Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΣΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΜΟΥΦΤΗ

0 σχόλια Share:

Ο βουλευτής Καρά Γιουσούφ συναντήθηκε με τον διορισμένο μουφτή Μέτσο

 Ο βουλευτής Αϊχάν Καρά Γιουσούφ την Παρασκευή 1 Μαρτίου επισκέφτηκε τον διορισμένο από την Ελλάδα μουφτή Τζεμαλί Μέτσο στο γραφείο του. Σχετικά με αυτήν την επίσκεψη εκδόθηκε δελτίο τύπου από το γραφείο του βουλευτή. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

01/03/2013

ΘΕΜΑ: “Συνάντηση του βουλευτή Νομού Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ με τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Τζεμαλή Μέτσο.

Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε ο Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή τον βουλευτή Νομού Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και τον ενημέρωσε σχετικά με την επικείμενη παρουσία του στο δικαστήριο στις 4 Απριλίου, καθώς καλείται να καταθέσει ως κατηγορούμενος για άρνηση υπογραφής της Σύμβασης των επιλεγμένων 240 Ιεροδιδασκάλων το 2009.

Στη συνάντηση που είχε διάρκεια μιας ώρας ο βουλευτής ενημερώθηκε από τον Μουφτή σχετικά με θέματα που αφορούν τη Μουφτεία και τα Βακούφια.

“Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ το είπαμε, το λέμε και θα συνεχίσουμε να τονίζουμε ότι τα ζητήματα αυτά δε μπορούν να λυθούν όταν η κυβέρνηση αποφασίζει από μόνη της, χωρίς να γίνει διαβούλευση με την μειονότητα, χωρίς να ερωτηθεί η γνώμη και η επιθυμία της μειονότητας. Γι’ αυτόν τον λόγο και στις 15 Ιανουαρίου στη βουλή καταψηφίσαμε τη σχετική τροπολογία όπως είχαμε καταψηφίσει και το 2007 τον σχετικό νόμο” είπε ο κ. Καρά Γιουσούφ.

Ακόμα, στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Αϊχάν Καρά Γιουσούφ με τον Μουφτή Μέτσο Τζεμαλή, διατύπωσε την άποψή του για διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, λέγοντας ότι η θρησκεία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από κάποιους ως πολιτικό μέσο, αλλά ούτε και για πολιτικό όφελος. Σημείωσε δε ότι πρέπει όλοι – και ιδιαίτερα οι πολιτικοί- να σέβονται τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις της μειονότητας, διότι η μειονότητα με τη διαφορετική της θρησκεία και πολιτισμό αποτελεί πλούτο για τη χώρα μας.

 Eφ. Μπιρλίκ 1/3/2013

Σχ : Η επίσκεψη αυτή δείχνει πως ο Αϊχάν απέχει παρασάγγας από οποιονδήποτε μουσουλμάνο βουλευτή είχαμε στην ελληνική Θράκη κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Επiτέλους  ένας μουσουλμάνος βουλευτής που δεν κρέμεται από τα @@@@ του πρόξενου !  Και φυσικά ας δηλώνει ότι θέλει. Διότι άλλο ¨Τούρκος¨, άλλο ¨υπόδουλος στον πρόξενο Τούρκος¨.  Αλήθεια πόσοι χριστιανοί βουλευτές είχαν το θάρρος να επισκεφτούν δημόσια έτσι τον νόμιμο μουφτή Μέτσο Τζεμαλή ;

Previous Article

ΛΙΣΤΑ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Next Article

ANAΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ BDP

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *