Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΧΑΡΡΕΜ ΙΝΤΖΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

No Comments Share:

 

Μιλώντας ο Ιντζέ στην GTGB είπε :
¨Στις 24 Ιουνίου έχουμε εκλογές στην Τουρκία. Πρόκειται για σημαντικές εκλογές. Εγώ με την άδεια του Αλλάχ πιστεύω πως θα τις κερδίσω. Έτσι φαίνεται. Στις ομιλίες που κάνουμε στην Τουρκία λέμε το εξής: Αρχή μας είναι το ειρήνη στην Τουρκία, ειρήνη στον κόσμο. Άλλωστε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ όταν ίδρυε την τουρκική δημοκρατία, αυτό είχε ως αρχή του στην εξωτερική πολιτική. Λέμε δηλαδή η Τουρκία να ειρηνεύσει μέσα στην ίδια της τη χώρα, η Τουρκία να ειρηνεύσει με τους γείτονές της και να ειρηνεύσει στην περιοχή της. Να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο. Το 1923 αμέσως μετά από την ίδρυση της τουρκικής Δημοκρατίας υπογράφτηκε η συμφωνία Σανταμπατ, Μετά υπογράφτηκε η βαλκανική συμφωνία. Θέλησαν να μετατρέψουν την περιοχή σε μία θάλασσα ειρήνης. Να μην ξεχνάμε πως το 1934 ο Ατατούρκ προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης από τον Βενιζέλο. Η Τουρκία και η περιοχή τα έχει πάλι ανάγκη αυτά.Η Τουρκία έχει ανάγκη να ειρηνεύσει μέσα στη χώρα να αναπτύξει την οικονομία της,.η Τουρκία έχει ανάγκη από δίκαιη διανομή πλούτου. Απευθύνομαι σε αυτούς που με ρωτάνε γιατί ήρθες εδώ. Εγώ είμαι παιδί μιας οικογένειας νομάδων του όρους Τανρί, που με την ανταλλαγή πληθυσμών, έφυγαν από την Δράμα και ήρθαν στην Τουρκία. Έχουμε δεσμούς καρδιάς. Θελήσαμε να επικοινωνήσουμε, δεν έχουμε άλλη πρόθεση. Εσείς είστε πολίτες μιας άλλης χώρας, εσείς πληρώνετε φόρους σε αυτή τη χώρα και εργάζεστε για να αναπτυχθεί. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση σε αυτό. Είναι δικαίωμα σας να προστατεύσετε και να υπερασπιστείτε την ταυτότητα σας. Αυτό ισχύει παντού στον κόσμο. Γνωρίζω πως ένα από τα μεγαλύτερα θέματα σας είναι η διαμονή των παιδιών σας που σπουδάζουν στην Τουρκία. Εγώ έχω δώσει μια υπόσχεση στην Τουρκία. Μέσα σε δύο έτη κανένα παιδί που σπουδάζει δεν θα έχει ανάγκη από τις εστίες των θρησκευτικών ταγμάτων.  Η Τουρκική Δημοκρατία έχει την ισχύ να φιλοξενεί τα παιδιά. Ποτέ δεν πρόκειται να μείνουν μετέωρα τα παιδιά, δεν θα τα αφήσουμε να πέσουν στα χέρια ανθρώπων αγνώστου ποιότητας¨.
Ο Ιντζέ ερωτηθείς από Έλληνες δημοσιογράφους σχετικά με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, απάντησε ως εξής: ¨Παλεύω για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου. Παρακολουθώ το θέμα αλλά δεν είμαι σε θέση να δώσω εντολή στο δικαστήριο.¨
Ακολούθως όταν τον ρώτησαν αν οι στρατιωτικοί κρατούνται με εντολή Ερντογάν, είπε: ¨Δεν πιστεύω πως έγινε κάτι τέτοιο. Μεταξύ των δύο χωρών υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα.  Η Τουρκία ζητάει την έκδοση των δικών της στρατιωτικών. Η Ελλάδα δεν τους εκδίδει. Αυτά συμβαίνουν αμοιβαία¨.
Ο Ιντζέ αναφερόμενος στα θέματα των νησιών είπε : ¨Εάν δεν συναντηθούν οι δύο πλευρές του Αιγαίου, δεν γίνεται συνάντηση ανάμεσα στις πλευρές των δύο χωρών. Θα κάτσουμε και θα συζητήσουμε¨.
…………….
Στο μεταξύ κάποιοι από τους δημοσιογράφους που θελαν να παρακολουθήσουν τι επαφές του Ιντζέ στην Κομοτηνή, όπως και κάποιοι βουλευτές του CHP και κάποιοι άλλοι δεν τους επετράπη να μπούνε στην χώρα. Στους δημοσιογράφους που πέρασαν από την συνοριακή πύλη των Ιψάλων και έφτασαν στο τελωνείο των Κήπων, η ελληνική αστυνομία τους είπε πως έπρεπε να έχει ενημερωθεί σχετικά το ΥΠΕΞ, κάτι που δεν έγινε και έτσι δεν τους επετράπη να μπούνε. Οι δημοσιογράφοι περίμεναν δύο ώρες στα σύνορα και μετά αναγκάστηκαν να επιτρέψουν πίσω στα Ίψαλα.
………………..
http://www.hurriyet.com.tr/ince-gumulcinede-konustu-ilkemiz-yurtta-bo-40853877
31/5/2018

Previous Article

ΠΑΡΑΔΟΣΗ 6 ΕΝΟΠΛΩΝ Μ.Ε.Α. ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ (JANDARMA)

Next Article

O ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΔΟΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *