Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αμερικανός ΥΠ.ΕΞ. : “Η Τουρκία έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας στην Ιντλίμπ”

0 σχόλια Share:

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπεo, δήλωσε πως η Τουρκία στην περιοχή της Ιντλίμπ, έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας ενώ στο θέμα της στήριξης της ανέφερε πως εξετάζουν όλες τις επιλογές.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σχολίασε την τελευταία κατάσταση στην Συρία και την Ιντλίμπ. Ο Πομπεο ανέφερε πως παρακολουθούν στενά την συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν και είπε: “Η Τουρκία που είναι εταίρος μας στο ΝΑΤΟ έχει κάθε είδους δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της…Πρέπει να υπάρξει επιστροφή στη συμφωνία του 2018 του Σότσι και να κηρυχθεί εκεχειρία στην περιοχή”.
…….
Ο Πομπεο είπε επίσης ότι η Τουρκία υπέβαλε κάποια αιτήματα προς τις ΗΠΑ και συνέχισε λέγοντας: “Η τουρκική κυβέρνηση μας υπέβαλε κάποια αιτήματα. Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε αυτά τα αιτήματα. Μαζί με την ομάδα του υπουργείου Αμύνης, ερευνούμε την καλύτερη οδό για τη μείωση της έντασης στην περιοχή και για τον τερματισμό αυτής της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης. Επίσης η σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ Τουρκία, πιστεύουμε πως έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας απέναντι στους κινδύνους που αντιμετωπίζει στη Συρία από το καθεστώς Άσαντ τους Ρώσους και τους Ιρανούς.”

 

.

Previous Article

Στήριξη στην Τουρκία από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών

Next Article

Συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν για την Συρία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *