Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τα τελευταία νέα σχετικά με τον κορονοϊό στην Τουρκία

0 σχόλια Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 22/3/2020

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε πως 807 Τούρκοι πολίτες οι οποίοι ήταν να μεταφερθούν στην Τουρκία από το εξωτερικό, άλλαξαν γνώμη όταν άκουσαν ότι θα τεθούν σε υποχρεωτική και ελεγχόμενη καραντίνα για 14 μέρες.

Στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης σήμερα αστυνομικοί προειδοποιούν πολίτες άνω των 65 ετών για την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει για αυτούς.

Από αύριο δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Τουρκίας μέσω του Συστήματος Ψηφιακής Εκπαίδευσης και του TRT-EBA TV αρχίζουν την εκ του μακρόθεν εκπαίδευση.  Οι μαθητές μέσω του TRT-EBA TV και της ιστοσελίδας “eba.gov.tr” θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των μαθημάτων τους όπως και το ποια μέρα και ώρα θα γίνουν.

Η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από την περιοχή Αρναβούτκιοι της Κωνσταντινούπολης. Και εκεί πολύς κόσμος αδιαφορούσε για τις εκκλήσεις των αρμοδίων και πήγαν εκεί για να ψαρέψουν.

Το μέλος του επιστημονικού συμβουλίου καθηγητής Μεχμέτ Τζειχαν, μιλώντας σχετικά με την επιδημία του κορονοϊου, ανέφερε πως η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη για την Τουρκία και δήλωσε πως “Εάν σε αυτή τη βδομάδα δεν μπούνε όλοι στα σπίτια τους και συνεχιστεί η επαφή με τους ανθρώπους δεν θα είναι δυνατόν να ελέγξουμε αυτή την κατάσταση”.

Άποψη μας είναι πως και στο θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας άνω των 65 και στο θέμα της τηλε-εκπαίδευσης, η Τουρκία κινείται πιο γρήγορα από εμάς.

Previous Article

1974-2020: Η σιωπή της αριστεράς απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

Next Article

Πάτησε κάτω το τουρκικό φέσι μπροστά στον βεζύρη κι ομολόγησε Ιησού Χριστό

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *