ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΣΟΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν μετείχε σε διεθνές συνέδριο για τα Βαλκάνια

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν στις 11 Μαΐου 2012 ημέρα Παρασκευή μετείχε στο συνέδριο Βαλκανικών Πολέμων που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Cevahir στην Κωνσταντινούπολη, επ΄ευκαιρία των 100 ετών από τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Το συνέδριο οργανώθηκε από το πανεπιστήμιο του Κιρκλαρελί και τον δήμο Μπαγτζιλάρ και μετείχε ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς και πολλοί επιστήμονες και πολιτικοί από την Τουρκία και τα Βαλκάνια.

Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν στον χαιρετισμό που απεύθυνε στο συμπόσιο ανέφερε τα εξής : ¨Παρά το ότι πέρασαν 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς πολέμους ο πόνος είναι ακόμη ιδιαίτερα αισθητός. Οι πόλεμοι αυτοί έφεραν δάκρυα σε πολλά άτομα και έγιναν αιτία μαζικών μεταναστεύσεων. Τα Βαλκάνια οδηγήθηκαν στην δυστυχία και πολλές οικογένειες διαμελίστηκαν. Πλέον στα Βαλκάνια δεν πρέπει να φυσάνε οι άνεμοι του πολέμου, αλλά της ειρήνης, της φιλίας και της αδελφοσύνης.

Εμείς στην Δυτική Θράκη, στην χώρα μας την Ελλάδα, ως μειονοτική κοινότητα δεν επιζητούμε άλλο στόχο από το να ζούμε ανθρώπινα. Αγωνιζόμαστε ώστε τα χρόνια μειονοτικά θέματα που σέρνονται να φτάσουν σε λύση και να δοθεί ένα τέλος¨.

Ο βουλευτής στην ομιλία του υπογράμμισε τις έντονες προσπάθειες που έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα στα θέματα των δικαιωμάτων της μειονότητας και για περιφερειακά θέματα και είπε ότι και από τώρα και πέρα θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις.

Επίσης ο Αχμέτ Χατζηοσμάν τέλεσε από κοινού με τον υπουργό Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτή Εγεμέν Μπαγίς, τον δήμαρχο του Μπαγτζιλάρ, τον πρύτανη του πανεπιστημίου του Κιρκλαρελί και άλλους καλεσμένους, τα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης για τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Εφ. Μπιρλίκ 16-5-2012