Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η TAKTIKH ANTIMETΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΚΚ

0 σχόλια Share:

Τι πράττει το ΠΚΚ έναντι των αεροπορικών βομβαρδισμών ;

pkk-plan

Την στιγμή που σηκώνεται το F-16…

Ποια είναι η μέθοδος που ακολουθεί το ΠΚΚ έναντι των αεροπορικών βομβαρδισμών ; Σύμφωνα με το κείμενο του Αλή Αίντίν από την εφημερίδα Habertürk,η οργάνωση για να προστατευτεί ακολουθεί ένα σχέδιο δύο σταδίων. Σε πρώτο στάδιο σε περιόδους που υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες αεροπορικών επιχειρήσεων, μέλη της οργάνωσης αμέσως μόλις απογειωθούν F-16 από Ντιγιαρμπακίρ ή Μαλάτια, αμέσως μέσω των πολιτοφυλακών ενημερώνουν τα στελέχη της οργάνωσης που βρίσκονται στο Βόρειο Ιράκ. Από τη στιγμή που τα αεροπλάνα εισέρχονται σε περιοχές που ελέγχονται από το ΠΚΚ, μέλη της οργάνωσης ενημερώνουν μέσω ασυρμάτου για αυτή την πληροφορία. Το ΠΚΚ για να ενημερώσει χρησιμοποιεί τον ραδιοφωνικό σταθμό που λειτουργεί εξ ονόματος της οργάνωσης και πληροφορεί από εκεί για την αεροπορική κινητικότητα. Έτσι μέσω ασυρμάτων, ραδιοφωνικού σταθμού και κούριερ, ενεργοποιούνται τα συστήματα ¨άμυνας και επίθεσης¨ στις περιοχές όπου βρίσκεται η οργάνωση.


Στα δρομολόγια που ακολουθούν τα αεροπλάνα, οι ΠΚΚδες χρησιμοποιούν πυραύλους που εκτοξεύονται από τον ώμο και άλλα αντιαεροπορικά.
Ενώ οι ΠΚΚδες που είναι στις θέσεις τους αν δουν ότι κινδυνεύουν να χτυπηθούν- σύμφωνα με την κατεύθυνση άφιξης και τη θέση του αεροσκάφους παρατάνε τη θέση τους και κρύβονται στα χαρακώματα που έχουν σκάψει. Οι ΠΚΚδες σκάβουν χαρακώματα σε σχήμα L”, “I”, “T σύμφωνα με την κατεύθυνση του αεροσκάφους και σύμφωνα με τον τρόπο που θα μπορέσουν να κινηθούν σε τυχόν έκρηξη βόμβας. Για παράδειγμα σε μια κοιλάδα ανάμεσα σε 2 βουνά, στα 50-100 μέτρα κοντά στο σημείο όπου τυχόν μπορεί να γίνει εναέρια επίθεση σκάβονται χαρακώματα σε σχήμα “I” και μπαίνουν εκεί μέσα τρέχοντας. Με αυτόν τον τρόπο, όταν εκραγεί η βόμβα επειδή τα θραύσματα κινούνται οριζόντια επιτυγχάνεται η πρόληψη τραυματισμών στα χαρακώματα. Τα χαρακώματα “L” και “T” σκάβονται σύμφωνα με τον υπολογισμό του πώς θα κινηθούν τα αεροσκάφη σε μια τυχόν επίθεση.
…………..
…………..
Haber.sol.org 1/8/2015

Previous Article

NOMIKOΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *