπεζούντας. Εκεί εργαζόταν ως στέλεχος-πληροφοριοδότης.¨

…………………..

Ο εισαγγελέας βρήκε μικρές τις ποινές και θα υποβάλλει έφεση

Ο εισαγγελέας ανακοινώσε πως βρίσκει μικρές τις ποινές και θα υποβάλει έφεση. Μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων στην αίθουσα του δικαστηρίου επικράτησε ένταση. Φίλοι του Χραντ Ντινκ έκαναν διαδήλωση. Όταν μετά την απόφαση ο Γιασίν Χαγιάλ μεταφερόταν στις φυλακές δήλωσε πως ¨Αυτή η απόφαση δείχνει την ασχήμια της Τουρκίας¨.

………………..

 Εφ. Ταράφ 18-1-2012

Σχόλιο : Όταν γράφει στην επικεφαλίδα ¨Το κράτος με τον λευκό σκούφο¨ εννοεί τον σκούφο που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας ο φυσικός αυτουργός Ογούν Σαμάστ, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. 

Previous Article

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!