Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

0 σχόλια Share:

Μόνο σε 5 στρατιώτες ανήκουν αυτά τα όπλα ;

Την ώρα ου η τουρκική κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει το μέγεθος του πολέμου το πρακτορείο Φιράτ έφθασε σε εικόνα και σε λίστα του στρατιωτικού υλικού που κατέσχεσαν οι αντάρτες σε συγκρούσεις που είχαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Σύμφωνα με τους επίσημους στις 22 Αυγούστου σε μια σύγκρουση σκοτώθηκαν 5 στρατιώτες ενώ κατασχέθηκαν ταυτότητες και κάρτες τραπέζης από τους αντάρτες.

Σύμφωνα με το HPG στις 22 Αυγούστου σκοτώθηκαν 18 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, 12 τραυματίστηκαν, ενώ οι αντάρτες κατέσχεσαν αρκετά ατομικά όπλα, πολεμοφόδια, καθώς και ταυτότητες, βιβλιάρια τραπέζης, στρατιωτικές τσάντες, ένα τηλέφωνα που ανήκε στον διοικητή της ειδικής μονάδας, χάρτες, σχεδιαγράμματα και πολλά στρατιωτικά έγγραφα.

Ο απολογισμός αυτός ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης από τρεις μεριές που έκαναν οι αντάρτες στο τρίγωνο Νεβρέζα-Μπεγιρντέ-Ρομπίνους ενάντια σε 120 μέλη των ειδικών δυνάμεων και σε 30 κορουτζούδες.

Ο τουρκικός στρατός μόνο ώρες μετά την σύγκρουση μπόρεσε να πάρει τους νεκρούς και τους τραυματίες του με ελικόπτερα τύπου Σικόρσκι, ενώ οι αντάρτες απομακρύνθηκαν χωρίς καμμία απώλεια.

Οι Τούρκοι επίσημοι όμως είχαν ισχυριστεί πως σε εκείνη την σύγκρουση είχαν σκοτωθεί 5 στρατιώτες και είχαν τραυματιστεί 7. Την ώρα που τα όπλα που πήραν οι αντάρτες καταδεικνύουν το μέγεθος των απωλειών του στρατού, ενώ ταυτόχρονα διαψεύδουν τις δηλώσεις της κυβέρνησης του ΑΚΠ, του Γενικού Επιτελείου και των τοπικών αξιωματούχων.

ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Ο διοικητής της μονάδας των ανταρτών που έκαναν την δράση Τσεκντάρ Τζίζρε αναφερόμενος στον ισχυρισμό του τουρκικού κράτους πως μόνο οι ταυτότητες των στρατιωτών πέρασαν στα χέρια των ανταρτών λέει : ¨Σε αυτή την σύγκρουση είχαμε 18 στρατιώτες νεκρούς. Και πολλούς τραυματίες. Πολλοί στρατιώτες παράτησαν τα όπλα τους και τις τσάντες τους κι έφυγαν. Εάν δεν αποσυρόμασταν δεν θα μπορούσαν ούτε καν τα πτώματα να πάρουν.¨

Ο διοικητής των ανταρτών λέει πως πολλά όπλα τα κατέστρεψαν επιτόπου και λέει πως ¨Τα όπλα που πήρα με εκεί δείχνουν τις μεγάλες απώλειες του τουρκικού στρατού. Ποιόν μπορούν να πείσουν λέγοντας πως τόσα όπλα ανήκαν μόνο σε 5 στρατιώτες ;¨.

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ ΣΤΙΣ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΠΛΑ

Ορίστε λοιπόν τα όπλα και στρατιωτικά υλικά που κατέσχεσαν οι αντάρτες στην σύγκρουση της 22ας Αυγούστου :

3 τεμάχια ΑΚ-33 μαζί με εκατοντάδες σφαίρες και δεκάδες γεμιστήρες για αυτά τα όπλα. 1 τεμάχιο όπλο-βομβιδοβόλο, Ένα όπλο μαζί με ανταλλακτική κάνη, ταινίες από σφαίρες και πολλές σφαίρες για αυτό το όπλο. 21 πλαστικοί και σιδερένιοι γεμιστήρες. 1 περίστροφο. Πυξίδες. 9 αμυντικές χειροβομβίδες. Ασύρματος και 3 έξτρα μπαταρίες. 4 μικροί ασύρματοι και 15 μικρού μεγέθους μπαταρίες ασυρμάτου της ASELSAN. 4 τεμάχια θερμικές κάμερες. 3 τεμάχια διόπτρες για όπλα. 4 τεμάχια κιάλια ημέρας. 1 φορητός πομπός (πλάτης) παρεμβολέας συχνοτήτων. Ένα βομβιδοβόλο και 18 βομβίδες 40χιλ. Βομβίδες που ανήκουν σε 4 βομβιδοβόλα όπλα τύπου ΑΚ-33. 5 τεμάχια από καπνογόνα και τροχειοδεικτικά φυσίγγια. 4 τεμάχια προβολέων επικοινωνίας. 7 προβολείς μικρού μεγέθους. 6 τσάντες. 4 τεμάχια θερμικές κάμερες. 2 γιλέκα μάχης. Χάρτες και σχεδιαγράμματα, καθώς και ιδιόχειροι χάρτες που περιείχαν στοιχεία σχετικά με την επιχείρηση. Ταυτότητες κάποιων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην σύγκρουση, έγγραφα ασφάλειας και λογαριασμών τραπέζης και ένα τηλέφωνο που ανήκε στον διοικητή της μονάδας Νετζίμ Αγί Ισίκ.

……………………….

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 5/9/2012

Previous Article

ΣΤΟ ΑΦΙΟΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΒΡΕΞΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ

Next Article

ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *