Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Πρόκληση η παρουσία του Ε.Σ. στο Καστελόριζο…

No Comments Share:

Αποβίβασαν στρατό στο Καστελόριζο: Μετά από την πρόκληση της Ελλάδας τουρκικά πολεμικά σκάφη περιμένουν στην περιοχή

Η Αθήνα με στήριξη από τη Γαλλία αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ελληνικός στρατός αποβίβασε στρατιώτες στο νησί Καστελόριζο το οποίο βρίσκεται στα δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία και το οποίο βάσει διεθνούς δικαίου απαγορεύεται να έχει στρατό. Στρατιώτες πλήρως εξοπλισμένοι έφτασαν στο νησί με φεριμπότ ανάμεσά σε τουρίστες . τΤις φωτογραφίες τις δημοσίευσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

………..

……….
Δεν επιτρέπουμε προβοκάτσια
Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σκληρά στην ελληνική πρόκληση. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι απάντησε γραπτώς σε ερώτηση σχετικά με αυτά που διέρρευσαν στον τύπο. Ο Ακσόι τόνισε πως πρόκειται για παρανομία της Ελλάδας και για μία νέα ένδειξη των πραγματικών προθέσεων της στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπογράμμισε πώς απορρίπτονται οι επιδιωκόμενες έκνομες αλλαγές του στάτους του νησιού και συνέχισε λέγοντας: ” Tονίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε μία τέτοια πρόκληση απέναντι ακριβώς από τις ακτές μας να φτάσει στο στόχο της. Τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες δεν θα βοηθήσουν καθόλου την Ελλάδα. Η Ελλάδα αν συνεχίσει τα βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή, η ίδια είναι που θα χάσει. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της μέχρι το τέλος.”

https://www.yenisafak.com/dunya/meise-asker-cikardilar-yunanistanin-tahriki-sonrasi-turk-savas-gemilerimiz-bolgede-bekliyor-3555254

31/8/2020

Σχ.:. Στην ίδια ιστοσελίδα έχει βίντεο με έναν νεαρό που παρουσιάζει τις θέσεις της Τουρκίας.Αυτός μεταξύ άλλων αναφέρει πως το Καστελόριζο έχει καταστεί ένα θέμα ¨καρκίνος¨…

 Μάλιστα η πρώτη εικόνα που εμφανίζει το βίντεο πριν αρχίσει είναι η παρακάτω…

Είναι προφανές πως ¨ξύνονται¨. Διότι η μετάβαση εκεί στρατιωτών φυσικά και δεν είναι κάτι το νέο στο νησί. Άλλωστε όταν αυτοί έχουν απέναντι την στρατιά του Αιγαίου, μήπως περιμένουν εμείς να έχουμε τα νησιά μας ανυπεράσπιστα ; Το σαφές μήνυμα που πρέπει να δοθεί σε αυτούς που μαγάρισαν την Αγία Σοφία,  είναι το εξής:

¨Αν πειράξετε τρίχα από το Καστελόριζο, εμείς δεν θα ασχοληθούμε τόσο με εκείνο αλλά  θα χτυπήσουμε την Κωνσταντινούπολη.

Ούτε το Κας, ούτε το Μπόντρουμ.

Την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα.¨  

Για να καταλάβουν πως το κόστος θα είναι δυσανάλογα μεγάλο…. Αυτό πρέπει να το πιστεύουμε, να το λέμε και να το εννοούμε. Φτάνει πια με τα μισόλογα από την μεριά μας, διότι προφανώς οι  ¨άλλοι¨ δεν το παίρνουν το μήνυμα….

Previous Article

Like μουσουλμάνων συμπολιτών στο μήνυμα του Ερντογάν για την ¨Γιορτή της Νίκης¨της 30ης Αυγούστου κατά των Ελλήνων…

Next Article

Ερντογάν : Άπληστοι και ανίκανοι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Ελλάδας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *