Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Το Αζερμπαϊτζάν κατέρριψε καταλάθος (;) ένα ρωσικό ελικόπτερο-δύο νεκροί – Βίντεο

No Comments Share:

Στην παραδοχή ότι κατέρριψε το ρωσικό ελικόπτερο στην Αρμενία κατά λάθος, προέβη το Αζερμπαϊτζάν
Το ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-24 επλήγη από πύραυλο εδάφους στην Αρμενία, με αποτέλεσμα δύο επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, το ελικόπτερο συνοδείας τυλίχθηκε στις φλόγες στον εναέριο χώρο κοντά στον αρμενικό οικισμό Γεράσχ, στα σύνορα της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Ναχιτσεβάν.

Λίγο αργότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν παραδέχτηκε ότι οι δυνάμεις του είναι υπεύθυνες για την πτώση του ρωσικού ελικοπτέρου, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε «τυχαία» και σε καμία περίπτωση δεν στράφηκε εναντίον της Ρωσίας.

Το Μπακού διαβεβαίωσε μάλιστα ότι είναι έτοιμο να αποζημιώσει τη Μόσχα για την απώλεια.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο δέχθηκε πύραυλο από σύστημα αεροπορικής άμυνας (MANPADS), με αποτέλεσμα να συντριβεί σε ορεινή περιοχή στο έδαφος της Αρμενίας.

Δύο μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένα τρίτο κατάφερε να το εγκαταλείψει εγκαίρως. Αν και τραυματίστηκε, δεν κινδυνεύει η ζωή του, γνωστοποίησε το Υπουργείο.

«Η διοίκηση της 102ης ρωσικής στρατιωτικής βάσης διεξάγει έρευνα για να εξακριβώσει την ταυτότητα εκείνων που κατέρριψαν το ρωσικό ελικόπτερο» καταλήγει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Sputnik  9/11/2020

Previous Article

Συμφωνία Πακιστάν και Βοσνίας για απελάσεις Πακιστανών- Η Ελλάδα ;

Next Article

Ελένη Θεοχάρους : ¨Η Τουρκία εργάζεται για την εξάλειψη της Κυπριακής Δημοκρατίας¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *