Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ονόματα Οθωμανών ναυάρχων σε στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας στα ανοιχτά της Λιβύης…

No Comments Share:

Η Τουρκία ανακοινώνει ναυτικές ασκήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης με τα ονόματα να ανήκουν σε Οθωμανούς πειρατές και διοικητές της Τρίπολης και της Βόρειας Αφρικής

Οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν προσεχείς «μεγάλης κλίμακας» ελιγμούς στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, περιοχή την οποία η Τουρκία φαίνεται να θεωρεί μέρος των χωρικών της υδάτων. Σύμφωνα με μια εφημερίδα υπέρ του Ερντογάν, οι ναυτικοί ελιγμοί θα περιλαμβάνουν 17 πολεμικά αεροπλάνα και 8 πολεμικά πλοία για να αποδείξουν «την ικανότητα της Τουρκίας να ελέγχει την περιοχή αεροπορικώς και θαλάσσια και το ότι είναι η κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή».

(Λιβύη, 9 Ιουλίου2020) – Το τουρκικό ναυτικό ανέφερε ότι οι αναμενόμενες ασκήσεις «Naftex» θα πραγματοποιηθούν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης σε τρεις διαφορετικές περιοχές και με τρία διαφορετικά ονόματα: Barbarus, Turgut Reis και Chaka Bey.

Χωρίς να αποκαλύψει το χρονοδιάγραμμα των ναυτικών ελιγμών, η εφημερίδα Yeni Şafak του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν σύντομα εν αναμονή του ξεσπάσματος πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο εν μέσω των πρόσφατων κλιμακούμενων εντάσεων στη Λιβύη.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι αυτές οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν 17 πολεμικά αεροσκάφη και 8 πολεμικά πλοία για να αποδείξουν «την ικανότητα της Τουρκίας να ελέγχει την περιοχή αεροπορικώς και θαλάσσια και ότι είναι η κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή».

Η Yeni Şafak ανέφερε ότι οι εμπειρογνώμονες που θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις,τις περιγράφουν ως μήνυμα προς τους φίλους και τους αντιπάλους της Τουρκίας που δείχνει πως οι τουρκικές δυνάμεις μπορούν να είναι έτοιμες για οποιαδήποτε στρατιωτική εκστρατεία εντός 24 ωρών.

«Μέσω αυτών των ελιγμών, μπορούμε να φτάσουμε στις χώρες της Ανατολικής και Δυτικής Μεσογείου και σε κάθε γωνιά. Αποτελούν ένα μήνυμα σε πολλούς άξονες, ιδίως στην Επιχείρηση IRINI της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα», πρόσθεσαν οι ειδικοί ισχυριζόμενοι ότι ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει την Αίγυπτο και το Ισραήλ, που φέρεται ότι είναι εχθρικοί προς την Τουρκία, ενώ ο τρίτος άξονας περιλαμβάνει χώρες που δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα γίνουν φίλοι ή εχθροί της Τουρκίας.

Πειρατής Μπαρμπαρόσα

Η Τουρκία έχει δώσει στους ελιγμούς της τρία ονόματα, το πρώτο από τα οποία είναι το Hayreddin Barbarossa (Khayr al-Din Barbarus), ο Γενίτσαρος πειρατής και ο κλέφτης, που αργότερα έγινε διοικητής του οθωμανικού στόλου. Σε μια ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου, ο Ερντογάν θεώρησε τη Λιβύη μέρος της κληρονομιάς του Μπαρμπαρόσα.

….

Τέλος, ο τρίτος ελιγμός πήρε το όνομά του από τον Σελτζούκο διοικητή και ναυτικό του 11ου αιώνα, Τσάκα Μπέη. Το 1071, ο Τσάκα Μπέη ίδρυσε και διαχειρίστηκε ένα ανεξάρτητο εμιράτο στη Σμύρνη αμέσως μετά τη Μάχη του Μαντζικέρτ κατά την περίοδο κατά την οποία οι Σελτζούκοι εξαπλώθηκαν στην Ανατολία.

Αυτά τα ονόματα υποδηλώνουν τις φιλοδοξίες του Ερντογάν για την «Τουρκοποίηση της Λιβύης» και την αναβίωση της δόξας του Οθωμανικού Σουλτανάτου που κατέρρευσε εναντίον του οποίου οι Λίβυοι εξεγέρθηκαν τρεις φορές με επικεφαλής τους μαχητές της ελευθερίας Ghomah al-Mahmoudi, Saif al-Nasr και πολλούς άλλους.

almarsad.co  09/07/2020

Previous Article

Σειρά από κλοπές, διαρρήξεις και βεβηλώσεις εκκλησιών στο χωριό Χαλκειός στην Χίο…

Next Article

Βίντεο- Ο κόκορας δείχνει ποιος κάνει κουμάντο !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *