Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο Τσαβούσογλου φτάνει στην Αθήνα, με βλέψεις για Θράκη…

No Comments Share:

Ανταπόδοση της επίσκεψης από τον Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου τις 31 Μαΐου θα πραγματοποιήσει μία σημαντική επίσκεψη. Ο Τσαβούσογλου θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του Δένδια. Η συνάντηση Τσαβούσογλου-Δένδια θα έχει και το χαρακτήρα της προετοιμασίας της συνάντησης Ερντογάν-Μητσοτάκη που αναμένεται να γίνει στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.
……
Κατά την επίσκεψή  Δένδια στην Άγκυρα στις 15 Απριλίου, στην συνέντευξη τύπου, με  μήνυμα για “νέα διαδικασία” και “θετική ατζέντα”, υπήρξε διπλωματική κρίση ως αποτέλεσμα των προκλητικών του δηλώσεων. Έναντι αυτού η Αγκυρα διαχειρίστηκε την ένταση με διπλωματική ευγένεια για να μην υποστεί ζημιά η θετική ατμόσφαιρα. Αναφέρεται πως η ένταση που κλιμακώθηκε στην Άγκυρα δεν αναμένεται να εμφανιστεί στην Αθήνα.

Μεταξύ των θεμάτων που κατά προτεραιότητα θα τεθούν στη συνάντηση θα είναι και η απόπειρα της κυβέρνησης Αθήνας να δημιουργήσει μία πλαστή ταυτότητα για την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. Ο χαρακτηρισμός  Πομακοχώρια” και “Ελληνόπουλα” του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τεκταινόμενα στην περιοχή, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, και χαρακτηρίστηκε ως “άρνηση της τουρκικής μειονότητας” και “δημιουργία μιας πλαστής ταυτότητας”

Λόγω της στάσης της Ελλάδας στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές τεχνικές συνομιλίες και στις διαβουλεύσεις, δεν υπάρχει κάποια πρόοδος στη διαδικασία. Αναφέρεται πως οι προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες που γίνονται έχουν αρνητική αντανάκλαση στους μηχανισμούς διαλόγου.
…..

Γενί Σαφάκ. 25/5/2021
https://www.yenisafak.com/gundem/cavusoglundan-iadei-ziyaret-3634899

Σχ. : Το μόνο σίγουρο είναι δηλαδή ότι έρχεται να εμφανιστεί ως προστάτης της μειονότητας στη Θράκη…

Aυτοί έρχονται με ολόκληρη γκάμα διεκδικήσεων.

Εμείς που αποσκοπούμε;

Να εξευμενίσουμε το ¨θηρίο¨, χαϊδεύοντας το ;

Previous Article

¨Στις οθωμανικές κατακτήσεις δεν υπήρξε κανένα θλιβερό περιστατικό¨ !!!

Next Article

¨Ο Μητσοτάκης τα σκάτωσε και αποκάλεσε την Πάχνη πομακοχώρι¨ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *