Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

MAXMOYT ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ-ΚΩΔΙΚΟΣ ΓΕΣΙΛ, Ο ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑTΟΥΣ

0 σχόλια Share:

Εισαγγελική έρευνα για τον Γεσίλ

Η Εισαγγελία του Ελάζιγκ άρχισε έρευνα σχετικά με την Διοίκηση του Συντάγματος Στρατοχωροφυλακής του Τούντζελι και της αντίστοιχης νομαρχίας, για την περίοδο που υπηρετούσε εκεί ο Γεσίλ.

ΑΓΚΥΡΑ – Άνοιξε επίσημα ο φάκελος για τον Μαχμούτ Γιλντιρίμ (κωδικός Γεσίλ), ένα από τα ονόματα σύμβολο των εποχών σκοτεινών σχέσεων και δολοφονιών αγνώστων δραστών. Έρχεται και έρευνα σε βάρος αυτών των πολιτικών ή στρατιωτικών που τον χρησιμοποίησαν ή τον προστάτεψαν. Το πρώτο βήμα το έκανε η εισαγγελία του Ελάζιγκ. Σε επιστολή που έστειλε στην Γενική Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής και στην Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Τούντζελι αναφέρει ¨ Ενημερώστε το ταχύτερο για τα στοιχεία ταυτότητας και διεύθυνση κατοικίας αυτού του ατόμου¨.

Είναι γνωστό πως εκείνη την εποχή Διοικητής Στρατοχωροφυλακής Τούντζελι ήταν ο Αχμέτ Γιλντιρίμ, ενώ νομάρχης ήταν ο Ασλάν Γιλντιρίμ. Αναμένεται στα πλαίσια της διεύρυνσης της έρευνας να κληθούν να καταθέσουν οι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι που είχαν σχέσεις με τον Μαχμούτ Γιλντιρίμ.

Αναζητά τον δολοφόνο του κοριτσιού του

Ο Γεσίλ –για τον οποίο δεν είναι καν γνωστό αν ζει ή όχι- ήρθε στην επικαιρότητα με μια κατάθεση που δόθηκε στην Επιτροπή Έρευνας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής. Ο Χιντίρ Οζτούρκ άρχισε την κατάθεση του μέσα σε δάκρυα με την φράση ¨Είμαι εδώ ως πατέρας ενός παιδιού που διαμέλισαν το πτώμα του, έβγαλαν τα μάτια του και έκοψαν τα αυτιά του¨ και περιέγραψε το πώς ο Γεσίλ το 1991 απήγαγε και δολοφόνησε την 17 ετών κόρη του Αϊτέν. Μετά τον θάνατο της είχε υποβάλει μήνυση στην εισαγγελία του Μαζγκίρτ. Η Μήνυση λόγω αναρμοδιότητας στάλθηκε στην εισαγγελία του Ελάζιγκ. Ο Οζτουρκ που δεν άφησε την υπόθεση κατέθεσε μετά μήνυση στην εισαγγελία του Κοβαντζιλάρ λέγοντας πως η κόρη του είχε απαχθεί. Και οι δύο μηνύσεις ενώθηκαν στην εισαγγελία του Ελάζιγκ. Όταν μετά την ανεύρεση του πτώματος της Αϊτέν έγινε νεκροψία, εντοπίστηκε ότι είχε πεθάνει από πνιγμό. Όταν ερευνούνταν η αιτία θανάτου, αποκαλύφθηκε ότι δεν έγινε η κλασική νεκροψία αλλά είχαν αρκεστεί σε μια απλή εξέταση.

…………………….

Εφ. Ραντικάλ 20-1-2012

Previous Article

ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΤΑΡ ΜΕ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Next Article

ΤΡΙΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝΕΙ Η FORD ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *