Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πρόεδρος του Άρτσεχ: Δεκάδες στρατιώτες έχουν σκοτωθεί-Το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί τουρκικά F-16

No Comments Share:

Πρόεδρος Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Δεκάδες στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις συμπλοκές

Για «δεκάδες στρατιώτες» που τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατά τις ένοπλες συγκρούσεις Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, έκανε λόγο ο πρόεδρος της περιοχής, την Κυριακή (27/09), στο πλαίσιο διαδικτυακής ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αραΐκ Χαρουτιουνιάν, δήλωσε ότι «δεκάδες στρατιώτες» είχαν σκοτωθεί και τραυματιστεί, εκτός από τα θύματα του άμαχου πληθυσμού, ως αποτέλεσμα των ένοπλων εχθροπραξιών με το Αζερμπαϊτζάν στη γραμμή επαφής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, την Κυριακή (27/09), ο Χαρουτιουνιάν ανέφερε:

«Δεκάδες [στρατιώτες] πέθαναν, δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν. Δεκάδες πολίτες τραυματίστηκαν και υπάρχουν θάνατοι μεταξύ αμάχων».

Ο Αρμένιος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησαν τα F-16 της Τουρκίας, τα οποία σταθμεύουν στη χώρα, εδώ και περίπου έναν μήνα, «με το πρόσχημα των στρατιωτικών ασκήσεων».

Ακόμα, είπε οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν είναι εξοπλισμένες με τα «πιο προηγμένα όπλα που ανήκουν στον τουρκικό στρατό».

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή (27/09), ξέσπασε ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και, συγκεκριμένα, στη γραμμή επαφής μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει την εμπλοκή της Τουρκίας στην κλιμάκωση, λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε μια μη αναστρέψιμη επιδείνωση της κατάστασης και θα κάνει τη σύγκρουση να επεκταθεί.

Το Αζερμπαϊτζάν άρχισε αυτό που χαρακτηρίζει ως «αντεπίθεση», ενώ οι αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατηγόρησαν το Μπακού για πυροβολισμούς εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών στην πρωτεύουσα της περιοχής, το Στεπανακέρτ.

Sputnik 28/9/2020

Previous Article

Ύμνος ¨Γαλάζια Πατρίδα: ¨Παίρνουμε ζωές για την Γαλάζια Πατρίδα¨…

Next Article

Πρωθυπουργός του Πακιστάν: ¨Στηρίζουμε το νόμιμα δικαίωμα άμυνας του Αζερμπαϊτζάν¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *