Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ

No Comments Share:

Νέτγκαζέτε 20-12-2010

Ένταση στην τελετή μνήμης των γεγονότων του Μάρας

ΚΑΧΑΡΑΜΑΝΜΑΡΑΣ. Επεισόδια έγιναν κατά την τελετή μνήμης στην 32η επέτειο των γεγονότων του Καχραμάνμαράς. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει την ομάδα που αντιδρούσε στο πρόγραμμα της τελετής, χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού και χειροβομβίδες κρότου.

Περίπου 5 χιλιάδες Αλεβίτες που είχαν έρθει από την Ευρώπη και από διάφορα μέρη της Τουρκίας, συγκεντρώθηκαν στις 10.00 στην πλατεία Χαφίζ Αλή Εφέντι. Στο πρόγραμμα κατά το οποίο είχαν έρθει και δυνάμεις από την γύρω περιοχή, ομάδα πολιτών κρατώντας φωτογραφίες αυτών που είχαν πεθάνει τότε, φώναξαν συνθήματα και ζήτησαν να τιμωρηθούνε αυτοί που είχαν πραγματοποιήσει τα γεγονότα. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Ομοσπονδίας των Αλεβιτών Αλή Μπαλκίζ μια ομάδα εθνικιστών νέων προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο όπου γινόταν η τελετή. Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να διαλύσουν αυτήν την οργισμένη ομάδα. Η ομάδα φώναζε συνθήματα και αργότερα προσπάθησε να μπει στον χώρο από πλάγιους δρόμους. Η αστυνομία προσπάθησε να τους διαλύσει χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού και χειροβομβίδες κρότου, καθώς αυτοί μάζευαν πέτρες και ξύλα από την άκρη του δρόμου. Κάποιοι από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν.
 
Την ομάδα προσπάθησαν να ηρεμήσουν ο πρόεδρος τοπικής οργάνωσης του ΜΗΡ Μουσταφά Μπαστιρματζί και ο πρόεδρος της οργάνωσης του κέντρου Μεσούτ Τοσούν. Τότε η ομάδα συγκεντρώθηκε μπροστά στη νομαρχία και έψαλλε τον εθνικό ύμνο. Ο Μπαστιρματζί ανέβηκε πάν στο τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας και μιλώντας από το μεγάφωνο είπε : ¨Φίλοι, αυτοί που πραγματοποιούσαν την τελετή μνήμης διαλύθηκαν. Σας παρακαλώ να διαλυθείτε και εσείς¨. Οι διαδηλωτές μετά πήγανε ξανά στην πλατεία Χαφίζ Αλή Εφέντι. Καθώς οι εντάσεις συνεχίζονται, η αστυνομία συνεχίζει και τα μέτρα ασφαλείας.

Σχόλιο : Δεν φτάνει δηλαδή που τα φασισταριά το 1978 σκότωσαν εκατοντάδες άτομα, τώρα οι επίγονοι τους, δηλαδή οι σημερινοί γκρίζοι λύκοι ενοχλούνται ακόμη και από την τελετή μνήμης!!

Previous Article

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Next Article

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *