Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΔΟΣ !

No Comments Share:

 

Ο ανηψιός του Χακάν Φιντάν πολεμά κατά της τουρκικής κατοχής στο Μπραντόστ

Ένας από τους αντάρτες του HRG που παίρνουν μέρος στον πόλεμο ενάντια στις επιθέσεις εισβολής του τουρκικού κράτους στην περιοχή Μπασούρε του Κουρδιστάν, είναι και ο Εγίντ Ζιλάν. Ο Εγίντ Ζιλάν είναι ανηψιός του διοικητή της ΜΙΤ-Χακάν Φιντάν.
………….

O Εγίντ εντάχθηκε το 2015 στο HPG και όπως και ο Χακάν Φιντάν μεγάλωσε σε σχολεία-εστίες(YİBO)  που αποτέλεσαν κέντρα αφομοίωσης των Κούρδων.

O Εγίντ λέει πως ¨στα YIBO ανατρέφουν άτομα σαν τον Χακάν Φιντάν¨ και μέσα από ένα χαράκωμα στο μέτωπο του πολέμου στην περιοχή Χακούρκε, περιέγραψε το πως ο Χακάν Φιντάν μεγάλωσε σε YIBO και την ιστορία όλων των ΥΙΒΟ που επιδιώκουν να βγάζουν  ¨Κούρδους του κράτους¨ .

O Εγίντ Ζιλάν περιγράφει πως δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα για τα παιδιά των Κούρδων πλην των YIBO και έτσι οι οικογένειες έστελναν εκεί τα παιδιά τους : Εμείς και γενικότερα τα παιδιά στον περίγυρο μας σπουδάσαμε στα ΥΙΒΟ. Έτσι αντί της κουρδικής κουλτούρας, ανατραφήκαμε με την τουρκική πολιτική αφομοίωσης.  Οι μέθοδοι αφομοίωσης ήταν βίαιες. Αυτό όμως ίσχυε μόνο για τα παιδιά των Κούρδων. Βία δεν εφαρμόζονταν στα παιδιά των Τούρκων, διότι οι οικογένειες τους δεν το αποδέχονταν. Οι δικές μας οικογένειες όμως επειδή οι σπουδές ήταν ο μόνος δρόμος για να γίνουμε ¨σωστοί άνθρωποι¨, επέμεναν να μας σπουδάσουν ανεξαρτήτως συνθηκών.

Ο Εγίντ περιγράφει πως το περιβάλλον του συνεχώς του πρόβαλλε σαν παράδειγμα τον Χακάν Φιντάν και λέει : ¨Καθημερινά μου πρόβαλαν τον Χακάν Φιντάν, λες και αυτός δεν είχε εμπλοκή στις καθημερινές σφαγές που συνέβαιναν δίπλα μας. Εμείς ήμασταν Κούρδοι και ο Χακάν Φιντάν δολοφονούσε Κούρδους. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτά τα παραδείγματα της οικογένειας μου. Δηλαδή για να γίνεις ¨μεγάλος άνθρωπος¨ πρέπει σαν τον Χακάν Φιντάν να σκοτώνεις τον αδερφό σου ; Επειδή όμως ήμασταν παιδιά και κανείς δεν ήθελε να καταλάβει συνεχίσαμε τις σπουδές μας στα YIBO.

¨ΕΝΤΑΧΘΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΚΔΙΚΗΣΗ¨

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που με ώθησαν να ενταχθώ στο ΠΚΚ είναι οι δολοφονίες σε βάρος του λαού μας που έγιναν από τον Χακάν Φιντάν και άλλους σαν και αυτόν Κούρδους του παιδομαζώματος. Με τον Χακάν Φιντάν έχουμε συγγενική σχέση. Ο παππούς μου και ο πατέρας του είναι αδέρφια. Είναι δηλαδή θείος μου. Μέσα στην οικογένεια μου είχαμε άτομα που υιοθετούσαν την καριέρα του Χακάν Φιντάν και άλλα που την απέρριπταν¨.

 

……………………

https://anfturkce.net/rojava-surIye/hakan-fidan-in-yegeni-tuerk-isgaline-karsi-bradost-ta-108071

18/5/2018

Previous Article

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΧΑΡΡΕΜ ΙΝΤΖΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Next Article

260 ΚΙΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *