ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ DEB ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 

 

Με ανησυχία παρατηρούμε την σοβαρή αύξηση στα τελευταία έτη, των διακρίσεων, των ρατσιστικών επιθέσεων και των προσβολών στις οποίες υπόκεινται οι μουσουλμάνοι που ζούνε στην Ελλάδα. Η μη λήψη σοβαρών μέτρων για την αποτροπή αυτών των ρατσιστικών επιθέσεων και η μη εφαρμογή κατά τον δέοντα τρόπο των ποινικών διώξεων σε αυτά, καθιστά ακόμη πιο θλιβερό το γεγονός.

Στο πλαίσιο αυτό επιθυμούμε να τονίσουμε πως θα παρακολουθήσουμε στενά την δικαστική διαδικασία που άρχισε τις προηγούμενες μέρες, σχετικά με τις απειλητικές επιστολές κατά τω οργανώσεων που ίδρυσαν στην Αθήνα μουσουλμάνοι πρόσφυγες το 2003. Όπως είναι γνωστό στάλθηκαν επιστολές με απειλές θανάτου στην Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδος και σε άλλους μουσουλμανικούς συλλόγους και στοχοποιήθηκαν ξεκάθαρα πι μουσουλμάνοι που ζούνε στην χώρα μας. Επιθυμούμε να πιστεύουμε πως η δικαστική διαδικασία σχετικά με αυτό το ανησυχητικό αντιδημοκρατικό περιστατικό, θα τερματισθεί το συντομότερο δυνατό κατά τον δέοντα τρόπο και σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιθυμούμε να κοινοποιήσουμε στην κοινή γνώμη πως θα παρακολουθήσουμε στενά την δικαστική διαδικασία και θα είμαστε σε επικοινωνία με τους απειληθέντες συλλόγους και με τις ηγεσίες τους.

Παρατηρούμε πως τα τελευταία χρόνια πως στην Ελλάδα, στην χώρα που είμαστε πολίτες, τόσο η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, αλλά και οι μουσουλμάνοι που ζούνε στην Αθήνα και σε όλη την χώρα, υπόκεινται σε περιθωριοποίηση και ισλαμοφοβικές επιθέσεις. Προσδοκούμε από τις κρατικές αρχές, το συντομότερο δυνατό να αναλάβουν πρωτοβουλία για την αποτροπή αυτής της κατάστασης.

ΚΟΜΜΑ DEB

 http://debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=5587

29/4/2018

Σχ: Η  Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος (https://www.facebook.com/Muslim-Association-of-GreeceMAG-%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%95%CE%95-276437975740419/)  εξ όσων γνωρίζουμε έχει πρόεδρο τον κ. Ναίμ Ελγκαντούρ που προφανώς έχει καλές σχέσεις με τους τουρκόψυχους της Θράκης.  Η παραπάνω φωτογραφία δεν είναι από την ανάρτηση του DEB, αλλά από παλιότερη επίσεψη στον Εχίνο του Μπιλάλ Ερντογάν, στην οποία είχε παραβρεθεί και ο κ. Ελγκαντούρ.

Σχετική παλιότερη ανάρτηση μας

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΑΔΙΚ ΑΧΜΕΤ — ΝΟ 2

 

 

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email