Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΕΝΝΑΙΟΣ ;

No Comments Share:

Γενναίος ; 

Ένας ξένος δημοσιογράφος μου είπε τα εξής : Εκφράζοντας τις απόψεις των Ελληνοκυπρίων φυσικά στα μάτια τους καθίσταστε γενναίος !

 -¨Και ποιες είναι οι ελληνοκυπριακές απόψεις¨ τον ρώτησα, αλλά δεν μπόρεσε να απαντήσει. Την απάντηση του την έδωσα εγώ.

Δηλαδή η αλήθεια πως η Κύπρος είναι υπό κατοχή αποτελεί ελληνοκυπριακή άποψη ; Το να ζητάς την απόσυρση του κατοχικού στρατού είναι ελληνοκυπριακή άποψη ; Το να θεωρείς πως η μεταφορά πληθυσμού που κάνει η Τουρκία στο νησί είναι έγκλημα πολέμου, είναι ελληνοκυπριακή άποψη ; Το να εναντιώνεσαι στο σύστημα των εγγυήσεων και να ζητάς σε μια νέα συμφωνία να υπάρξει σωτηρία από τις σεσημασμένες εγγυήτριες δυνάμεις είναι ελληνοκυπριακή άποψη ; Δηλαδή αν χαρακτηρίσω το κράτος δορυφόρο στον βορά της Κύπρου ως ¨κράτος φάντασμα¨, θα σημαίνει ότι εκφράζω ελληνοκυπριακές θέσεις ;

Αν δηλαδή είμαι ενάντιος στην λεηλασία των ελληνικών περιουσιών στον βορά, αν υπερασπίζομαι την δίχως όρους απόδοση του Μαρασίου στους παλιούς ιδιοκτήτες, και αναγνωρίζω την Κυπριακή Δημοκρατία ως το μόνο νόμιμο κράτος του νησιού αυτό σημαίνει πως στηρίζω τις ελληνοκυπριακές θέσεις ;

Η εναντίωση στο σχέδιο Αννάν είναι μια ελληνοκυπριακή θέση ;

Ο άνθρωπος προφανώς δεν ήξερε. Διότι ακόμη και αν όλα αυτά δεν τα υπερασπιζόταν οι Ελληνοκύπριοι, εγώ πάλι και θα τα έγγραφα και θα τα υπερασπιζόμουν. Διότι εγώ δεν έχω ανάγκη να είμαι Ελληνοκύπριος για να κραυγάσω πως το νησί είναι υπό κατοχή. Μάλιστα αυτός που συνεχίζει την υπό κατοχή ζωή του δεν είναι εκείνοι, αλλά εγώ. Και εάν τα εδάφη τους είναι υπό κατοχή, και εμένα μου έχουν αφαιρέσει την ελευθερία. Στο χωρισμένο σε ¨ελεύθερη περιοχή¨ και ¨υπό κατοχή περιοχή¨ νησί, η μερίδα μου έτυχε να είναι στο υπό κατοχή τμήμα.

Μα αν δεν κραυγάσω εγώ, ποιος θα κραυγάσει ;

 Εφ. Αφρίκα 21/11/2012

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΡΑΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Τ.Ε.Ξ. ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.