Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κρατικό τουρκικό συνέδριο στην Σμύρνη για τον τουρκισμό Ρόδου και Κω…

0 σχόλια Share:

Δελτίο τύπου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων (ROISDER) με στήριξη από το πανεπιστήμιο Γιασάρ, θα οργανώσει “Διεθνές Συμπόσιο Τουρκικών Βακουφίων Ρόδου και Κω” στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2019.

Εναρκτήριες ομιλίες θα κάνουν οι Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσι-πρόεδρος του ROISDER , ο αντιπρόεδρος της FUEN Γκοστα Τοφτ, ο δήμαρχος του Καρσίγιακα Τζεμιλ Τουγκαι, ο Μουσταφά Ιντοτγ-δημαρχος του Μπορνοβα, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Γιασάρ Τζεμαλι Ντιντζερ και ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων Αμπντουλάχ Ερέν.
Στις μέρες μας ο τουρκισμός Ρόδου και Κω, έχει θέματα όπως το θέμα της ιθαγένειας, θέματα εκπαίδευσης και εκμάθησης τουρκικών, θέμα θρησκείας και λατρείας, θέμα συνεταιρίζεσθαι, θέμα διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Οθωμανών Τούρκων, θέμα με το περιβάλλον μίσους και πιέσεων και θέμα με τά τούρκο-μουσουλμανικά βακούφια.

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι να αυξήσει την εθνική και διεθνή ευαισθητοποίηση για το θέμα των τουρκο-μουσουλμανικων βακουφίων σε Ρόδο και Κω που εξαφανίζονται μέσω πλειστηριασμών αλλά και για το θέμα των οθωμανικών-τουρκικών αρχιτεκτονικών μνημείων που εγκαταλελειμμένα στον χρόνο σταδιακά εξαφανίζονται.

Στο συνέδριο θα γίνουν 19 ανακοινώσεις από Τούρκους και ξένους ακαδημαϊκούς για θέματα όπως “Κουλτούρα Βακουφίων”, “Το στάτους των Βακουφίων στο Διεθνές Δίκαιο”, “Το χτες των τουρκικών βακουφίων σε Ρόδο και Κω”, “Επίδραση των Βακουφίων στην Κοινωνική Ζωή σε Ρόδο και Κω”, “Τουρκικά Βακουφικές Μνημεία σε Ρόδο και Κω” και “Ελληνοτουρκικές σχέσεις”.

Το συμπόσιο θα γίνει στην συνεδριακή αίθουσα της πρυτανείας του πανεπιστημίου Γιασάρ, (Καζιμντιρικ, Λεωφόρος Πανεπιστημίου Νο 31, 35100, Μπορνοβα/Σμύρνη) και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Καθηγητής Δρ… Μουσταφά Καϊμακτσι
Πρόεδρος.

Rodos ve İstanköy Türk Vakıfları’nı Konuşacaklar

4/10/2019

Σχ: Και μόνο η συμμετοχή στα εγκαίνια του Προέδρου της Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων, δείχνει πως πρόκειται για ένα συνέδριο οργανωμένο απευθείας από το τουρκικό κράτος. Και φυσικά το πρόβλημα μας δεν είναι ο Καϊμακτσί. Αν δεν ήταν αυτός θα ήταν ένας άλλος τζουτζές της Άγκυρας. Το πρόβλημα είναι η τουρκική επεκτατική πολιτική που εκδηλώνεται παντού. Ας θυμίσουμε πάντως τι εστί Καϊμακτσί,  από δημοσίευμα μας του 2/2019.

ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ¨ΤΟΥΡΚΟΥΣ¨ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

Χτες το βράδυ με ένα τηλέφωνο, εγώ και ο καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί κληθήκαμε στην συνάντηση που θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Στην επικαιρότητα οι Τούρκοι στην Ελλάδα και η οθωμανική κληρονομιά

Νεβάλ Κονούκ- Facebook  5/2/2019

Σχ: Η Κονούκ όπως αναφέρει στο FB είναι καθηγήτρια Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής με ειδίκευση στην οθωμανική αρχιτεκτονική. Σαφή τα εθνικιστικά στοιχεία στο προφίλ της.

Ο άλλος όμως είναι μισέλληνας και πρόεδρος του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων (ROİSDER). Ο σύλλογος αυτό έχει έδρα την Σμύρνη και σαφώς είναι δημιούργημα τουρκικών υπηρεσιών . Είναι δυνατόν να συναντήσει αυτόν ο Τσίπρας ;   Μάλιστα έχει απελαθεί από την Ελλάδα το 2016…. Για θυμηθείτε ποιός είναι ετούτος…

ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ !

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ…

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΜΙΤ…

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

 

 

 

Previous Article

Ζητείται αξιοπρέπεια στην Κύπρο…

Next Article

Ο Τούρκος εισβάλει και πάλι…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!