Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τι πραγματικά συνέβη στην Γλαύκη; ….

No Comments Share:

Κείμενο ειδικού συνεργάτη   16/8/2020

Πριν μερικές ημέρες εν μέσω ελληνοτουρκικής έντασης και κρίσης μια μειονοτική εφημερίδα της Θράκης-φερέφωνο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, δημοσίευσε στο διαδίκτυο κάποιες φωτογραφίες από «άσκηση» την οποία πραγματοποίησε μια μικρή ομάδα στρατιωτών στο πομακοχώρι Γλαύκης στα ορεινά της Ξάνθης.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα επρόκειτο για μια μικρή ομάδα στρατιωτών που υπηρετούν στο πολύ κοντινό στρατόπεδο του χωριού. Φυσικά το δημοσίευμα δεν ήταν καλοπροαίρετο, ενώ το θέμα το «σήκωσαν» και έφτασε να ασχολούνται με το «θέμα» τόσο Μ.Μ.Ε. της Τουρκίας όσο και ο ίδιος ο Ναζί-Πρόεδρός της.

Η προπαγανδιστική εκμετάλλευση του θέματος ασφαλώς παραποίησε τα γεγονός, το μεγέθυνε και προσπάθησε να περάσει τη δική της οπτική η οποία συνοψίζεται στα εξής:

1. Ότι ο ελληνικός στρατός (Δ’ Σ.Σ.) ασκήθηκε με πλήρη πολεμική εξάρτηση εντός του χωριού.

2. Ότι στη θέα των πάνοπλων στρατιωτών οι κάτοικοι τρόμαξαν.

3. Ότι γενικότερα η εδρεύουσα εκεί μονάδα ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα φόβου στους κατοίκους του χωριού σχετιζόμενο με τα όσα συμβαίνουν στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Φυσικά όλα τα παραπάνω καταρρέουν απλά και μόνο αν κάποιος ασχοληθεί και κοιτάξει με προσοχή τόσο δημοσιευμένες φωτογραφίες από την ίδια την εφημερίδα αλλά και γενικότερα όσα μπορεί να βρει με μερικές απλές αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Με βοηθό λοιπόν το διαδίκτυο θα τολμήσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.  Αρχικά θα παραθέσουμε τις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και στη συνέχεια θα εξετάσουμε έναν έναν τους ισχυρισμούς ΠΑΝΤΑ με εργαλείο το διαδίκτυο.

Φωτο 1

 

Φωτό 2

 

Φωτό 3

 

 

Φωτό 4

 

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από το XanthiNews

Ισχυρισμός

1. Ο ελληνικός στρατός και συγκεκριμένα το Δ΄Σ.Σ. πραγματοποίησε εκπαίδευση με πλήρη πολεμική εξάρτηση εντός του χωριού. Σε αυτό τον ισχυρισμό οι φωτογραφίες δίνουν την απάντηση από μόνες τους.

Στις φωτό παρατηρούμε μια μικρή ομάδα πέντε το πολύ στρατιωτών πιθανά μαζί με τον επικεφαλή ο οποίος προφανώς τους επιβλέπει, φωτό 2 και 4. η οποία μάλιστα στη φωτογραφία 1, ασχολείται με τη πολύπλοκη, δύσκολη και άκρως εκφοβιστική για τον ντόπιο πληθυσμό αποστολή, αυτή των ΚΑΜΨΕΩΝ!!!

Θέσεις για κάμψεις λάβατε λοιπόν και συνεχίζουμε…

Η πλήρη «πολεμική» εξάρτηση – οπλισμός που φέρουν μαζί τους δεν είναι άλλος από το ατομικό τους τυφέκιο (Μ-16) και την ατομική τους εξάρτιση! Ούτε καν το κράνος τους!!

Εδώ να σταθούμε λίγο. Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει το κυνήγι σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στα ορεινά της Ξάνθης, έχετε δει πως κυκλοφορούν οι κυνηγοί τη συγκεκριμένη περίοδο; Κάντε μια σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα έχετε μια εικόνα αν δεν την έχετε από κοντά.

Παρακάτω μερικά παραδείγματα :

Συνεχίζουμε λοιπόν ( εφόσον τελειώσαμε τις κάμψεις) με τον ισχυρισμό ότι η άσκηση και η κίνηση των πέντε στρατιωτών έγινε εντός του χωριού της Γλαύκης. Ας το ψάξουμε όμως λίγο είναι έτσι;

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες το σημείο που βρίσκονται οι στρατιώτες είναι στην είσοδο του νεκροταφείου του χωριού. Ανατρέχοντας στο google earth (εύκολο) διαπιστώνουμε ότι αυτό βρίσκεται στις παρυφές μεν αλλά ΕΚΤΟΣ του χωριού και σε όχι μεγάλη απόσταση από το στρατόπεδο.

Όπως βλέπουμε και από την παραπάνω εικόνα το σημείο όπου βρίσκονταν οι στρατιώτες είναι ΕΚΤΟΣ του χωριού!! Και μάλιστα την ώρα που έχει γίνει το περιστατικό, κρίνοντας από τις συνθήκες φωτισμού αλλά και το σύνηθες ωράριο των στρατιωτικών θα πρέπει να ήταν μεταξύ 09:00 – 12:00 δηλαδή τις ώρες που και οι κάτοικοι βρίσκονται στις εργασίες τους. Δηλαδή πιθανά και να μην τους αντιλήφθηκαν καν οι περισσότεροι, πλην φυσικά του φωτογράφου.

Όσο για την απόσταση από το στρατόπεδο δεν είναι μεγαλύτερη από 300 έως 500 μέτρα καθώς αυτό βρίσκεται σε αυτή περίπου την απόσταση από το χωριό. Στην πράξη η κίνηση των πέντε στρατιωτών έγινε κοντά στο στρατόπεδό τους. Και πάλι ανατρέχουμε στο google earth.

Θεωρούμε ως δεδομένο ότι η στρατιωτική εγκατάσταση είναι αυτη που είναι με pixel στην εικόνα καθώς αυτού του είδους οι εγκαταστάσεις δεν επιτρέπεται να εμφανίζονται για ευνόητους λόγους.

Συνοψίζοντας ως προς τον πρώτο ισχυρισμό αντιλαμβανόμαστε το κακοπροαίρετο του δημοσιεύματος, καθώς ΔΕΝ μιλάμε για μια μεγάλη στρατιωτική μονάδα του Δ΄Σ.Σ. που ασκείται στην περιοχή, παρά μόνο για πέντε στρατιώτες.

Οι πέντε αυτοί στρατιώτες ΔΕΝ έφεραν περισσότερο οπλισμό από όσο θα φέρουν σε λίγες ημέρες οι κυνηγοί που θα βρίσκονται στη περιοχή για να απολαύσουν το χόμπι τους.

Οι πέντε αυτοί στρατιώτες ΔΕΝ κινήθηκαν εντός του χωριού καθώς το νεκροταφείο βρίσκεται εκτός αυτού (όπως σε όλα άλλωστε!!) αλλά και κοντά στο στρατόπεδό τους. Πιθανά η συγκεκριμένη άσκηση να προέβλεπε συγκεκριμένο πεδίο και να πήγαν εκεί για λίγο και να έφυγαν.

2. Ότι στη θέα των πάνοπλων στρατιωτών οι κάτοικοι τρόμαξαν.

Η απάντηση στον παραπάνω ισχυρισμό δίνει η παρακάτω φωτογραφία.

Τι βλέπουμε; Την ώρα που οι «πάνοπλοι» στρατιώτες περνούν το «εκφοβιστικό» τους μήνυμα δύο παιδιά με τα ποδήλατά τους απολαμβάνουν το θέαμα. Από τη στάση του σώματος αλλά ακόμη και από την παρουσία τους στο σημείο όχι μόνο δεν φαίνονται φοβισμένα αλλά ίσως και να απολαμβάνουν το θέαμα. Άληθεια ποιός από εμάς έστω και ενήλικας δεν θα έμπαινε στον πειρασμό να σταθεί και να δει από κοντά μια εκπαιδευτική δραστηριότητα των Ε.Δ; Εδώ οργανώνονται ολόκληρες επιδείξεις για αυτό το σκοπό, ο πιτσιρίκος που το έχει μπροστά στα πόδια του θα το έχανε; Και αν δεν τρόμαξαν από όλη αυτή τη δραστηριότητα μικρά παιδιά, τα οποία είχα και μέσον να φυγουν (ποδήλατα) θα τρόμαζαν οι ενήλικες;

Πιθανά όμως στον ίδιο πειρασμό να μπήκε και ο φωτογράφος ο οποίος προφανώς ήταν στο σημείο, και πιθανά οι φωτογραφίες του να χρησιμοποιήθηκαν κακόβουλα.

Εδώ να σημειώσουμε κάτι επίσης σημαντικό και το οποίο σαφώς δείχνει τη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος. Η φωτογραφίες που φαίνονται τα μικρά παιδιά στο πλάνο έχουν κοπεί ώστε να φαίνονται μόνο οι στρατιώτες. Ενώ στην αρχική δημοσίευση υπήρχε η φωτογραφία ολόκληρη αργότερα αυτή «κόπηκε» για ευνόητους λόγους. Σε αναζήτηση στο διαδίκτυο δύσκολα θα τη βρείτε σε τουρκικές τουλάχιστον ιστοσελίδες.

Ας δούμε όμως που πιθανά να ήταν ο φωτογράφος. Και πάλι το google earth θα μας δώσει την πιθανή απάντηση σχετικά με το που βρισκόταν.

Ας δούμε

 

Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το δημοσίευμα. Από τη γωνία λήψης και το περιβάλλοντα χώρο μπορούμε να προσδιορίσουμε με μεγάλη ακρίβεια που μπορεί να ήταν ο φωτογράφος.

Όσον αφορά τον δεύτερο ισχυρισμό και αυτός καταρρέει καθώς κανείς δε φαίνεται να τρομοκρατείται από την παρουσία των στρατιωτών στο συγκεκριμένο σημείο, διότι την όλη δραστηριότητα την παρακολουθούν δύο μικρά παιδιά τα οποία έχουν σταματήσει με τα ποδήλατά τους και κοιτούν καθώς και από κοντινό σπίτι κάποιος φωτογραφίζει εκείνη τη στιγμή. Προφανώς και οι δύο αντιδράσεις των κατοίκων δεν δείχνουν κανένα φόβο.

3. Ότι γενικότερα η εδρεύουσα εκεί μονάδα ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα φόβου στους κατοίκους του χωριού σχετιζόμενο με τα όσα συμβαίνουν στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Α. Η εν λόγω στρατιωτική μονάδα όπως θα δούμε είναι σίγουρα κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων και σίγουρα υπάρχει εξ οικείωση και αλληλεπίδραση. Αυτό μπορούμε να το συμπεράνουμε διότι είναι πολύ κοντά στο χωριό της Γλαύκης αλλά και συνορεύει, στην πράξη είναι μεσοτοιχία με τα σχολεία της περιοχής!!!

Δείτε παρακάτω :

 

Οι παραπάνω εικόνες που προέρχονται από το google earth και πάλι δείχνουν το πόσο κοντά είναι το στρατόπεδο από τα σχολεία της περιοχής. Προφανώς οι μαθητές είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ εξοικειωμένοι με τους εκεί υπηρετούντες.

Β. Ο άλλος λόγος είναι ότι το Δ’ Σ.Σ. έχει αποκτήσει άριστη σχέση με τους κατοίκους της περιοχής καθώς είναι αρωγός σε κάθε δυσκολία τους. Η κοινωνική προσφορά είναι πολυεπίπεδη. Κάντε σχετικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο και θα βρείτε πλήθος κοινωνικών δράσεων προς όφελος των κατοίκων πολλά μα πολλά χρόνια πίσω. Η παράθεση στη παρούσα ανάλυση σχετικών συνδέσμων απλά θα ήταν κουραστική καθώς οι σχετικές αναζητήσεις είναι εύκολες.

Τελειώνοντας θα επισημάνουμε ότι με αφορμή το εν λόγω περιστατικό και με εργαλείο το διαδίκτυο είναι δυνατό να εξαχθούν περισσότερα συμπεράσματα για τον προπαγανδιστικό μηχανισμό που κατοικοεδρεύει στη Θράκη και είναι έτοιμος να κάνει πραγματικά την τρίχα τριχιά προκειμένου να εξυπηρετήσει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας ανά πάσα ώρα ώστε να δημιουργεί «προβλήματα» όταν αυτή κρίνει.

Previous Article

Εκπρόσωπος του Ταγίπ προς Μπάιντεν: ¨Θα πληρώσεις το τίμημα¨…

Next Article

Οι επίμαχες δηλώσεις του υποψήφιου για την προεδρία Τζο Μπάιντεν που ενόχλησαν την Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *