Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

EΠΑΦΕΣ ΣΟΥΛΤΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

No Comments Share:

Προειδοποίηση Κύπρου στην Τουρκία από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφερόμενος στην πρόθεση της Τουρκίας να παγώσει τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. κατά την προεδρία του ελληνοκυπριακού τομέα δήλωσε : ¨Είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε υπόψη την πραγματικότητα και να κινούμαστε με βάση αυτές. Εδώ η πραγματικότητα είναι πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα μέλος της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως είναι ανάγκη το ετοιμαζόμενο νέο σύνταγμα να είναι πλήρως εναρμονισμένο με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Ο Σουλτς σε συνέντευξη τύπου που έδωσε απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τις επαφές που είχε στην Άγκυρα.

Ο Σουλτς ανέφερε πως από τον Ιανουάριο που ανέλαβε καθήκοντα, η επίσκεψη του στην Άγκυρα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη σε χώρα εκτός Ε.Ε. και ότι αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς είναι επί μακρόν υποστηρικτής της υποψηφιότητας της Τουρκίας στην Ε.Ε. Ο Σουλτς ανέφερε πως όπως υπάρχουν κάποια θέματα που κατά την ενταξιακή διαδικασία πρέπει να ρυθμίσει η Τουρκία, έτσι και η Ε.Ε. έχει κάποια θέματα που είναι απαραίτητο να εξετάσει.

Ο Σουλτς συνοψίζοντας τις συνομιλίες που είχε στην Άγκυρα, ανέφερε πως τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η τελευταία κατάσταση των διαπραγματεύσεων Τουρκίας-Ε.Ε. , η απαλλαγή από τη βίζα, η προεδρία της Κύπρου που πλησιάζει, η μεταρρυθμιστική συνταγματική διαδικασία, οι σχετιζόμενες με αυτήν συζητήσεις και οι προσδοκίες της Ε.Ε. από αυτήν την μεταρρύθμιση.

 Εφ. Ραντικάλ 28-5-2012

Previous Article

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ -ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΕΞ ΣΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *