Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η Τουρκία μας κατηγορεί για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

0 σχόλια Share:

Κείμενο του ιστολόγιου  21/5/2020

Σε χτεσινή του δήλωση (http://www.mfa.gov.tr/sc_-37_-margiritis-schinas-in-euronews-e-verdigi-mulakatta-ulkemize-iliskin-ifadeleri-hk-sc.en.mfa)  ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, ανέφερε τα εξής :

¨Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνου για ¨Την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής¨ Μαργαρίτη Σχοινά σχετικά με την μετανάστευση μοιάζουν περισσότερο με τον πολιτικό λόγο των μελών της Ελληνικής κυβέρνησης και όχι με αυτόν αξιωματούχου της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή που υποτίθεται πως είναι ο θεματοφύλακας των ιδρυτικών συνθηκών της ΕΕ, δεν έχει ξεκινήσει μέχρι τώρα μία σοβαρή έρευνα για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της επαναπροώθησεις στα σύνορα της ΕΕ.  Για αυτό υπενθυμίζουμε στον επίτροπο Σχοινά να ερευνήσει πρώτα από όλα τη δολοφονία του Πακιστανού Μουχάμεντ Γκιουλχάρ που διαπράχθηκε από Έλληνες αξιωματούχους, τα συνεχιζόμενα περιστατικά επαναπροώθησης στο Αιγαίο και στον ποταμό Έβρο, που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των οργανισμών της ΕΕ, τις συνεχείς απορρίψεις αιτήσεων ασύλου αυτών που ζητάνε άσυλο, τις εθνικές πρακτικές που αντίκεινται στις διεθνείς συμβάσεις και οδηγίες της ΕΕ για το άσυλο, καθώς και την βία σε βάρος των υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Τουρκία δεν είναι και δεν θα γίνει ο συνοριοφύλακας ή το στρατόπεδο προσφύγων της ΕΕ. Η Τουρκία που υποφέρει από το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, ζήτα μία πιο δίκαιη επιβάρυνση και κατανομή ευθυνών. Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ παραβλέποντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο σημερινή άρνηση των ιδρυτικών συνθηκών της ΕΕ. Στην πραγματικότητα η αντίληψη πως η Ελλάδα είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, αφίσταται εντελώς από την ιστορική και γεωγραφική πραγματικότητα. ” .

Μιλάμε για ουρανομήκες θράσος. Η χώρα που έχει τρεις γενοκτονίες στο ¨ποινικό της μητρώο¨, που έχει τους περισσότερους δημοσιογράφους στην φυλακή, που έχει εισβάλει σε 3 χώρες (Ιράκ, Συρία, Κύπρος), η η χώρα στην οποία ακόμη αγνοούνται (…) εκατοντάδες αγωνιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην οποία οι αιρετοί απομακρύνονται με μόνη την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα…   Πάντως ορισμένα από τα επιχειρήματα της Τουρκίας, βλέπουμε πως τα έχουν υιοθετήσει και κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ο εσωτερικός εχθρός της Ελλάδας, οι ανθέλληνες αντιφάδες.  

Previous Article

Αποστολή ρωσικών μαχητικών στον Χαφτάρ !

Next Article

Μετά από 12 έτη στο Άγιο Όρος, εξέφρασε την επιθυμία να μαρτυρήσει για τον Χριστό

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *