Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΧΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

No Comments Share:

Χώμα που είχε παραληφθεί από την αυλή του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, παραδόθηκε στην συνοριακή πύλη των Ιψάλων

Χώμα που είχε ληφθεί από την αυλή του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, με την συμβολή του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και στα πλαίσια του ¨24ου δρόμου ειρήνης και τιμής Ατατούρκ¨ που οργανώνει η Ομοσπονδία Αθλητισμού μεταφέρθηκε στην Τουρκία, στην συνοριακή πύλη των Ιψάλων. Το χώμα παραλήφθηκε από τον νομάρχη Ανδριανούπολης Γκιοκχάν Σεζέρ και μετά πήρε τον δρόμο του για Άγκυρα από αθλητές που το μεταφέρουν.

Στην τελετή που οργανώθηκε στα σύνορα μετείχαν ο νομάρχης Ανδριανούπολης Γκιοκχάν Σεζέρ, ο έπαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκιουρμπούζ, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (Τουρκίας) Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, ο Φεχίμ Αχμέτ-εκπρόσωπος του εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ- , η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Συλλόγου Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Ιλχάν Ταχσίν, ο Σεραφετίν Χουρσίτ ως εκπρόσωπος του προέδρου του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος του συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ερκάν Ρουσέν, ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Φαίκογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείων Μεχμέτ Εμίν Αχμέτογλου, ο αντιπρόεδρος του κόμματος DEB Οζάν Αχμέτογλου, ο δήμαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Καραγκιόζ. Μετά από την ενός λεπτού σιγής και τον εθνικό ύμνο, χόρεψε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του πανεπιστημίου Θράκης. Συγκινητικές στιγμές προκάλεσε στους μετέχοντες μια φοιτήτρια που απήγγειλε ποίημα που περιέγραφε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Ακολούθως έγιναν οι ομιλίες πρωτοκόλλου και οι ομιλητές έκαναν από μια ομιλία για την σημασία της μέρας.

Πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ :

¨ Αυτοί στο λεγόμενο λίκνο της δημοκρατίας στην Ελλάδα, αγωνίζονται να πιάσουν την δημοκρατία¨

¨Προσωπικά και εκ μέρους του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης σας χαιρετίζω όλους με σεβασμό, σας καλωσορίζω, μας τιμήσατε. Σήμερα είναι η μέρα που ο τρανός ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη για την Σαμψούντα. Σήμερα είναι η μέρα που ένα ιδανικό πήρε τον δρόμο του. Πιστεύω πως σήμερα είναι η μέρα που λήφθηκε η απόφαση για την αλλαγή της μοίρας του Τουρκικού έθνους. Σε συνέχεια του σήμερα, η πορεία που άρχισε στην Σαμψούντα και τελείωσε στην Σμύρνη κατέστησε ανεξάρτητο το τουρκικό έθνος και ίδρυσε μια ολοκαίνουρια δημοκρατία. Με την ίδρυση της δημοκρατίας αυτής και σε εφαρμογή της συνθήκης ειρήνης της Λοζάννης το 1923 οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αφέθηκαν στην Ελλάδα. Οι εορτασμοί που αρχίζουν σήμερα θα γίνουν στους νομούς της Τουρκίας και στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό. Αλλά αυτή η τελετή εδώ είναι διαφορετική από τις άλλες. Διότι εδώ παρευρίσκονται εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων φορέων της Δυτικής Θράκης. Αυτοί επί 80 χρόνια δίνουν τον αγώνα τους χωρίς να απέχουν από τον νόμο. Δίνουν τον αγώνα για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και τα αναγνωρισμένα από την συνθήκη της Λοζάνης δικαιώματα. Αυτά είναι τα δικαιώματα μας στην εκπαίδευση, στα βακούφια και στην εκλογή των μουφτήδων. Αυτοί επίσης αγωνίζονται στην Ε.Ε. για να έχουν το δικαίωμα έκφρασης του εαυτού τους. Αυτοί στο λεγόμενο λίκνο της δημοκρατίας στην Ελλάδα, αγωνίζονται να πιάσουν την δημοκρατία. Και δίνοντας αυτόν τον αγώνα, γιορτάζουν μαζί μας τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και την Γιορτή Αθλητισμού Νεολαίας. Τι χαρά είναι που τη σημαία που τους παραδόθηκε το 1923, χωρίς να την υποστείλουν, την κρατάνε περήφανα με τρόπο σύμφωνο με τους προγόνους τους. Επιθυμώ εδώ να τους συγχαρώ. Σήμερα εδώ έχουμε την τελετή παράδοσης του χώματος, και για εμάς η σημασία αυτού είναι μεγάλη. Εμείς ως Τούρκοι της Δυτική Θράκης, αναπόσπαστο τμήμα του τουρκικού έθνους σας καλωσορίζω και τελειώνω την κουβέντα μου λέγοντας τι ευτυχία να λες πως είσαι Τούρκος¨. 

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν : ¨Εύχομαι οι αναπτυσσόμενες σχέσεις φιλίας Ελλάδας-Τουρκίας να συνεχιστούνε και από τώρα και πέρα¨

¨Κύριε νομάρχη, κύριε πρέσβη, κύριε έπαρχε και υπόλοιποι καλεσμένοι. Σήμερα ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αισθανόμαστε μια μεγάλη περηφάνια παραδίδοντας σε εσάς το χώμα που παραλήφθηκε από το σπίτι στην Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε ο τρανός ηγέτης Ατατούρκ. Ο τρανός ηγέτης Ατατούρκ μίλησε στον κόσμο για ειρήνη και αδερφοσύνη. Πολλά χρόνια πριν είχε μιλήσει για την ειρήνη, την φιλία και την αδερφοσύνη, που τόσο έχει ανάγκη ο κόσμος τα τελευταία χρόνια.

……………………

Πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν

¨Είμαστε οι μόνιμοι φρουροί της Δυτικής Θράκης¨

¨Κύριοι βουλευτές, κύριε νομάρχη, κύριοι δήμαρχοι, κύριε πρέσβη, κύριε έπαρχε και αξιότιμοι μετέχοντες, αισθανόμαστε χαρά ευρισκόμενοι ανάμεσα σας στην τελετή παράδοσης του χώματος που μεταφέρθηκε από το σπίτι του μεγάλου ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Εξ ονόματος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης σας χαιρετίζω όλους. Για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης είναι μεγάλη η πνευματική σημασία αυτής της τελετής. Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αισθανόμαστε μεγάλη περηφάνια καθώς είμαστε συμπολίτες με τον τρανό ηγέτη Ατατούρκ, έναν από τους πιο σημαντικούς ηγέτες του Τουρκικού κόσμου και της ανθρωπότητας. Εμείς ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είμαστε οι μόνιμοι φρουροί των εδαφών όπου γεννήθηκε ο Ατατούρκ μας και της Δυτική Θράκης.

……………………….

Σελαχατίν Γιλντίζ

¨…………………………

Την περίοδο που η πατρίδα μας είχε καταληφθεί από Άγγλους, Γάλλους, Έλληνες και ακόμα και Αμερικανούς που θελαν να την μοιραστούν, την ώρα που τα τζαμιά μας βομβαρδίζονταν και επιδίωκαν σωπάσει ο μουεζίνης, και την ώρα που κυριαρχούσαν στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας οι Ποντιακές συμμορίες, ο Μουσταφά Κεμάλ που στις 16 Μαΐου 1919 βγήκε από την Κωνσταντινούπολη, ήταν ένας τέτοιος διοικητής που όλα τα έθνη του κόσμου αισθάνονται τιμή υποκλινόμενα μπροστά του. Διότι οι πολεμικές νίκες στο Τσανάκκαλε, στο Αναφαρταλάρ, στο Ντουμλουπινάρ, στον Σαγγάριο και στην μάχη της Σωτηρίας ήταν αποτέλεσμα της ιδιοφυίας Του………:

…………………

Μετά από τις ομιλίες ο νομάρχης Σοζέρ το χώμα από το σπίτι του Ατατούρκ που του παραδόθηκε τυλιγμένο σε τουρκική σημαία κατά τον ίδιο τρόπο το παρέδωσε στον πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ και στον Σύλλογο Αθλητών Κωνσταντινούπολης. Ο Χακγκιουντέρ και οι αθλητές παρέλαβαν το χώμα φιλώντας το και μετά τον πυροβολισμό από το όπλο του Σοζέρ άρχισαν τον δρόμο για την Άγκυρα και από εκεί για Σαμψούντα.

 

 Εφ. Μπιρλίκ 17-5-2012

Σχόλιο : Φυσικά και δεν ενοχλείται το ΠΑΣΟΚ  από την παρουσία και τις δηλώσεις του Χατζηοσμάν. Είναι απλόχωρο κόμμα βρε ! Τι νομίσατε πως είναι τίποτε εθνικιστές ;

Ο κύριος Σελαχατίν Γιλντίζ είναι πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αλλήλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.Αξιοπρόσεκτο επίσης και η απουσία των ψευδομουφτήδων, προφανώς εν αναμονή αλλαγής του νόμου για τον τρόπο εκλογής των μουφτήδων….Και αν κανένας Αθηνέζος κάνει κανένα έγκλημα και τους νομιμοποιήσει, μετά να δείτε τι έχουν να δούνε τα μάτια μας…

Previous Article

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΣΙΝΩΠΗ

Next Article

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΣΟΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *