Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Παρουσίες και ομιλίες στο προξενικό πανηγύρι που οργάνωσε ο σύλλογος Σέτσεκ στον Κέχρο

0 σχόλια Share:

…………….

Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Σέτσεκ Μεσούτ Σερίφ, οι πνευματικοί ηγέτες Αχμέτ Κοτς, Απτή Πεντάλ και Χασών Απτή, ο βουλευτής Ροδόπης Άλαν Αχμέτ, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Αρριανών Άρνεμ Χουσεΐν, ο αντιπεριφερειάρχης Ταρκάν Μουλταζά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μουσταφά Κατραντζί, Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά και Τζιχάν Ιμάμογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου Νότιου Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμόνων Μειονοτικών Σχολείων Ερτζάν Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου Σουλεϊμάν Ματζίρ, ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας Τούρκων Δυτικής Θράκης-Στουτγάρδης  Ασίμ Μπαμπαλί, ο κοινοτάρχης Κέχρου Αλή Χασεκί, ο πρόεδρος του συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ Σαλίχ Αχμέτ, ο πρώην κοινοτάρχης Κέχρου Αμπτουλκαντίρ Χαφούζ Χότζα, ο πρώην κοινοτάρχης Οργάνης Μεχμέτ Εμίνογλου, ο πρώην δήμαρχος Αρριανών Ιμπράημ Σερίφ και χιλιάδες ομογενείς.

Επίσης μεταξύ αυτών που μετείχαν από την Τουρκία ήταν ο Ρετζέπ Πατσαμάν-σύμβουλος του Αμπντουλλάχ Ερέν-προέδρου της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων, ο πρόεδρος του συμβουλίου  του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης  Φεντάι Τζανούμ, …και ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ερμπακάν και πρόεδρος της σχολής Κοινωνιολογίας Αχμέτ Τασκίν.

……………

Η εκδήλωση άρχισε με ενός λεπτού σιγή. Στις ομιλίες των επισήμων ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μοτρφωτικού Συλλόγου Σέτσεκ Μεχμέτ Σερίφ, χαιρέτισε όλους τους μετέχοντες και είπε τα εξής : ¨ Βλέποντας μαζικά εσάς εδώ, βλέποντας πως δεν επετράπη ο διαχωρισμός, πλέον εξ ονόματος της αδελφοσύνης και της ενότητας, δεν βλέπω κανένα λόγο για να μην ελπίζω. Βλέποντάς σας εδώ με αυτό τον τρόπο, ευχαριστώ τους αδελφούς μας από τον Κέχρο, που μας βοηθούν επί δύο χρόνια που μεταναστεύσαμε σε αυτά τα χώματα. Εξ ονόματος των ηγετών αλεβιτών αυτής της εκδήλωσης που συνδέονται με τον τεκκέ του Σαγιντ Αλή Σουλταν ευχαριστώ όλο το λαό της δυτικής Θράκης που δεν μας άφησαν μόνους, δεν υποχώρησαν στους διασπαστές και στάθηκαν δίπλα μας χωρίς διαχωρισμούς σε θρησκεία, γλώσσα και καταγωγή.”
………

O καθηγητής Αμέτ Τασκίν ανέφερε : (σημ. μεταφρ. : μπηχτή για τους Αλεβίτες του Τεκκέ της Ρούσας) ¨Όποιος κλωτσάει το τραπέζι του Σαγίντ Αλή Σουλτάν , στρέφει την πλάτη του σε αυτό το τραπέζι και φτύνει εκεί όπου έτρωγε, τότε πραγματικά θα έρθουν τα πάνω κάτω και το ξύλινο σπαθί του Σαγίντ Αλή Σουλτάν θα φτάσει σε αυτούς τους ανθρώπους¨.
……………

Ρετζέπ Πατσαμάν : Σας χαιρετίζω προσωπικά αλλά και εξ ονόματος του Δυτικοθρακιώτη μας Προέδρου της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων κυρίου Αμπντουλλάχ Ερέν που έδειξε την παντί τρόπω στήριξη του στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και σας μεταφέρω την αγάπη του. Σε αυτή την παλαίστρα όπου αναμιγνύονται το θάρρος της παλικαριάς και η δύναμη, εύχομαι επιτυχίες στους αθλητές μας που θα αγωνιστούν.

Είναι βέβαιο ότι ο ρόλος των εκδηλώσεων αυτών είναι καθοριστικής σημασίας για την εδραίωση της ενότητας και της αλληλεγγύης της κοινωνίας μας, την ενίσχυση των δεσμών αδελφοσύνης μας και τη μεταβίβαση μιας πατροπαράδοτης παράδοσης αιώνων στις νέες γενιές. Για αυτόν τον λόγο, θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους αδελφούς μας στον σύλλογο Σέτσεκ για την διοργάνωση της πάλης. Σήμερα παρακολουθώντας τους προκριματικούς στην παλαίστρα, για μια ακόμη φορά θα συνειδητοποιήσουμε την ενότητα και την ομοψυχία ως βασικό σύνθημα της κοινότητας και θα αποδείξουμε σε όλους πως δεν θα επιτρέψουμε διχόνοιες και διασπάσεις στην Δυτική Θράκη…………..¨

……………….

https://www.burasibatitrakya.com/haberler/25319-se%C3%A7ek-etkinlikleri-sona-erdi.html

8/8/2019

Σχ:    Όλοι οι επίσημοι που μετείχαν προφανώς επιθυμούν την εύνοια του τουρκικού προξενείου. Για αυτόν τον λόγο πήγαν.
Ο πρόεδρος αυτού του συλλόγου είναι σουνίτης και θέλει να είναι επικεφαλής μιας θρησκευτικής εκδήλωσης των αλεβιτών !
Οι τρεις που αναφέρονται ως πνευματικοί ηγέτες (υποτίθεται των αλεβιτών) έχουν αποβληθεί από τη θρησκευτική κοινότητα τους και δεν τους επιτρέπεται καν να μπούνε στον τεκέ της Ρούσσας.
Ο εκ Τουρκίας καθηγητής έμμεσα απείλησε τους αλεβίτες που τις ίδιες μέρες που γινόταν αυτό το πανηγύρι εκείνοι έκαναν την δική τους ξεχωριστή αλεβίτικη εκδήλωση…
Σημαντικό επίσης το σημείο όπου π υπάλληλος της Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων Ρετζέπ Πατσαμαν, μιλά για την στήριξη που παρείχε η υπηρεσία του στην διοργάνωση αυτής της εκδηλωσης εκεί. Άραγε αυτή η στήριξη περιορίζεται μόνο σε ευχές και προσευχές ή περιέχει και τίποτε άλλο πιο απτό; ….

Previous Article

Στόλτενμπεργκ :  “Οι S-400 δεν εμποδίζουν την Τουρκία να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχός μας”

Next Article

Όταν δεν μας συμφέρουν οι ειδήσεις, απλά φιμώνουμε τα ΜΜΕ..

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *