Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κατρούγκαλος: ¨«Ανοίκειο και αντιθεσμικό» το ύφος της κριτικής της κυβέρνησης προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής !

1 Comment Share:

«Ανοίκειο και αντιθεσμικό» χαρακτήρισε με απαράδεκτο τρόπο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος το ύφος της κριτικής της κυβέρνησης προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, με αφορμή τις σημερινές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Μιλώντας στον ρ/σ Alpha όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που σημαίνει ότι έχει και την κομματική έγκριση και δεν ήταν απλώς μια δήλωση της στιγμής ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διατύπωσε αορίστως τη «δυσαρέσκεια» και την «ενόχληση» της κυβέρνησης.

«Όμως ο κ. Ελπιδοφόρος δεν είναι ούτε υφυπουργός του κ. Μητσοτάκη ούτε στην δούλεψη της οικογένειας του», σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών δεν ήθελε και πολλά-πολλά με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να ασκηθεί κριτική σε ενέργειες της Εκκλησίας, σε τομείς δράσης της που επικαλύπτονται με την πολιτική, αυτή πρέπει όμως να είναι πάντα συγκεκριμένη και όχι αφοριστική και ότι επί του προκειμένου δεν θεωρεί προβληματικό να συναντώνται οι Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου με εκπροσώπους της Τουρκικής Πολιτείας, για να προωθούν τα θρησκευτικά συμφέροντα της Ορθοδοξίας ή για ανάλογα πνευματικά θέματα.

Πρόσθεσε ότι πρόβλημα, πράγματι, δημιούργησε η συνύπαρξη του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής με τον ηγέτη του ψευδοκράτους κ. Τατάρ, για το θέμα αυτό όμως ο κ. Ελπιδοφόρος εξήγησε ότι αιφνιδιάστηκε από την παρουσία του και δεν είχε ενημερωθεί γι’ αυτή».
Είναι προφανές ότι για δικούς του λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την κριτική στην κυβέρνηση έχει επιλέξει την πλήρη στήριξη του κ. Ελπιδοφόρου καθώς υιοθετεί πλήρως τις δικαιολογίες και τις αποδέχεται ως αληθινές.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι:

«θεωρεί επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, παρά τις επιφυλάξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Εκεί, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την δυνατότητα, να ασκήσει κριτική, όπως εκτιμά, αλλά και με τον τρόπο που προσήκει. Σε διαφορετική περίπτωση, η ζημία από τις ανοίκειες δηλώσεις της κυβέρνησης θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

hellasjournal.com

Previous Article

Ενοχλούνται από την επανάσταση του 1821 !

Next Article

¨Γραμμή¨ Ερντογάν υπέρ των σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Κατρουγκαλος. Αλλος ενας ανθελληνας υποψήφιος που θα ηθελε να γινει κοτσαμπασης !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *