Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΙΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

No Comments Share:

Πυρκαγιά σε τζαμί στην Κωνσταντινούπολη

image

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, προκάλεσε ζημιά στην βιβλιοθήκη του τζαμιού και στο μινμπέρ του τζαμιού. Ο ιμάμης υποστηρίζει πως το τζαμί πυρπολήθηκε.

Η πυρκαγιά στο τζαμί όπου πηγαίνουν πιστοί τζαφέρι και βρίσκεται επί της λεωφόρου Aşık Şenlik στην περιοχή Yenikent της Κωνσταντινούπολης, ξέσπασε γύρω στις 02.00 από ακαθόριστο ακόμη λόγο. Πολίτες που πρόσεξαν τον καπνό στο τζαμί ειδοποίησαν αστυνομία και πυροσβεστική. Κατέφθασαν μονάδες πυροσβεστικής από Εσενγιούρτ και Αβτζιλάρ. Η πυροσβεστική σύντομα έσβησε την πυρκαγιά στο τζαμί. Στο τέλος της πυρκαγιάς διαπιστώθηκαν σοβαρές ζημιές στο τμήμα της βιβλιοθήκης, στο μινμπέρ και στον περίγυρο του τζαμιού. Αστυνομικές μονάδες ερεύνησαν το μέρος, ενώ η πυροσβεστική επιχειρεί να εντοπίσει την αίτια της πυρκαγιάς.

¨ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ¨

Ο Χαμζά Αϊντίν-ιμάμης του τζαμιού υποστηρίζει πως μια εβδομάδα πριν είχε απειληθεί και λέει : ¨Με ενημέρωσαν πως καίγεται το τζαμί. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες. Στηριζόμενοι στην σκάλα, μπήκαν μέσα και άρχισαν από την βιβλιοθήκη. Στο τζαμί έκαψαν πρώτα την βιβλιοθήκη μου. Η φωτιά εξαπλώθηκε και μέσα στο τζαμί. Δεν μπορώ να πως αν επρόκειτο για μολότοφ ή όχι . Πριν από μια εβδομάδα ήρθαν και με απείλησαν. Πήγα και στην αστυνομία και το κατήγγειλα. Αυτοί είχαν έρθει και μου είπα πως « Εσείς δεν είστε από εμάς, δεν έχετε δικαίωμα να ζείτε. Εσείς προσκυνάτε την πέτρα. Εσείς είστε σιίτες, είστε τζαφέρι. Εμείς θα σας κάψουμε» και μετά από μια εβδομάδα ήρθαν και πυρπόλησαν. Μετά από την καταγγελία στην αστυνομία δεν έγινε τίποτε. Έχουμε υποβάλλει μήνυση¨.

……………

DHA 8/7/2014

 

Previous Article

ΚΑΒΓΑΣ ΜΕ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Next Article

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ CIRIT

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *