Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

31 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

0 σχόλια Share:

31 χρόνια μετά η πρώτη λειτουργία στο Ντιγιαρμπακίρ

 

ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ-31 χρόνια μετά έγινε η πρώτη λειτουργία στην Αρμενική εκκλησία Σουρπ Γραγκός. Η εκκλησία Σουρπ Γραγκός που κατασκευάστηκε από Αρμένιους το 1376 μετά από 635 χρόνια ιστορίας-31 χρόνια πριν από σήμερα, είχε σταματήσει να λειτουργεί. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης της εκκλησίας που άρχισαν πριν από 3 χρόνια, ώστε να λειτουργήσει ξανά. Η εκκλησία βρίσκεται στην περιοχή Μπαλικτσιλάρμπασι του δήμου Σουρ και μετά την τελετή εγκαινίων έγινε η πρώτη λειτουργία.

 

Στην λειτουργία μετείχε η πρόξενος των ΗΠΑ στα Άδανα Σάρον Άντερχολμ, ο Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος του Αρμενικού Πατριαρχείου Αράμ Ατεσιάν, ο Αρμένιος αρχιεπίσκοπος Ανατολικής Αμερικής Χαζάκ Μπαρσανιάν, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Εκκλησιών αρχιεπίσκοπος Βικέν Αϊκαζιάν, ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ Οσμάν Μπαϊντεμίρ, και ο δήμαρχος της Σουρ Αμπντουλλάχ Ντεμιρμπάς. Η πρώτη αυτή λειτουργία τελέστηκε με την παρουσία χιλίων περίπου Αρμενίων από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Αυτή πρώτη λειτουργία 31 χρόνια μετά τελέσθηκε με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο και Γενικό Πατριαρχικό Επίτροπο του Αρμενικού Πατριαρχείου Αράμ Ατεσιάν.

Ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ Οσμάν Μπαϊντεμίρ ανέφερε πως πρόκειται για ένα ορόσημο και είπε : ¨ Αυτή η ευτυχία προέρχεται από την καρδιά των ανθρώπων. Αυτό είναι δυνατόν να το ζήσουμε και να το συντηρήσουμε. Κινούμενοι με αγάπη είναι ανάγκη να σκεπάζουμε με αγάπη όλη μας την ύπαρξη. Κατά την γνώμη μου πρόκειται για ένα ορόσημο. Είναι ανάγκη όλοι μας να το στηρίξουμε. Αυτός ο κόσμος, αυτή η χώρα αρκεί για όλους μας. Αρκεί να μάθουμε να μοιραζόμαστε και να σεβόμαστε τις διαφορές μας.

Αρμένιοι που μετείχαν στην λειτουργία εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επαναλειτουργία της εκκλησίας και είπαν ότι συγκινήθηκαν πολύ.

Εφ. Νέτγκαζέτε 24-10-2011

Previous Article

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΣΟΒΟΥ

Next Article

ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *