Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τσαβούσογλου: ¨Η Ελλάδα επαναπροώθησε προς τη χώρα μας περισσότερους από 74.000 πρόσφυγες¨….

1 Comment Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 25/6/2021

Σε συνέντευξη του Τσαβούσογλου στον δημοσιογράφο Μπατουχάν Γιασάρ του Ihlas Medya, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :

¨Ούτε εμείς, ούτε ούτε οι Τουρκοκύπριοι έχουμε άλλα 50 χρόνια να συζητάμε ένα μοντέλο το οποίο δεν θα παράξει λύση. Μια μία δίκαιη, μόνιμη και ολοκληρωμένη λύση πρέπει να βασίζεται στις πραγματικότητες του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να εξετασθεί η λύση των δύο κρατών

“Τα διεθνή δικαστήρια υποστηρίζουν τις θέσεις μας “

Εμείς ως Τουρκία ποτέ δεν υποστηρίξαμε την ένταση και δεν υπήρξαμε η πλευρά που ελπίζει σε βοήθεια από την ένταση. Στην πραγματικότητα η Τουρκία από το 2003 και εντεύθεν, ήταν αυτή που απέφευγε την ένταση. Η ελληνοκυπριακή πλευρά το 2003, το 2007 και 2010 υπέγραψε μονόπλευρες συμφωνίες και σε αυτό το διάστημα παραβίασε την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας. Δεν πήραν τη συγκατάθεση των Tουρκοκυπρίων και σαφώς παραβίασαν τα δικαιώματά τους. Στα έτη 2006 και 2007 έκαναν σεισμικές δραστηριότητες και μάλιστα δεν αρκέστηκαν σε αυτό αλλά το 2011 άρχισαν οι γεωτρήσεις. Μετά από αυτό εμείς υπογράψαμε συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την KKTC. Η KKTC καθόρισε τις περιοχές αδειοδότησης και χορήγησε αυτές τις άδειες στον ΤΡΑΟ. Από την άλλη πλευρά ως Τουρκία επαναλάβαμε το αίτημά μας για επίλυση των προβλημάτων μέσω των διπλωματικών οδών.

Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε ότι οι δραστηριότητες που συνεχίζουμε στην δική μας υφαλοκρηπίδα αποτελούν πηγή στρες για την Ελλάδα. Οι ισχυρισμοί της Ελλάδας σχετικά με αυτή την περιοχή είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων και την αρχή της δικαιοσύνης. Ζητάνε περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεγέθους 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων για το Καστελόριζο που έχει μέγεθος 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και απέχει από τις ακτές μας μόνο 2 km. Βασιζόμενοι σε αυτό το μαξιμαλιστικό αίτημα, ισχυρίζονται ότι το πλοίο Ορούτς Ρέις, ασκούσε τις δραστηριότητες του εντός της δικής τους υφαλοκρηπίδας. Δεν υπάρχει πιθανότητα να αποδεχθούμε αυτή τη θέση.
Οι αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων σχετικά με συγκρούσεις με την ίδια δυναμική και με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του Καστελόριζου, είναι σταθερές και στηρίζουν τις θέσεις της Τουρκίας. Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν δεν υπήρξαμε και δεν είμαστε η πλευρά που υποστηρίζει την ένταση. Ωστόσο στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων είναι απόλυτη η αποφασιστικότητα και η βούληση μας. Στο πλαίσιο αυτό πράττουμε και θα πράττουμε ότι είναι απαραίτητο.

Η χώρα μας σε αντίθεση με την ΕΕ, εκπλήρωσε με το παραπάνω αυτά που της αναλογούσαν από τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου. Χάρη στις προσπάθειές της χώρας μας τα περάσματα προς την Ευρώπη πέρσι μειώθηκαν κατά 92%. Από την άλλη πλευρά η ΕΕ  δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα της εθελοντικής ανθρωπιστικής εισδοχής.  Η χώρα μας που αποτελεί ασφαλές λιμάνι για τέσσερα εκατομμύρια ξεριζωμένους αλλοδαπούς, είναι η χώρα που τα τελευταία 6 χρόνια φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στον κόσμο. Η χώρα μας που έσωσε την αξιοπρέπειά της ανθρωπότητας και της ΕΕ, από την αρχή της συριακής κρίσης έκανε έκκληση για ευθυκρισία και λογοδοσία. Ωστόσο η ΕΕ ακόμη δεν μετέφερε τα 3 + 3 δις ευρώ στήριξης που είχε αναλάβει για τους Σύριους που βρίσκονται στη χώρα μας. Αν η ΕΕ που έδωσε 3 δις στην Ελλάδα για 100.000 πρόσφυγες, διασφάλιζε το ίδιο ποσοστό βοήθειας στη χώρα μας, τότε θα έπρεπε να δώσει 120 δις ευρώ. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα στα τελευταία τρία χρόνια, επαναπροώθησε προς τη χώρα μας περισσότερους από 74.000 πρόσφυγες, χωρίς καμία διαδικασία, με κακομεταχείριση, με σφετερισμό των προσωπικών τους αντικειμένων και με παραβίαση των νομικών τους δικαιωμάτων.¨

Να θυμίσουμε εδώ και τις δικές μας θέσεις Μεβλούτ :

  1. Στην Κύπρο έγινε εισβολή από την Τουρκία και τώρα ο εισβολέας επιζητά απλά την νομιμοποίηση των κλεμμένων του
  2. Η εισβολή δεν αναιρεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής δημοκρατίας και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται καιη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων
  3. Το Καστελόριζο έχει όσα δικαιώματα έχει η Ίμβρος, η Τένεδος και η Πρίγκηπος. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.
  4. Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως κοινός μαφιόζος για να βγάζει χρήματα με εκβιασμούς.
  5. Αλήθεια αυτοί οι 74.000 μετανάστες για τους οποίους μιλά, πως πέρασαν τα τουρκικά σύνορα ; Τόσο άχρηστοι είναι οι λιμενικοί και οι συνοριακοί φρουροί της Τουρκίας ;  Δύο τινά συμβαίνουν. Ή τα πιάνουν ή δέχονται διαταγές να κάνουν τα στραβά μάτια. 

Πηγή

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Batuhan Yaşar’a konuştu

 

Previous Article

¨Μα δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας, είναι δυνατόν να μην υπάρχει ;¨

Next Article

Τουρκικό κατασκοπευτικό με κωδικό 1453…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. “άρη στις προσπάθειές της χώρας μας τα περάσματα προς την Ευρώπη πέρσι μειώθηκαν κατά 92%”

    Εγώ είδα κάτι Έλληνες και κάτι Αυστριακούς και Πολωνούς να πετάνε τους λάθρο πίσω στην τουρκία και τους ‘πανίσχυρους’ τούρκους να τους πετάνε δακρυγόνα και να τους προωθούν. Κι όσο για τα διεθνή δικαστήρια ακόμα κρατώ την κοιλιά μου απο τα γέλια. Μα θα πω ένα πράγμα για αυτό.

    Τα διεθνή δικαστήρια το 2016 επιδίκασαν στην τουρκία 90 εκ ευρώ αποζημίωση στην ΚΔ που σε τρέχουσα αξία έφθασε τα 105 εκ. Και η τουρκία δεν τα έδωσε. Τα διεθνή δικαστήρια αν είχαν ΛΙΓΟ σεβασμό στο έργο τους θα έβαζαν πρόστιμο σε τούρκους αξιωματούχος απλά και μόνο που τα βάζουν στο στόμα τους. Όσο για τους Τ/Κ δεν λέω κάτι. Ιδιώτες χωρίς κρατική υπόσταση βρίσκεις σε κάθε καφενέ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *