Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ρωσία: ¨Προκλητικοί οι ισχυρισμοί πως οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας οφείλονται στην στήριξη της Μόσχας¨

No Comments Share:

Σε ηχηρή διάψευση των ισχυρισμών πως η Ρωσία στηρίζει την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, προχώρησε η Μαρία Ζαχάροβα.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε ως προκλητικούς τους ισχυρισμούς ότι οι «επιθετικές» ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οφείλονται στη στήριξη της Μόσχας.

Πιο συγκεκριμένα, σε ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης η κ. Ζαχάροβα ανέφερε πως: «τέτοιους συλλογισμούς μπορώ να τους χαρακτηρίσω παρά μόνο προκλητικούς».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως η Ρωσία δεν αναζητά οφέλη μέσα από διακρατικές διαμάχες, προβλήματα, συγκρούσεις, και αυτό «ισχύει πλήρως για μια τόσο ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή όπως η Ανατολική Μεσόγειος».

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ: «Δεν έχει σημασία αν οι χώρες που βρίσκονται σε “σύγκρουση” είναι σύμμαχοι στο στρατιωτικό-πολιτικό μπλοκ», καθώς η Ρωσία «υποστηρίζει την επίλυση οποιωνδήποτε αμφιλεγόμενων ζητημάτων αποκλειστικά μέσω πολιτικού διαλόγου, μέσω της ανάπτυξης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτών λύσεων βάσει διεθνών νομικών κανόνων».

……………..

Sputnik 3/9/2020

Σχ. Ούτε εμείς πιστεύουμε πως η τουρκική στάση οφείλεται στην ρωσική στήριξη.

Και οποιοσδήποτε σοβαρός παρατηρητής, βλέπει πως  δεν είναι φυσικά και ειδυλλιακές οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας.

Μην ξεχνάμε πως πριν από μερικούς μήνες η Τουρκία είχε ΔΕΚΑΔΕΣ Τούρκους στρατιώτες νεκρούς  στην Συρία από άγνωστο αεροσκάφος…

Previous Article

Αστυνομία-μαφία που απαγάγει, βασανίζει και ληστεύει πολιτικά στελέχη Κούρδων !

Next Article

Ανταποκριτής του ΑΑ από το Καστελόριζο: ¨Η αστυνομία μας συμβούλεψε να μην βγούμε έξω¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *