Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΑΔΙΚ ΑΧΜΕΤ — ΝΟ 2

1 Comment Share:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑΙΜ ΕΛΓΚΑΝΤΟΥΡ

¨ ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΑ¨

Συγκεντρωθήκαμε εδώ για τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Αυτή η τελετή δεν πρέπει να περάσει δίχως να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα σχετικά με το αύριο των νέων. Καταρχήν πρέπει να σκοτώσουμε τον φόβο μέσα μας, δεν πρέπει να φοβόμαστε. Ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να συνεχιστεί άφοβα. Εμείς δεν ζητάμε πολλά, ζητάμε δικαιοσύνη και ισότητα. Δικαιοσύνη και ισότητα δεν είναι πολλά. Ζητάμε δικαιοσύνη και ισότητα για τους  μουσουλμάνους  που ζούνε σε αυτή την ωραία χώρα. Ζητάμε από τον Αλλάχ η χώρα αυτή να φτάσει σε ένα καλύτερο οικονομικό επίπεδο. Με τις προσευχές μας στην Αθήνα αυτά θέτουμε, δικαιούμαστε δικαιοσύνη και ισότητα¨.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DOST MEXMET XOTZA

¨ΥΠΗΡΞΕ  Ο ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ, Ο ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ¨

Σήμερα αυτό που μας συνένωσε εδώ επί του τάφου, είναι η 22η επέτειος θανάτου εκείνου του μεγάλου ανθρώπου που υπήρξε δάδα ελευθερίας για την Δυτική Θράκη και για όλα τα Βαλκάνια. Τον τιμούμε και παρακαλάμε να έχει το έλεος του Θεού. Σε αυτήν την θλιμμένη ενότητα μας εδώ και προς όλους τους αδερφούς μου που ήρθαν κοντά και μακριά, υποβάλλων τον σεβασμό και τα χαιρετίσματα των Τούρκων και Μουσουλμάνων Βουλγαρίας, ενώ φιλώ τους μικρότερους στα μάτια και τους μεγαλύτερους στα χέρια. Σας έφερα τα χαιρετίσματα του προέδρου του κόμματος DOST Λουτφί Αχμέτ Μεστάν. O αείμνηστος Σαδικ Αχμέτ στην άνοιξη της ζωής του, όρθωσε το στήθος του ενάντια στις αδικίες των μεγάλων δημοκρατών Ελλήνων και έγινε ο ήρωας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.  Ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ στην πολύ σύντομη ζωή του χώρεσε αγώνα για το δίκιο και για τα δικαιώματα που άλλοι δεν μπορούν να κάνουν. Βγήκε στον δρόμο με το σύνθημα  το δικαίωμα δεν δίνεται αλλά παίρνεται¨ και έδειξε σε όλο τον κόσμο πως δίνεται ένας αγώνας για ανθρώπινη ζωή με ειρηνικές μεθόδους. Υπήρξε ο Νέλσον Μαντέλα, ο Μαχάτμα Γκάντι των Βαλκανίων και όχι μόνο της Δυτικής Θράκης¨.

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΓΚΙΟΥΝΑΙ ΟΖΝΤΕΜΙΡ

¨ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΧΜΕΤ ΣΑΔΙΚ  ΕΠΩΜΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ¨

Ο Σαδίκ Αχμέτ όπως όταν ήταν εν ζωή, έτσι και σε κάθε επέτειο του θανάτου του αποτελει παράδειγμα για όλες τις μειονότητες στην Δυτική θράκη και έχει καταστεί άτομο που κάθε χρόνο ανατρέφει χιλιαδες άτομα. Στα νιάτα μας από την Τουρκία παρακολουθούσαμε στενά τις δραστηριότητες του Σαδίκ Αχμέτ στην Δυτική Θράκη. Πιστεύω το εξής. Εκείνη την εποχή πραγματικά ο Αχμέτ Σαδίκ αποτέλεσε παράδειγμα στην υπεράσπιση των δικαιωμάωτν στην Ελλάδα και στην Δυτική Θράκη και συνέβαλε ιδιαίτερα στην νοοτροπια μας για αυτό το θέμα. Επίσης έγινε ένα καλό παράδειγμα για όλες τις μειονότητες των Βαλκανίων, αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει και ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί.  Εσείς ως πολίτες της χώωρας που βρίσκεστε, καταβάλλετε κάθε είδους προσπάθεια για να συμβάλεετε στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά πεδία και αυτό πιστεύουμε πως θα το συνεχίσετε. Εύχομαι ο Σαδίκ Αχμέτ να έχει το έλεος του Αλλάχ και εμείς να συναντηθούμε ξανά τα επόμενα χρόνια.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΑΓΙΤ ΓΙΟΥΣΟΥΦ

¨ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΣΑΔΙΚ ΑΧΜΕΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΡΦΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ¨

Προσωπικά βιώνω σήμερα  μια σπάνια μέρα. Πριν από 25 έτη είχα γνωρίσει τον Δρ. Σαδικ Αχμέτ που αποδώσαμε στην αιωνιότητα πριν από 22 έτη. Ενδεχομένως να ήταν και το πρώτο πρόσωπο που γνώρισα από την Δυτική Θράκη. Πριν από Δυτική Θράκη και Βαλκάνια είχα ακούσει περί Σαδίκ Αχμέτ και ειχα ακούσει πολύ σωστά. Αργότερα γνώρισα τους συναγωνιστές του, την οικογένεια του και τους Δυτικοθρακιώτες. Από τους Δυτικοθρακιώτες έμαθα πόσο πιστός άνθρωπος ήταν. Σήμερα έχουν περάσει 22 έτη και η συγκέντρωση αυτου του πλήθους δεν γίνεται σε κάθε θνητό. Ο Σαδίκ Αχμέτ μπορεί να υπήρξε κρατικός αξιωματούχος , δεν ήταν όμως πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε ηγέτης μιας διεθνύς οργάνωσης, ήταν όμως ένας άνθρωπος του αγώνα αυτού, ένας μεγάλος άνθρωπος. Ευρισκόμενος στον τάφο και ενώπιον του αισθάνομαι ιδιαίτερα καλότυχος. Πριν από 22 ολόκληρα έτη, όταν γνώρισα την οικογενεια του Σαδίκ Αχμέτ, τα παιδιά του Ο Λεβέντ και η Φουντά ήταν στην ηλικία που είναι τώρα τα εγγόνια του. Παιδιά ο παπούς σας είναι δίπλα σας, είναι μπροστά σας, μπορεί να μην τον βλέπετε αλλά τον αισθάνεστε από αυτό το πλήθος. Διότι οι μάρτυρες δεν πεθαινουν. Θεωρώ τον εαυτό μου αδερφό του Αχμέτ Σαδίκ και της οικογενειας του και μεγάλο αδερφό των παιδιων του. Έγινα μάρτυρας του πως η οικογένεια του βάδισε στον δρόμο που άνοιξε εκείνος και συναγωνιστές του στον αγώνα. Για όσο αυτό το πλήθος συγκεντρώνεται εδώ και στηρίζει αυτά που είπε και τους στόχους που έβαλε ο Σαδικ Αχμέτ, ο αγώνας αυτός θα συνεχίζεται ως το τέλος. Εδώ θα ζούνε συνέχεια οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Με αυτή την ευκαιρία, εκφράζω ανά τα συλληπητήρια μου προς τους Δυτικοθρακιώτες συντοπίτες του, τους αδερφους του και την οικογένεια του. Τιμώ με ευγνωμοσυνη τον αείμνηστο, ας αναπαύεται στον παράδεισο. Να μην ξεχνιέται, πίσω του υπάρχει η Δυτική Θράκη, πίσω του υπάρχει ο Τουρκικός κόσμος.

http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6958-dr-sad%C4%B1k-ahmet-sevgisi-devam-ediyor.html

25/7/2017

Previous Article

ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΑΡΑΛΟΓΗ Ε.Ε.

Next Article

ANAΡTHΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *