Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Οι ετοιμασίες για τον διορισμό επιτρόπων άρχισαν την επομένη των εκλογών !

No Comments Share:

Αποκαλύπτονται έγγραφα : Οι ετοιμασίες για τον διορισμό επιτρόπων άρχισαν μια μέρα μετά από τις εκλογές

Ο εκπρόσωπος του ΠτΔ είχε δηλώσει πως “Η απόφαση για τους επιτρόπους, ελήφθη μετά από έρευνες που έγιναν μετεκλογικά” . Αλλά με το έγγραφο-εγκριση του υπουργείου αποκαλύφθηκε πως οι σχετικές ετοιμασίες άρχισαν αμέσως μετά από τις εκλογές.

Ο Ιμπραήμ Καλίν- εκπρόσωπος του ΠτΔ, απαντώντας στην κριτική για το ότι οι απομακρυνθεντες δημαρχοι, είχαν εγκριθεί από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβουλιο, είπε πως “Η απόφαση αυτή ελήφθη ως αποτέλεσμα των ερευνών που διεξήγαγε το υπουργείο Εσωτερικών στους 4,5 μετεκλογικους μήνες. Κι όμως το έγγραφο-εγκριση του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τον διορισμό επιτρόπων, αποκάλυψε πως οι ετοιμασίες άρχισαν πριν περάσουν 24 ώρες από τις εκλογές. Μια μέρα ακριβώς μετά από τις εκλογές της 31/3,  έγγραφο της 1/4 κάνει λόγο για έρευνες σε βάρος του δημάρχου Ντιγιάρμπακιρ Σελτσούκ Μιζρακλι, που άρχισαν στα έτη 2017, 2018 και 2019. Ο δικηγόρος του απομακρυνθεντες δημάρχου, ανέφερε πως τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν δείχνουν πως η απόφαση ήταν μία απόλυτα πολιτική απόφαση.

Αποκαλύφθηκε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που αποτελεί την έγκριση του διορισμού επιτροπών στην θέση των δημάρχων.

…..
Ο δικηγόρος Μεχμέτ Εμίν Ακταρ δήλωσε σχετικά : Την επομένη των εκλογών η νομαρχία του Ντιγιάρμπακιρ στέλνει έγγραφο προς το υπουργείο Εσωτερικών πως “διεξάγονται έρευνες” σχετικά με τον δήμαρχο. Αυτές οι έρευνες αφορούν  ομιλίες που έγιναν προεκλογικά. Στο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρεται επίσης πως διεξάγονται και ΕΔΕ σε βάρος του. Χωρίς να παρέχεται όμως καμία πληροφορία σχετικά με το πού στηρίζονται αυτές οι ΕΔΕ.  Οι νομικές αναφορές δείχνουν πως η απόφαση για διορισμο επιτρόπου και για την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του, ήταν μια πολιτική απόφαση.
……..
https://www.artigercek.com/haberler/diyarbakir-kayyimi-secimden-1-gun-sonra-kayyim-istemis
22/8/2019

Σχ: Μα τι να κάνουν οι άνθρωποι; Αφού δεν μπόρεσε ο εκλεκτός τους να κερδίσει τις εκλογές, την επόμενη μέρα άρχισαν “τα όργανα”…

Αλήθεια αν η ελληνική πολιτεία έκανε κάτι ανάλογο σε κάποιον μειονοτικό δήμαρχο (στην Ελλαδα φυσικα  δεν υπάρχει το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο) τότε πως θα αντιδρούσαν τα φερέφωνα της Άγκυρας ;

Previous Article

Βίντεο – Ο θρησκευτικός ηγέτης ενοχλήθηκε όταν πήγε να του φιλήσει το χέρι το κοριτσάκι !

Next Article

Έκκληση της Ρωσίας προς την Τουρκία για την Ιντλίμπ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *