Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ

0 σχόλια Share:

Ερντογάν : Δεν έχουμε πακέτο μεταρρυθμίσεων, δεν θα μειώσουμε το εκλογικό πλαφόν

021e1d4cb9f6b2a73422a5d593c8adef

Περατώθηκε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Ερντογάν με την Επιτροπή Σοφών Ανθρώπων. Έγινε γνωστό πως στην ομιλία του ο Ερντογάν δεν έκανε λόγο σχετικά με σχέδια για την διαδικασία επίλυση του κουρδικού. Ο Ερντογάν ανέφερε πως ¨Δεν εργαζόμαστε στο θέμα της μητρικής γλώσσας¨ και ότι δεν θα μειώσει το εκλογικό πλαφόν. Ανέφερε επίσης πως θα συνεχίσει την κατασκευή των φραγμάτων και των στρατιωτικών φυλακίων.

……….

Ο Ερντογάν ανέφερε πως ¨Εάν δεν τα κατασκευάσουμε η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα νερού¨, ενώ απάντησε και στην κριτική σχετικά με την επιτάχυνση της κατασκευής των φυλακίων την ώρα που οι αντάρτες αποσύρονται. Ο Ερντογάν είπε πως ¨Είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε φυλάκια¨, ότι το θέμα δεν είναι μόνο εσωτερικό καθώς ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις σε Συρία, Ιράν και Ιράκ, και ότι η κατασκευή των φυλακίων θα συνεχιστεί και για την συνοριακή ασφάλεια αλλά και ως αποτροπή προς το εσωτερικό.

¨ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ¨

Σχετικά με την κουρδική εκπαίδευση ο Ερντογάν δήλωσε πως ¨Δεν εργαζόμαστε σχετικά με την μητρική γλώσσα στο σύνταγμα. Η μόνη επίσημη γλώσσα είναι τα τουρκικά και άλλωστε έχουμε καταστήσει τα κουρδικά μάθημα κατ΄επιλογήν¨.

………………

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 27/6/2013

 Σχ : Να σημειώσουμε πως μερικά από τα αιτήματα των Κούρδων είναι η εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα, η αποφυλάκιση του Οτζαλάν, η μείωση του εκλογικού πλαφόν του 10% κ.α. Τώρα λοιπόν ο Ερντογάν φαίνεται να απογοητεύει με αυτές του τις δηλώσεις τους Κούρδους. Η αλήθεια βέβαια είναι πως αυτή η διαδικασία εξαρχής δεν άρχισε καλά, ή για την ακρίβεια ισότιμα. Διότι είναι δυνατόν τα δύο μέρη των διαπραγματεύσεων να είναι από την μια μεριά η ΜΙΤ και από την άλλη ο έγκλειστος Οτζαλάν ;  Ο Ερντογάν πάντως δεν έχει αλλάξει, θα έπρεπε να περιμένουν τέτοια στάση οι Κούρδοι. Όταν ο Ερντογάν 1,5 χρόνο μετά από την σφαγή στο Ρομπόσκι δεν έχει βγει να ζητήσει μια απλή συγγνώμη, είναι δυνατόν να περιμένεις εσύ πως θα προβεί σε σημαντικά βήματα επίλυσης  του κουρδικού ;  

Previous Article

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Δ. ΣΕ ΝΕΚΡΟ ΤΗΣ ¨ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ¨…

Next Article

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *