Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

0 σχόλια Share:

Επίσκεψη του πανεπιστημίου Κίρκλαρελί στον δήμο Αρριανών

6fd9f70d4570e3aa11d2a167789129fe_XL

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κίρκλαρελί καθηγητής Δρ. Μουσταφά Αϊκάτς επισκέφτηκε τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ

Στις 5 Ιουλίου 2013 ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κίρκλαρελί καθηγητής Δρ. Μουσταφά Αϊκάτς επισκέφτηκε τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, στο γραφείο του. Στην επίσκεψη αυτή τον πρύτανη τον συνόδεψαν ο Δρ. Τζεγκίζ Τζεϊλάν-διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου Κίρκλαρελί, ο συντονιστής διεθνών σχέσεων Μουσάμπ Κουρού και το μέλος του διδακτικού προσωπικού του πανεπιστημίου Θράκης Μουσταφά Χατιπλέρ.

Η επίσκεψη της επιτροπής πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες. Ο δήμαρχος υποδέχτηκε στην πόρτα τον πρύτανη και τους καθηγητές που είχαν την ευγένεια να τον επισκεφτούνε. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα. Στην συνάντηση αυτή ο πρύτανης Μουσταφά Αϊκάτς ενημέρωσε σχετικά με τις καινοτομίες και τους στόχους του πανεπιστημίου Κιρκλαρελί.

Ανέφερε πως επιθυμεί να αυξηθεί ο αριθμός των Δυτικοθρακιωτών που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο (1), και ότι για αυτό τον λόγο ήρθε την Δυτική Θράκη, συναντήθηκε με μειονοτικούς αυτοδιοικητικούς και τους ενημέρωσε για τις διευκολύνσεις που θα έχουν τα επόμενα χρόνια οι Δυτικοθρακιώτες φοιτητές. Ανέφεραν στον δήμαρχο Αρριανών πως αυτός είναι ο στόχος για τον οποίον έκαναν την επίσκεψη και παρείχαν λεπτομερή ενημέρωση στους διοικούντες του δήμου.

Ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερίφ, στην συνάντηση ανέφερε πως τα μειονοτικά λύκεια στην Δυτική Θράκη είναι ανεπαρκή, ότι δυστυχώς πολλοί μειονοτικοί μαθητές προτιμάνε τα ελληνικά σχολεία, και ευχήθηκε στο μέλλον να αυξηθούν τα μειονοτικά λύκεια. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο μειονοτικό γυμνάσιο που θέλει να κάνει στο χωριό Δοκός η ΠΕΚΕΜ, που παρεμποδίζεται συνεχώς από γραφειοκρατικά εμπόδια, είπε πως επιθυμεί ιδιαίτερα την ίδρυση εντός των ορίων του δήμου του ενός μειονοτικού γυμνασίου ή λυκείου, και ότι ως διοίκηση είναι έτοιμοι να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για αυτό το θέμα (2). Ο πρόεδρος ανέφερε πως οι μειονοτικοί μαθητές δυσκολεύονται ιδιαίτερα στις εξετάσεις για τα πανεπιστήμια της Τουρκίας, εξέφρασε προς τον πρύτανη την ικανοποίηση του για το ότι οι Δυτικοθρακιώτες θα κάνουν την προεγγραφή τους δίχως εξετάσεις, και συνεχάρη την διοίκηση του πανεπιστημίου για αυτήν τους την απόφαση.

Στην επίσκεψη αυτή από την πλευρά της διοίκησης του δήμου μετείχαν οι αντιδήμαρχοι Εσρά Αλιτσαβούς, Σινάν Αχμέτ, Αχμέτ Ακραμπά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουσταφά Χατζη Ισμάηλ Μουχτερέμ, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεχμέτ Νιζάμ, Σαλίχ Αχμέτ, και Μουζαφέρ Σουλεϊμάν.

Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερίφ προς ανάμνηση της επίσκεψη χάρισε μια πλακέτα στον πρύτανη Μουσταφά Αϊκάτς, ενώ ο πρύτανης του χάρισε ένα πιάτο με κινέζικη τεχνοτροπία.

Ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερίφ μετά από την επίσκεψη παρέθεσε δείπνο προς τους μουσαφίρηδες του, στα Αρριανά.

1

 

2

 

3

ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 8/7/2013

Σχ :

1) Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει η πλήρης στήριξη του δημάρχου σε αυτό που ουσιαστικά επιδιώκει και το τουρκικό προξενείο. Άλλωστε αυτοί τον βοήθησαν και βγήκε δήμαρχος. Οπότε….

2) Η ΠΕΚΕΜ (Πολιτιστική-Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας) αποτελεί τον μοχλό του τουρκικού προξενείου που ασχολείται με θέματα εκπαίδευσης. Λειτουργεί παιδικούς σταθμούς δικούς της ενώ είναι αληθές πως εδώ και χρόνια καταβάλλει προσπάθεια για να στήσει μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο στην περιοχή του δήμου Αρριανών. Ως τώρα ευτυχώς παρεμποδίζεται η ίδρυση του . Και το θέτουμε έτσι  διότι δεν είναι δυνατόν να κάνουμε σαν την στρουθοκάμηλο και να εξετάζουμε μόνο εάν το αίτημα είναι νομότυπο. Το βασικό ερώτημα όπως σε πολλά παρόμοια θέματα είναι και πρέπει να είναι το εξής : ΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΠΟ ; Ας καλυφθεί αυτό το ερώτημα επαρκώς και μετά βλέπουμε.   

Previous Article

EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Next Article

EKNΕΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!