Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

0 σχόλια Share:

Πραγματοποιήθηκε στην Γοργόνα το 11ο παιδικό φεστιβάλ

sami 1

Στο στάδιο της Γοργόνας πραγματοποιήθηκε το 11 παιδικό φεστιβάλ που οργανώνει ο Σύλλογος Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης (BTTOB)

Στο 11ο παιδικό φεστιβάλ μετείχαν ο πρόξενος της Τ.C. στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, ο υποπρόξενος Αλπέρ Ατάκ, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, ο πρόεδρος του BTTOB Σαμί Τοραμάν, ο αντιπρόεδρος τoυ DEB Οζάν Αχμέτογλου, οι πρώην βουλευτέςΑχμέτ Φαίκογλου και Τσετίν Μάντατζι, ο Χουσείν Μεχμέτ Ουστά-εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στην περιφέρεια, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Τουργκούτ Μεμέτ, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ-Ξάνθης Νουρετίν Κιγιτζί, ο πρόεδρος της TEJ Αχμέτ Κουρτ, ο αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζί και πολλοί ομογενείς.

sami 2 sami 3 sami 5

 

 

 

sami 6

sami kon

 

Αγαπητά παιδιά εργαστείτε για έναν ειρηνικό κόσμο

Κατά τις ομιλίες ο πρόεδρος του BTTOB Σαμί Τοραμάν είπε : ¨Όλοι μαζί γιορτάζουμε το 11ο παιδικό φεστιβάλ, ένα φεστιβάλ που οργανώνει ο ΒΤΤΟΒ, ένας σύλλογος που πάντα υποστηρίζει την μειονοτική εκαπίδευση και τα παιδιά της μειονότητας και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της μειονότητας. Καλώς ήλθατε στο 11ο παιδικό φεστιβάλ από όλες τις γωνιές της Θράκης. Το 11ο παιδικό φεστιβάλ ας είναι χαρμόσυνο για όλα τα παιδάκια της Δυτικής Θράκης.

Σε μια πολύπολιτισμική περιοχή όπως η Δυτική Θράκη θα ήταν πιο ωραίο αυτά τα παιδικά φεστιβάλ να μπορούν να τα γιορτάζουν μαζί παιδιά της μειονότητας και της πλειονότητας. Πόσο ωραίο μάλιστα θα ήταν αυτές οι γιορτές να συμπεριλάβουν όλα τα Βαλκάνια και παιδιά από όλα τα Βαλκάνια. Ευχή μας αυτό να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια. Αγαπητά παιδιά εργαστείτε για έναν ειρηνικό κόσμο. Η προσπάθεια σας αυτή δεν θα μείνει δίχως αντίκρυσμα. Εσείς θα στήσετε την παγκόσμια ειρήνη. Έχετε και την δύναμη και την ικανότητα να το πετύχετε.¨

Στις ομιλίες που έκαναν ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ο πρόξενος Ακιντζί συνεχάρησαν τον BTTOB, τους μαθητές και τους γονείς τους.

…………..

…………..

Εφ. Μπιρλίκ 25/5/2015

Σχ : Κάτι ακόμη που είπε ο Τοραμάν αλλά μάλλον ¨ξέχασε¨να αναφέρει η εφημερίδα Μπιρλίκ :

Όταν χρόνια πριν ο μεγάλος ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ ανακήρυττε στην Τουρκία την 23η Απριλίου ως γιορτή του παιδιού, αυτός ήταν ο στόχος του. Να αφιερώσει αυτή την μέρα στα παιδιά όλου του κόσμου. ¨

Δύο ακόμη φωτογραφίες απο αυτή την εκδήλωση. Στην πρώτη είναι ο Σαμί Τοραμάν με συνεργείο του TRT.

11223504_821239681291275_3644809401674133201_n

 

23-5 Gorgona

Previous Article

¨ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ¨ !

Next Article

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *